查看: 7910|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 港服正式G改取消OC, 那麼OC6的機體轉換會如何?

如韓服G改, 那麼OC6的機體會變成LV14, OC5的好像是LV10. (實際多少待樓下解答吧,樓主不太清楚)

那麼如港服G改,會如何呢?

可能會...
OC EX>>>> LV12
OC6 >>>> LV10
OC1-5 >>>> LV4-8

防爆對換??
防爆>>>> 1000G
100% OC1-5 >>>>2000G
100% OC6 >>>> 5000G

當然如何轉換很看G1的心情以及人品, 可能G1全部統一轉成LV1 也說不定,防爆全部沒收但不賠G

當然老玩家特別是消費玩家有一定控制能力, 就看大家會不會說出來.

不說出來的話, 那麼以G1的性格, 什麼都能做出來

可能清G也有機會
回復

意義何在?
回復 支持 反對

意義何在?
miceho97 發表於 10-6-2013 19:03

你問意義何在的意義何在??????

直白點說吧

如果你在港服有100部OC6, 50部OC5, 1000防爆, 50個100%OC

你想港服G改後變成150部LV1, 以及0G嗎?

這樣說清楚嗎?
回復 支持 反對

咪再慢慢升
有咩問題
回復 支持 反對

如韓服G改, 那麼OC6的機體會變成LV14, OC5的好像是LV10. (實際多少待樓下解答吧,樓主不太清楚)

那麼如港服 ...
雷臣 發表於 10-6-2013 18:58

咁少G種對得住d HKD戰士!?

佢派咁X少我保港伏種少人玩!

收G冇咩可能,會唔會絕到飛天呀!?
回復 支持 反對

那麼如港服 ...
雷臣 發表於 10-6-2013 18:58

所有對換應跟韓服/國服相同, 相信G1/9you吸取過剛剛開服時改韓服設計圖紙設定的教訓後, 唔會再行自成一格、自己搵無謂野來做, 仲要比玩家狂轟

G改前機體升級所需要經驗值
機體等級C
CS
CU
CRBBR
BS
BU
AAR
AS
SSR
SS
新兵00000000
士兵2002004004001400140024002400
老手10001200180022002600320048006000
王牌14001600220026003600440064008000
特1600800160016002000260034004000
特2600600100010002000200028002800
特3600600100010002000200028002800
特460060010001000    
OC1600600100010002000200028002800
OC2800800120012002000200030003000
OC3800800120012002000200030003000
OC4800800120012002000200030003000
OC516001600200020003000300040004000
OC64800480060006000900090001200012000
EX88004800116001160018000180002500025000

合成機體的G改後機體升級所需要經驗值
舊材料要求新材料要求C
CS
CU
CRBBR
BS
AAR
AS
SSR
SS
新兵Lv12002004004001400140024002400
士兵Lv210001200180022002600320048006000
 Lv314001600220026003600440064008000
老手Lv4600800160016002000260034004000
 Lv5600600100010002000200028002800
王牌Lv6600600100010002000200028002800
特1Lv7600600100010002000200028002800
 Lv8800800120012002000200030003000
 Lv9800800120012002000200030003000
 Lv10800800120012002000200030003000
 Lv1116001600200020003000300040004000
 Lv124800480060006000900090001200012000
EXEX        

錯一次是無知

錯二次是犯傻

錯三次是手賤

錯四次是犯賤

再錯就是腦殘

回復 支持 反對

回復 3# 雷臣

講完結果都唔會變
回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
<<<我覺得內容差唔多
====================================================
正題:如果同國服一樣就好啦,但GAMEONE...算把啦
OC5有500G我都已經好開心了...
回復 支持 反對

所有對換應跟韓服/國服相同
dragoonkwok 發表於 10-6-2013 19:12

最有意義的回答>W<

先食飯去了.....不過我估港服應該跟韓服/國服, 做得太過份就真的是把最後一批老客都趕走了
回復 支持 反對

kukei12 發表於 10-6-2013 19:15

佢講賠G我講轉換成相應機體LV....

不過點話點好啦, 食定花生等睇戲, 反正我都基本不玩了

PS: 岩岩將10個100% OC6都用完,感覺乾淨晒~
回復 支持 反對