收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

全冇新代資訊...RT都冇
回復 支持 反對

唉....可恨的DDR...搞到我猶豫緊開唔開好...TAT
回復 支持 反對

回復 22# enttyes

哈哈
==============
還好今次連動冇將結他同鼓分開兩組..
只係得Jb,DDR同GITADORA 3組

不過唔係太明白今日(1/8)係咪半賣半送咁唔駛玩都有歌
我去左官網禁個制就已經見日歷出現左"ok!"既字眼
一陣都會出去玩睇下係咪真係已經拎左隻歌
待確認

有新歌可以玩-.-

唔知做乜上傳唔到圖,部電腦有D問題-_-
回復 支持 反對

上e-AMUSEMENT 禁一禁,就解到首sola???

實際唔需要去機鋪動手都可以解到歌???

定還是那種min pay
回復 支持 反對

咁講法..唔通呢個連動....唔洗錢就開到歌??A口A(飛踢
不過諗深一層.又好似冇乜可能...Orz
回復 支持 反對

點解大雞大你覺得係9月10出第6代??
(連LT都無好難有第6代.....)
回復 支持 反對

點解大雞大你覺得係9月10出第6代??
(連LT都無好難有第6代.....)
影之輪舞曲 發表於 2013/8/1 19:15

其實我指的係「9月、10月」
不是「9月10日」

至於點解我咁諗
1. K社一向都會係每年呢個時間轉新代 我諗遲極都係去到11月
2. 我諗K社唔會一直維持住以白色做主色既saucer掛...d玩家都開始睇厭個畫面啦

=================================

再回上面幾位
沒錯 sola的確是上一上ea-gate按一按連結 就會有了
無需投幣之類
http://p.eagate.573.jp/game/bemani/triplejourney/p/index.html

不過 8月1日的sola大概可以算是「甜頭」
到底日後的新曲還會不會是「按一下就會有」
這就要看之後事情發展到什麼地步了

p.s. 誰人超有空的話
每一天triple journey有什麼新曲情報 就請放上來吧
(因為我未必每朝早都可以開電腦啦
如果想開新帖集中討論這個活動的新曲情報的話 也可以開帖
(因為大概有些人想把情報直接放在標題上 那就很容易看到了
回復 支持 反對

回復 27# Torchic╳小火雞

小弟呢兩星期都返夜
應該會一直晨操
可以系早上上黎提供情報
不過因為外出及使用電話關係
只能作少量文字資訊

=============

雖然未太清楚呢個連動係點玩法
不過小弟會盡量完成日歷上所有task
(即使某天既task同Jubeat無關都會完成埋)
(話唔定要完成晒先有隱藏曲=.=)
回復 支持 反對

所以一直說(都已經說了超過三十次了
用手機上n壇還真的是一件很麻煩的事

辛苦你了leaf大
假若GITADORA與DDR的情報對你來說有困難的話 可以先忽略
或許只需集中在jubeat就好
我或者其他人來補充另外兩機的情報就好

當然其他人想幫忙的話無任歡迎 反正leaf大也是要上班的 都不算是很空閒
回復 支持 反對

今日只需遊玩GITADORA
================
冇諗過原來有指定曲要打=_=
回復 支持 反對