打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] --把酒問青天--

睇下你既出路先-3- 見有人係巨商版到宣傳

講真 我表姐佢會考都係十幾分唔夠分升
但佢比其他人優勝既一點就係中英合格< 呢樣野我諗夠分既人仲有一半做唔到
佢都考慮左好耐升定係re多年,,
回復 支持 反對

第三階段 (今日)即刻出街搵d你覺得比較差ge學校  佢地應該仲會有位淨
到左e個地步無法架啦    其實學校唔係真係咁重要  差ge學校又好 好ge學校又好 其實8成都係靠自己架啦
得幾多間學校係真係"教"到人野

你聯招搵 ...
adamsteve 發表於 6-8-2009 10:39

同區已經無位....
唔知咩事,,,,,同區....想讀0既科都無哂位...
要有想讀0既科就要去到好遠好遠先有 /.\

本身想揀 phy chem bio...
但係同區得返 phy, pure, M&S / COMP APP
唔知揀同區定係跨區果間好...
回復 支持 反對

我又想睇喎@@
回復 支持 反對

睇下你既出路先-3- 見有人係巨商版到宣傳

講真 我表姐佢會考都係十幾分唔夠分升
但佢比其他人優勝既一點就係中英合格< 呢樣野我諗夠分既人仲有一半做唔到
佢都考慮左好耐升定係re多年,, ...
笨光光 發表於 6-8-2009 17:35

其實我唔係宣傳-.-
回復 支持 反對

睇下有咩感想
回復 支持 反對

回3樓,依個社會太現實...人總要食飯,你搵唔到工就算俾你拎綜援.d日子一樣係好難過.
搵唔到工唔係社會唔要你..係你不知進取姐..原諒我咁直接.
你話你知足,知足就唔會埋怨社會唔要你啦,如果係你天分有限,好努力都讀唔到書.咁ok,真係咁你仲開心到先叫知足..
唉...依家唔努力..遲d你就後悔都黎唔切...一個人就算讀唔到書都可以靠努力同堅毅黎上位
但係一個不知進取既人係呢個殘酷既社會係冇出路既....除非你真係肯滿足於混吃待死既無趣人生...
回復 支持 反對

睇下你寫d咩先-.-
回復 支持 反對

話說我當年都係hea返學..到會考果陣先狂溫書..好辛苦的..
回復 支持 反對