打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] G改後想出什麼優惠包呢?

建議推出以下優惠包:

1.限時銷售過往SR/SS

始終有唔少舊人係今次G改番尼,唔少都MISS左

之前得到SR嘅機會,建議出一出,等舊血有機會

入手愛機。

2.長期直銷兩個月前嘅幸蛋機

因為唔係人人都有心去抽蛋,最少身為版主嘅我唔

會再係幸蛋花錢(事關最憎冇回報嘅支出),但有幾

隻機都的確想係百幾二百內得到,故期望可以持續

售賣兩個月前嘅幸蛋機。

3.機庫

不解釋

------------------------------------------------

建議推出活動:

1.送機活動(目的:留客)

台服正在舉行送機活動,吸引唔少人上線,個人認為

暑假完左之後,港服可以以呢個方式留住回流客。

2.簽到活動(目的:留客﹑推廣特裝卡)

一貫以往方式,十五日內上十日,但打五埸就夠數,

否則只係叫人去BD,而唔係真正去玩。建議送二三十

個特裝卡,比G改第一批玩家試下特裝4嘅姿味,當係

順便做個特裝卡推廣。

3.機評比賽(目的:改善官論風氣﹑推廣SDGO﹑協助新手上路
)

G改之後唔少機嘅玩法同配點方向都唔同曬,可以籍

尼點搞個機評比賽,比新手﹑回流客加深對機體嘅認識

。除左係論壇發文,可以以額外獎品吸引玩家於面書

發文,搞活動之餘亦搞推廣。

-----------------------------------------------------

對HI-NU銷售方針之愚見

老實講,希望G1唔好再用HI-NU個種銷售方針,因為

HKF玩家識得同其他服比較。人地肯比幾百就有嘅野

,而HKF係要扣住扣住,仲要次次推出都明顯吊高尼

賣,恐怕貴 公司過份低估SD個需求彈性,即係高價

無助提升營業額之餘,做臭名又迫人轉台服代替港服。

建議高人氣機出一次高價推銷活動就改用低價限時方

針;首先可以回報玩家期待,減少過檔/流失情況;而

且小朋友都知高彈性嘅野以低價出售更能提升利潤;

最後,限時制度除左可以造出分歧效果,不至於全街

都係個隻機之外,仲可以吸引玩家定期留意官方動向。

正如貴公司眼中所見,本帖內充斥唔少我呢種無知玩

家提出嘅膚淺陋見,可能即使到最後都冇一採納,但

我期望貴公司可以提出高見,回應玩家期望,並且解

決人流問題及各式各樣嘅怨聲。
回復

建議推出以下優惠包:

之前得到SR嘅機 ...
藤星 發表於 3-9-2013 21:03

G1通常都唔理啦....

呢D近似內容除左你, 其他人一早講到口臭

你見而家仲有冇人再提過?  冇

點解冇? 因為大家都非常滿意而家既消費模式? 不見得

甘點解唔提? 你同個裝聾作啞既人講意見, 佢一係扮聽唔清楚, 一係扮睇唔到, 一係扮講唔到,總之唔理你.

你仲想同佢講野嗎? 同隻狗講野,隻狗都搖下尾應下你

同G1講野? 要搵問米婆請佢上來~~~~~~

(講笑)
回復

建議推出以下優惠包:

之前得到SR嘅機 ...
藤星 發表於 3-9-2013 21:03

出完幸蛋既機唔係2個月就會出M圖/機體包咩?  

6月出左Z3, 8月就出包同M圖了.

SS幸蛋就唔洗講, 冇得咁做啦
回復

出完幸蛋既機唔係2個月就會出M圖/機體包咩?  

6月出左Z3, 8月就出包同M圖了.

SS幸蛋就唔洗講, 冇得咁 ...
yuzukiN' 發表於 4-9-2013 14:14

講緊hi-nu一類情況~

佢未來仲係用呢招出售

高人氣機,只怕SD變得

更加小圈子,同單機冇

分別。
回復

講緊hi-nu一類情況~

佢未來仲係用呢招出售

高人氣機,只怕SD變得

更加小圈子,同單機冇

分別。 ...
藤星 發表於 4-9-2013 14:29

今次hi-nu放幸蛋唔係G1主意, 所以比較特別.

而且我唔認為落過幸蛋既SR唔會放M自定, 相信都係時間問題.  未落M自定就出包有D講唔過. 當然前提係會落自定.

如果佢之後高人氣SR機體都咁既話, 就真係唔掂.

PS: 抽左過千都唔中hi-nu
回復

今次hi-nu放幸蛋唔係G1主意, 所以比較特別.

而且我唔認為落過幸蛋既SR唔會放M自定, 相信都係時間問題.   ...
yuzukiN' 發表於 4-9-2013 14:39

HI-V實放落自定,唔通一世都唔出,有金都唔識執
不過可能要等埋佢出消費獎先有:hug:
回復

其實有沒可能出g幣優惠包,又或者配g幣去優惠包一起賣?
回復

HI-V實放落自定,唔通一世都唔出,有金都唔識執
不過可能要等埋佢出消費獎先有 ...
199xabc 發表於 8-9-2013 10:26

我只係針對版主人氣機體個問題, 而且我都係覺得一定會落自定, 所以我咪話唔認為唔會放落M自定.
回復

no comment
Just waste your time
回復