收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

Today: 量子の海のリントヴルム(GITADORA Ver.) - 黒猫ダンジョン         Jubeat S. -> GITADORA

解禁方法: GITADORAで「jubeatをプレーする人にオススメ」
フォルダから3曲選曲
回復 支持 反對

睇完第一張就可以知道要打咩

只要打一次GITADORA就會有一個TICK(多半是

然後三首都要喺JUBEAT的FOLDER入面搵吧///

回復 支持 反對

我諗其實如果知道果日係拎邊部機既歌先玩咁可能唔洗燒超多錢
回復 支持 反對

點解會睇得出系要系gitadora打jubeat歌-_-
回復 支持 反對

今日就係GITADORA喇,但如果唔玩,聽日機種係jubeat既話個首歌我仲拿唔拿到架?定話要keep住玩佢每日每封mail既機種?
回復 支持 反對

好彩唔係jubeat開歌要打dora
回復 支持 反對

今日就係GITADORA喇,但如果唔玩,聽日機種係jubeat既話個首歌我仲拿唔拿到架?定話要keep住玩佢每日每封ma ...
victor609 發表於 2013/8/2 11:11

我諗K社唔會賤格到「你今日唔玩 你呢個月都唔駛再解落去」掛

===============================

好了 上面都說了8月2日的解禁方法了
我就放圖解釋吧

選歌的時候 首先按上下鍵更改分類為「オススメ」(看螢幕左方

接下來選jubeat的オススメ

裡面就包括了一些jubeat也有收錄的曲子 大家大概都不會陌生
然後在裡面隨便選三首來玩就可以了 大概合不合格也沒有所謂

遊戲結束後 正常就會跟你說條件達成 已經開到量子
第二鋪開始就會發現量子被解禁了

不過我當然玩不過9字頭
然後玩了一次ADV-B...寫就寫著5.1 不過我覺得是難過5.1
或許是怪節拍的問題

繼續期待明天有什麼新玩意
回復 支持 反對

是日要打的係DDR

所開的應該係jubeat的移植曲

附加條件:似乎冇
回復 支持 反對

如果無附加條件的話
照道理你在calander上就已經見到自己已經tick了
可惜沒有

照babyron在16-panel的舞台上跳舞(而且蠻可愛似的
照道理應該是跟昨天開量子的一樣
玩一局DDR 在"jubeat folder"上隨便選三首就可以了吧?
不過還不排除會是其他條件
再不過 只要達成的話 照道理就會在螢幕上顯示你達成了條件之類的信息

(p.s. DDR選曲時同時按下螢幕下方的左右鍵→BEMANI TITLE(好似係)→jubeat

只知道兩個確實的消息
1. jubeat仍然未有新曲
2. 今日的是由jubeat移植到DDR的sweet rain
回復 支持 反對

兩部機都有新歌了,我估聽日可能到jubeat 開歌:)
回復 支持 反對