查看: 16291|回復: 78
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] G改後想出什麼優惠包呢?

G改後有不少優惠包下架
Gameone想知道大家對優惠包有什麼看法
各機師投票後記得留言提出建議
讓gameone清楚明白
多選投票: ( 最多可選 4 項 ), 共有 303 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

5.  機庫優惠包 最好跟台版一樣優惠 買一送一 甘我就願意買番20頁機位

---------------------------------------------

方便起見,借位一用0w0/:

建議推出以下優惠包:

1.限時銷售過往SR/SS

始終有唔少舊人係今次G改番尼,唔少都MISS左

之前得到SR嘅機會,建議出一出,等舊血有機會

入手愛機。

2.長期直銷兩個月前嘅幸蛋機

因為唔係人人都有心去抽蛋,最少身為版主嘅我唔

會再係幸蛋花錢(事關最憎冇回報嘅支出),但有幾

隻機都的確想係百幾二百內得到,故期望可以持續

售賣兩個月前嘅幸蛋機,滿足我地呢群膽小嘅玩家。

3.機庫

不解釋

------------------------------------------------

建議推出活動:

1.送機活動(目的:留客)

台服正在舉行送機活動,吸引唔少人上線,個人認為

暑假完左之後,港服可以以呢個方式留住回流客。

2.簽到活動(目的:留客﹑推廣特裝卡)

一貫以往方式,十五日內上十日,但打五埸就夠數,

否則只係叫人去BD,而唔係真正去玩。建議送二三十

個特裝卡,比G改第一批玩家試下特裝4嘅姿味,當係

順便做個特裝卡推廣。

3.機評比賽(目的:改善官論風氣﹑推廣SDGO﹑協助新手上路
)

G改之後唔少機嘅玩法同配點方向都唔同曬,可以籍

尼點搞個機評比賽,比新手﹑回流客加深對機體嘅認識

。除左係論壇發文,可以以額外獎品吸引玩家於面書

發文,搞活動之餘亦搞推廣。

-----------------------------------------------------

對HI-NU銷售方針之愚見

老實講,希望G1唔好再用HI-NU個種銷售方針,因為

HKF玩家識得同其他服比較。人地肯比幾百就有嘅野

,而HKF係要扣住扣住,仲要次次推出都明顯吊高尼

賣,恐怕貴 公司過份低估SD個需求彈性,即係高價

無助提升營業額之餘,做臭名又迫人轉台服代替港服。

建議高人氣機出一次高價推銷活動就改用低價限時方

針;首先可以回報玩家期待,減少過檔/流失情況;另

外小朋友都知高彈性嘅野以低價出售更能提升利潤;

最後,限時制度除左可以造出分歧效果,不至於全街

都係個隻機之外,仲可以吸引玩家定期留意官方動向。

正如貴公司眼中所見,本帖內充斥唔少我呢種無知玩

家提出嘅膚淺陋見,可能即使到最後都冇一採納,但

我期望貴公司可以提出高見,回應玩家期望,並且解

決人流問題及各式各樣嘅怨聲。

藤星 發表於 3-9-2013 21:03
回復

好想出機庫優惠包+1~機庫開始唔夠用了
回復

4.  道具優惠包(代幣丶特裝點數強化卡等)    [可以試下出100代幣+200擴充卡/50代幣+100擴充卡包]
5.  機庫優惠包(2+1)

仲有d 優惠包唔好夾埋d 多到用唔曬/根本唔會用嘅戰鬥道具 換做經膠/特装卡,一係就唔好加其他嘢 我唔覺得加d戰鬥道具會有"抵買左"嘅感覺
回復

希望可以再出全s機機體優惠包
回復

機庫優惠包
以前係6000M三頁
冇附加任何雜物, 簡單而直接
希望再出果陣唔好變質
回復

機庫嚴重不足
回復

我的wing ew
回復