收起左側

拳術討論區

回復 #208 問題少年 的帖子

ok! 加油,繼續努力!

送多句:順便練多招 火3 玩下,無咁悶。

對全力拳的你日後好大幫助!
回復 支持 反對

回復 #210 明智傑 的帖子

halo...
我大概也明白吧...
我想做血高防厚帶內功法的拳手...但我唔想做一個無攻既拳手...唔想荒廢d拳技...
我試過用火3引怪打...真係無甘悶...但係d火攻好低...
講返加點問題...
現在大概123力...100体...30心...
5xx攻...2000血...800mp
我個個認為...應該+返少少心(我想+多10心)...再+力...血應該夠吧(d fd 經常話我血牛...本人認為血神較為好聽...搞到我都唔好意思再+体)
我打怪實在太唔痛...我認再攻是必要的...攻同法...要2選其一的話...我會選攻...
但如果在+點+技點 和裝的幫助成為攻法兼備的拳手就最好...這點希望你可以比意見我...

p.s其實法不一定需要...我比較想知...如果我40lv入左境...太概攻.血.魔.要幾少才算最好..."就你的意見...我現在應該如果+點...入左境後又要點樣加??""...我有思考的...但也想知你的意見...你是我認為全game最強的拳手
回復 支持 反對

原帖由 hssy12345 於 2007-6-14 14:21 發表
halo...
我大概也明白吧...
我想做血高防厚帶內功法的拳手...但我唔想做一個無攻既拳手...唔想荒廢d拳技...
我試過用火3引怪打...真係無甘悶...但係d火攻好低...
講返加點問題...
現在大概123力...100体.. ...

回: HSSY12345,你好!!
點解唔用回自己的遊戲名稱為POST底的簽署呀!!

你想做血高防厚帶內功法的拳手,你已經踏進了第一步了,你有帶體質。
我是一個唔高攻既拳手,但我唔覺得荒廢d拳技...原因我有加被動拳術,也會用破魂打怪。
只是比起全力的人,多用數下招式才完事。

試過用火3引怪打是好有用,因為怪本身無屬性防,好易打得入,有加快你清怪的效果。
當然被動火也略為加下啦!

講返加點問題...
看回你的配點資料後,覺得唔錯,同你原本想的出發點一樣。
緊記,無十全十美的事,要高攻,就預左血/內會少。
你加番D心會有多番多少少內力,但對你的外功拳無幫助,
所以墨香出了一些產品,血內護 = 300/500,給你彌補有些不足之處。
在每一LV內緊有之 6 點,並不太大作為,亦不能配合到十全十美的。

概然你已經話,會攻 同 法之間選一,你選擇了 ---> "攻" 的話。
不用再煩了,全加力吧!!

要做到攻法兼備,只有依靠額外的產品幫助!
OR 嘗試盡快完成有關之被動層,咁就有可能 2 贏。

講回本人,之前也提過,我一D力都無加,如果我要外攻高的話,
我借用鞋的特性,彌補自己無力的不足,同時用力符/力面具/金剛符/外攻符等....
但緊記,就算點高攻也不能與刀相比。

40lv入左境後,...太概攻.血.魔.要幾少才算最好...好難說得準確的。。還是不要太著緊這點先。
就我的意見...你現在應該 ----> 盡快想好你的路,見你再問的問題內,未見你有確實的方向。

要點樣玩,在乎你的安排,要看我的意見,就去看下我圖榜內之相片,
我5招拳3招暗5招法,無力無敏的人物。

這遊戲要不洗錢錢,就只有用多D時間在遊戲內打滾技點,
但我要上班,只有晚上才有數小時玩而已,故有時也借用產品的力量。
我並不是叫你要用產品,但產品出得就是有其作用的,
不然為何常常見人收回城/收金剛等........

我並不是全game最強的拳手,看誰運氣高可第一時間暈對方!!
較早前我洗第二次水後,已經不能用血高防厚來說了,
我都有少少後悔,不過經昨天法師的擊率產生後,我對自己再次重拾信心,
因為我見部份的全力人仕在46-7後,LV UP 升得慢了,原因可能已經無乜一堆堆的怪去打,
但他們的心只想秒秒秒,但是講速度,我覺得唔夠內功快,D怪有物理防無屬性防!
所以如果我有心LV UP,應該好快追到分會會長。

我現在,在嵩山打怪,他還留在 1/F 打怪!!
你話邊個快呢??

PS: 沒有最強的配點,只有最強的玩家。
回復 支持 反對

我想問下...我拳爆全力好唔好.......我家下8xx攻...我好似有69心脈.......打人好似冇咩力咁...我野球11層啦...........我家下去莫1打....+破雲1.x下....我+多少少力就秒到45lv隻怪.....
回復 支持 反對

回復 #214 明智傑 的帖子

你好! 明少
我有d開始搞唔清楚你係法c定拳手...
我諗我諗太多啦...太貪心...就做外攻拳  加 攻...
你由一開始就無加力???定係40lv後先洗力??
加內力對打怪有咩用...內力會+法c技的攻??
如果唔會...甘一般人學法c技都可以好高攻啦...

p.s多謝你的意見...我會努力
==========================
墨魂伺服 - 草薙。京
幫會名稱 - ┤〥明武門〥├
回復 支持 反對

唉...我e+都有問題啦  明少 請你為我解答.....
我本身想洗去現在的42點心  +返d力and體
但係睇你咁講 我諗到後期打怪會唔會好難呢
又想+返多d心   我現在應該點做好....?
回復 支持 反對

原帖由 hssy12345 於 2007-6-16 01:09 發表
你好! 明少
我有d開始搞唔清楚你係法c定拳手...
我諗我諗太多啦...太貪心...就做外攻拳  加 攻...
你由一開始就無加力???定係40lv後先洗力??
加內力對打怪有咩用...內力會+法c技的攻??
如果唔會...甘一般人 ...

回:明武門的好戰友 - 草薙。京,你好!

OK! 鎖定自己方向,就做外攻拳吧! .... 加油!

我由一開始,故然有加力加體加心啦!
之後從3X後,就安排了一次大洗水!!
變身為一個無力廢人,只得血高防厚!! ><"

再之後,在38LV後,再安排洗了60點[體],因為法師出左真和一擊!!
就是如此了!!

加心脈,會加內功攻擊力,打怪痛D。
並不是你所說的被動內之[內力],被動內之內力,是加你MP數值而已。
我這樣說,你應該明白晒了。

============================================================================

原帖由 ★死........ 於 2007-6-16 09:36 發表
唉...我e+都有問題啦  明少 請你為我解答.....
我本身想洗去現在的42點心  +返d力and體
但係睇你咁講 我諗到後期打怪會唔會好難呢
又想+返多d心   我現在應該點做好....?

回:又—位好戰友 - ★SEED★ ,你好!

...估唔到你會有難題哦!!
你係咪看過了我在暗職內所發報過的轉POST呢??
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2721745&extra=page%3D1&page=7

如果我無記錯,你好似會學埋 刀技 [ 東風 ] 的喎??
你話是用來遲D先LV用和打高LV怪的呀!!
你忘記了你自己的話嗎??

拳本身唔高攻,我上嵩山打怪,外攻完全唔顯眼,有點吃力,
但當用上火3時,見扣怪的數值,真的不可不信,好低的屬性防!!

話多一件事比你,和樂古的朋友仔們知道!
我試過用了2個火介子,同唔用火介的分別,打怪出來的數值只是相差好少。
真的令人費解的問題!!

每個職都會在中期時升LV是會辛苦D,除了內功師之外。

大膽作一個嘗試呀! 力 心 ,有外功同時也有內功,但體就見意不加了,
用體鞋 OR 力體面具,盡力拉高少少,當然你的初動防禦層越高越有保障啦!

本人會在,
被動層 水/火 到29層,就會停下來,會改加 防 AND 血,拉高番我少體的問題!
因為我看過乜論壇有朋友POST了30血完時,會有600HP。好吸引的數字,不過換來好多技點!><"

回復 支持 反對

明智兄

請問你到底壓了幾耐
玩左墨香幾耐

仲有
有冇興趣打幫戰?
有的留時間

我地5LV 幫
回復 支持 反對

原帖由 faizero 於 2007-6-19 22:56 發表
明智兄

請問你到底壓了幾耐
玩左墨香幾耐

仲有
有冇興趣打幫戰?
有的留時間

我地5LV 幫

回:faizero,你好!

我由他開始公開大約06年4月開始,唔係記得咁上下!

幫戰並不是沒有興趣,而是找不到有禮之實力接近的會,進行!!

本人一直也在找固定的幫會,希望可每週進行 1 次的友誼戰,
不論輸同贏,只求開心,一大班人去玩,去開心。
並不想有任何爭執!!

5 LV 幫,並不代表此什麼,只代表會長最少已有 40LV,最多有30位戰友而已。
還是告訴對方,幾多LV下會比較有意思得多。
回復 支持 反對

有d想玩法拳,
不過宜家+到30體又5知+5力1心定4力2心好,
有d想知道心對法攻既影響大5大,
我驚+左=冇加仲無謂..
thx!
回復 支持 反對