打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家認為連中四都升唔到既學生有無前途 ?

行行出狀元ma
一定有既
回復

有...李家成都係咩膠花起家GE
回復

原帖由 ┌賞心﹏樂事┐ 於 14-7-2008 23:14 發表
中四升吾到吾系一個大問題 反而系你個心點諗 你自己覺得冇前途架啦 放棄吧啦~咁人地點好言相勸都冇用

中四升吾到咪去ive試下囉 學返門自己中意既手藝 將來都會有d用掛~__~

以上只是個人意見- -"

嗯...你都講得好岩 連自己都放棄既人 的確沒任何作為可言
回復

我唔投
因為有冇前途好睇個人本身既性格
如果佢痛改前非,升唔到中四都重有機會
否則得個桔
回復

有出路..就有前途..
就算做m記...肯學肯捱 都有經理做下...  
點都有路行~
回復

頭像被屏蔽
回復

有些人也許不是讀書的料子,難不成他在其他方面有過人的天賦?
若然肯用功,願意努力,難不成會沒有回報嗎?
單憑不能升學而斷定此人一生沒前途,未免太偏激
時代不同不是藉口﹗﹗最重要是心態﹗
樓主這種心態未免太.....你稱他們為垃圾的時侯
也失去別人對你的尊重...[詳看[邪惡老師把我的好朋友比人踼左出校…(真人真事)(新增解釋我校既扣分制)]一帖         153樓]
回復

頭像被屏蔽
回復

依家周街都係大學生
唔係大學生會好洩
回復

有天,蘇東坡問佛印:「你心目中的我是怎樣的?」

佛印回道,他覺得蘇軾就像一尊佛。
而蘇軾卻回說,他覺得佛印就像一堆屎!
佛印微笑了一下,東坡便得意地回家了。
回到家後,他想起佛印那詭異的微笑,很是納悶,便找他的妹妹問了一下。
沒想到,蘇小妹卻告訴他,他根本是徹徹底底的輸了!
蘇小妹說:「佛印心中有佛,所以他看你也像佛一般;你心中一堆屎,所以看什麼都是屎啊!」

樓主,你呢??難不成你心中認為自己是垃圾?
回復