查看: 3019|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 誠招樂古熱心玩家教我玩只1刀

我唔識玩刀,希望有人教我滑步,避刀,步法...
老實講
唔明人地如何隔2個身位斬9我(見過無數次)
首先,條友斬空氣幾刀,之後斬多一下,然後無啦啦斬中我........

一個機械黑軸鍵盤是否需要?
8mbps netvigation?(SS要LAG?_)

收刀點先收得快?(基本知識而學)

斬人前0.3秒,係咪要甩刀?(快D?)

點解我見唔到自己SS........

仲有,學完駛唔駛日日只1?

OMOKO,MAGEE,TKOGSS玩刀好勁,希望其中一個黎教我

please x 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

我平時用既只1刀機:SS墮天, A LIP殺,
回復

有人開POST 講單刀 :O) 動已滾

唔明人地如何隔2個身位斬9我(見過無數次)
首先,條友斬空氣幾刀,之後斬多一下,然後無啦啦斬中我........
一係就係SS , 一係就係LAG機 , 前者你斬佢佢唔會走得太遠,後者你斬佢佢會反格

總知唔係朱古力鍵盤就單得刀<手感極差 , 20蚊個唔一定差過機械黑軸

8mbps netvigation?(SS要LAG?_)
(其實我好憎人惡意SS)

唔同機有唔同既收刀時間,摸熟部機先係重點,再多多練習就 OK

WELL , 我唔識沖埋去甩刀斬人 , 我鐘意用刀沖斬人多D

SS係因為SD個程式入邊只有"斬擊動作",冇"收刀動作"
當你出刀之後用"收刀動作" , 再沖埋人地果度
人地要睇哂你成個"斬擊動作"(姐係斬一下唔收刀既成個流程)先會再睇到你沖埋泥
咁就慢左一拍啦....
所以"斬擊動作"長+收刀快既機 用起SS上泥會好屈機(EG:劍溫)
嚴格來說SS係一個BUG , 所以我好憎SS

學如逆水行舟 不進則退 , 我就係個例子,冇玩兩年,半成功力都冇 =(
henry9207 發表於 6-2-2015 18:25
回復 支持 反對

Shooter竟然學玩刀.....
回復 支持 反對

oh i see~~!
回復 支持 反對

乜可以自已見到自已SS架咩!? 點先見到?
廢人求教

一係就係SS , 一係就係LAG機 , 前者你斬佢佢唔會走得太遠,後者你斬佢佢會反格

兩者加埋就就是無敵的次元斬..
英美加澳日中韓式的次元斬我都領教過
回復 支持 反對

SS我理解係收刀禁制禁得快 而做成LAG機

單刀最好養成砍1>收刀向前>1>收刀向前 的習慣

按得快就出到SS, 單刀講反應, 禁制禁得快的人有優勢

我常用的5:

1.直衝(出其不意)

2.左旋砍(左轉半圏)

3.右旋砍

4.360度迴旋砍(轉一個圏回來)

5.退後甩刀砍

基本上單刀―係鬥硬碰硬, 一係誘敵出刀 再來個回馬槍

劍西單刀最傳統,不過後來好多人玩艾比安/劍1

我都係prefer劍西單刀,d 9砍成份

艾比安開了技後,1的無雙亂舞 (你懂的….)

我以前1個人開2部機 ,自己拍的LAG機片

我同時按左鍵攻擊,明明一齊砍中,DELAY看似反格

片中算係超LAG級別,誇張了點的delay,我平時可不是這樣

回復 支持 反對

乜可以自已見到自已SS架咩!? 點先見到?
廢人求教

兩者加埋就就是無敵的次元斬..
英美加澳日中韓式的次元 ...
hillson09 發表於 7-2-2015 00:45

次元霸王硬上弓流
回復 支持 反對

唔需要 目前我用緊依然系原裝LENOVO既鍵盤

一個字 練  練完之後平時多玩  自然就快

未必。可以靠拉刀或者無聲沖

SS系靠快速出刀同收刀擾亂系統 從而人地睇起來系會飄下飄下。但系你自己睇唔到

熟能生巧、千锤百炼   要想有好既技術就要每日既練習同鞏固

有時候。玩刀都可以覺醒。你捉到竅門。以後練刀就順手 竅門就系同高手多玩  學習打法 並慢慢模仿練習

總有一天 你也是刀神
回復 支持 反對

唔需要 目前我用緊依然系原裝LENOVO既鍵盤

一 ...
Magee 發表於 7-2-2015 23:36

magee竟然浦頭
喂, 幾時拍條只一片俾我地開下眼界啊
回復 支持 反對

magee竟然浦頭
喂, 幾時拍條只一片俾我地開下眼界啊
UIOPRT 發表於 8-2-2015 00:14

坐等新安周
回復 支持 反對