查看: 41770|回復: 74
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [加分]原來

關閉 [複製鏈接]
岩岩樂古加多左遊戲資訊
我搵番公測同封測日期
發現吞食已經5年了(以封測至今計)
大家玩左咁耐吞食(新人另計)
對吞食有咩回憶!?

我就仲好記得,
我初初玩吞食果時,
第1個入既團叫
未來水世界
我第1次打巨獸仲係呢個團d人幫我@@"
同埋第1次團p
我記得我係用1隻40幾lv既轉生孫仲同人打-o-"

跟住又試過唔升lv 通宵同d人行黎行去
果時吞食就算凌晨三點,四點,
界橋都仲係有一堆新手,中手係度(100lv↓)
有時仲有d高手行過(100lv↑)

跟住去到鬥陣雷台果隻資料片,
我自己開團, 1個人攻城-.-"
攻到一半 比人搶左

之後
我最後依附既團就開左喇(女女團)
果時女女團同一個大團(遊俠)同盟
我果時就用緊轉生夏侯惇(慶幸我呢隻爆攻)
但係去到轉生萬萬歲吞食既人就開始流失~
到左依家
我都過左去免費。[[onion_60]]
回復

唉~往事只能回味

記得玩吞食3年
但係火水風地都係玩到90Lv因為見人地玩果種勁,
列子:見到人地玩風勁又轉去玩風

= =冇一個玩到100上
好多有趣古事.有美好既回憶

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
凍檸水OO + 3 參與

查看全部評分

回復 支持 反對

嗯,吞食出左咁耐
原來我都係玩免費玩得最耐
玩緊收費果時真係原全唔識野,通常玩戰士單升,不過都係因為一個人用人手升,所以幾悶
之後就開始同人組隊升,蠻好玩的說,最少可以在空間的時間可以聊聊,
之後又知道火箭隊才好升,所以雙開咁玩-3-玩到3x就好似因為外掛收費唔玩(唔多記得@.@)
之後相隔左咁耐,係上年新年果陣知道左吞食出左免費又心郁郁番左黎玩
岩岩初玩打任果時真係幾開心,就算無野傾,我地都可以講下點打=3=
比起現在打巨,剛玩的時侯刺激很多=3=
[[onion_73]]
現在我那個ser雖然人流有減少,幸好我的朋友始終還在>﹏<

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
凍檸水OO + 4 參與

查看全部評分

回復 支持 反對

是的
總係想玩哂四系

是的
果時打巨好似依家打塔(18.3)咁@@"
回復 支持 反對

「是咁的」囧
我接觸吞食時應該是2006年下半年
我跟同學一起玩吞食免費ser(ser15,已經沒有玩)
當時我很天真很傻,自己用機關盒升lv,當然慢得很

其後我買了一個收費ser2轉ac
都是自己升lv,還是慢得很
我再用某online game裝備換了一個收費ser2轉ac
2個ac一起升當然快很多
之後我加入了咕嚕咕嚕團,認識了不少人,他們都對我好好
之後我才接觸打塔/npc/攻城
直至現在

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
凍檸水OO + 4 參與。

查看全部評分

回復 支持 反對

@@"原來peter哥玩左唔係咁耐
       以為你係好早玩果d老手黎@@"
回復 支持 反對

不過其實幾早玩都好,其實都係差唔多
因為玩吞食好似 好快上到手咁@.@
回復 支持 反對

吞食出我就玩了好像-.-玩左陣冇玩了不過
之前想過條橋係夢想來的,個時冇人會幫人的....

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
凍檸水OO + 1 太短吧。

查看全部評分

回復 支持 反對

是的
因為有導師(收費)

是嗎!?
咁真係好早喎 橋都過唔到@@"
回復 支持 反對

我想想下記起 玩這隻「吞食天地」的遊戲是我
那時的同學同時是現在的樂古吞食天地版版主
想起來真的是很回味,我還記起我初初玩的時候
買了當時的遊戲包,到現在我還保全起來現在看
那遊戲包的封面有當時剛剛出的4系召喚和4大
軍師,真是令這遊戲生息不少,我在吞食天地這
遊戲中慢慢地玩可以提升等級到30,當時真的
很開心,但是我也本有金錢能玩收費版的吞食天地
這樣就結束我在收費版吞食天地的回憶。

以上係我係收費版既回憶
欲知後事如何
請收何我的免費版回憶

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
凍檸水OO + 3 仲有下集@@&quot;!?

查看全部評分

回復 支持 反對