查看: 7170|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 毒龍玩外功好定內功?

毒龍玩外功...升哂d爆擊..爆擊率同埋攻速...d攻擊都真係唔錯...但係又好似捨棄左最勁既毒功..而且要學好多野
而且pk雖然打風雲同無極好好打...但打刑天個時...刑天又高防..高血..仲有卸勁...d爆擊好似唔多有用...好多時都會俾佢卸勁到=.=

而玩內功...就玩佢d毒技...pk打王打副本都ok...
打刑天都可以  (因為佢地得卸勁..冇化勁)..打佢地都幾痛..
但係冇爆擊..打怪唔夠外功升得快...

咁毒龍外功勁d..定內功好d哩?

以上係我自己既見解(唔岩唔好插呀)...希望各位大大俾d見意呀!!!!
回復

誰說毒龍PEC易呀!有補血不知幾難P!只要有番少少裝同血多EC可以P得贏毒龍!因為毒龍D封內同暈要CD!只要撐過左EC補一次血就反擊就有機會贏!刑天PK唔係好勁=0=對D冇裝係屈但有番咁上下裝刑天打人唔入血!毒龍加點法19潛7力!內功同外功雙修就得!不過要多D修行姐!
回復 支持 反對

19法7潛唔加力又雙修做咩 人地防仲要比你攻高
毒龍全力7潛打唔死ec 只係睇你點玩ja
近戰型加點要主攻速 暴 同高傷 武器一定最小+9或以上
最好用刀 因為+暴 而且後期有禁回血
上到45 毒龍殺人真係好勁 2招隱 45lv果招用來先手暈 最開頭果招用來開隱形技
一開隱技+10攻速仲要加50%連擊 雖然唔可以連擊加暴
但比刑天45lv時最高25%的機會高多
可以話唔連擊都會暴擊 45lv 大約有35%左右的暴 睇下你寵物
仲有單人亂技  果30秒 就算係刑天都好難頂
仲有我個角色全身除飾物都+9 武器都+12 內功傷都有5x 比你氣型毒 同等裝唔會少你幾多
加上要計浪費 用內功型浪費仲多
浪費毒龍最可怕的攻速 三招(加埋爆大)加攻速大約可多62 不用勁浪費
暴卒同暴修都一樣浪費 毒未上勁高lv 都係得一招一下打好多再加持續扣
只係果下暴到 持續扣係mo得暴 e家仲改jo持續都招化勁 仲扣小jo
外功出毒 內功出毒 但外功我48lv有400大傷 加上連擊同暴 pk用外功比只用內功優勢較多

兩者邊個勁d一目了然 問題只係你會唔會用錢玩 就決定你用內功or外功
唔用錢玩外功易死打怪唔勁 內功就會勁外功好多
但用錢 只雖全身+9 飾物 可只+3 or +5 就已經比內功勁好多
所以毒龍係有錢會有有錢ga玩法 mo錢也有mo錢ga玩法
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

我話打ec易囉,我同我fd一齊玩,我升得慢過佢3~5lv,我都係打得win佢,佢+血都係唔夠快.
用刑天都一樣,暈左我開左3毒,走開就死了.(都是40lv果陣ge事,佢兒家轉左ser)
我認為+得氣,不如+埋敏,降左蓄勁時間,打都打得爽d.
回復 支持 反對

原帖由 乂雪吹風 於 28-9-2008 22:22 發表
誰說毒龍PEC易呀!有補血不知幾難P!只要有番少少裝同血多EC可以P得贏毒龍!因為毒龍D封內同暈要CD!只要撐過左EC補一次血就反擊就有機會贏!刑天PK唔係好勁=0=對D冇裝係屈但有番咁上下裝刑天打人唔入血!毒龍加點法19潛7力 ...
唔好玩啦哥哥仔, 19潛

你估毒龍真係靠潛起家咩

真係想玩潛就14潛7敏5力啦

14潛同19潛差別都係機率上問題, 不過大家都係學咁多招技, 無話學19潛會學多幾招爆擊

毒龍比得招加攻技你你偏偏唔要

簡單d黎講, 無謂為左兩招毒放棄成個森林, 人地有+攻速技比你, 唔要, 比連擊你, 走去加19潛7力, 咁攻速同一個刑天又會差幾遠=.=?

霍仔
絕對贊成你見解[[tk_28]]
回復 支持 反對

原帖由 乂雪吹風 於 2008/9/28 10:22 PM 發表
誰說毒龍PEC易呀!有補血不知幾難P!只要有番少少裝同血多EC可以P得贏毒龍!因為毒龍D封內同暈要CD!只要撐過左EC補一次血就反擊就有機會贏!刑天PK唔係好勁=0=對D冇裝係屈但有番咁上下裝刑天打人唔入血!毒龍加點法19潛7力 ...

= ="毒龍可以係話黑住醫黎打 先暈後雙毒 之後你想 封技又得 行屍走肉都得 佢無得得出技加血-.-識加血都無用
PS:如果佢玩大絕就無得講啦
回復 支持 反對

ec血長你暈哂放哂毒都未必殺到!?刑天係血長,但係佢內功防低d比你毒緊係好d喇....我冇玩一定ec贏但毒龍唔係有絕對優勢lo!不過聽說75同100毒龍有招係1倍10倍內功傷唔計裝d內功防!如果e招係秒到咁冇野好講喇...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

咁大家係唔係認為14潛7敏5力好d
我新轉毒龍...聽講新玩毒龍好難升...各位大大可唔可以比d意見我
回復 支持 反對