打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 其實有冇人想HWS改成咁???

知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事) ...
sdg917 發表於 17-5-2013 14:19

其實樓主細心睇下其他會員留言.... 即使無克屬情況下, 還是有武裝克制的

而HWS在陣地戰不管是防守或是壓場都係上乘之選. 相反防光但全直線攻擊的V2AB在陣地戰中不一定比HWS強
回復 支持 反對

今要 hi-Nu 做咩??   
回復 支持 反對

唔好覺得有v2ab有光盾就係SS/神機,HWS的武器強到連00R都可以屈到。
00R贏v2ab, v2ab贏HWS, HWS贏00R。根本就係循環,每架SS機都有其價值,唔好見到人地SS機有咩就跟風想要。好似00R有量子化,不如HWS又量子化埋。
HWS算係幾神的神機,中後場屈哂,睇你有無技術,都可以屈番v2ab轉頭。

另外,v2ab亮點係個盾,無左好難生存。00R亮點係量子化,本身防唔高,無左死路一條。HWS亮點係追蹤導彈,無硬直高攻炮同3武護身浮游。佢勁在武器,唔同其它咁要靠技能/機體,所以打法不一樣,SS機唔一定要係勁得明顯,重要的是內涵
回復 支持 反對

G個2隻ss無左抗包都未出聲
回復 支持 反對

首先,可以來回變形,再在R後加嗰光罩,變形後取消歸返護身(但變形前仍然有歸返護身,同時因為變形前仍然有 ...
sdg917 發表於 17-5-2013 13:03

又一腐皮貼 改左就唔喺sd入面個hws啦, 識用的話咩機都用到, 唔識用的話比你改成咁同用金手指有咩分別, 返去打單人game吧啦
回復 支持 反對

機設呢啲野你鍾意點改就點改?
咁你去畫個套出黎啦
菠蘿君 發表於 17-5-2013 13:27

good 艾啲牙
回復 支持 反對

good 艾啲牙
工口仔 發表於 17-5-2013 23:37

工口仔就要擔當做主角
劇本:工口仔渣部戰神渣古比HWS射爆
回復 支持 反對

我唔係咁認同樓主講法...

HWS一開始出個陣嘅武裝相信老手玩家都好清楚(一排彈+硬直砲+浮游)唔R已經好屈...

直到SF,IJ呢D SS機,仲有其他S機相繼出現,HWS唔夠勁,HF就改左版...

改左版之後又太勁俾人兩次下修,減CD減氣減裝填減速減噴咩都試過咁滯,HWS依然都係咁屈

樓主你咁講好難唔令人覺得你用唔出HWS嘅威力....難聽D講即係造你廢冇技術

如果你識用HWS嘅話,如今依然可以打出一片天...

死競2命冇問題~(雖然唔係咩咁勁...OTL

所以話,玩家嘅操控先係關鍵

最後講多句,

世界上冇最勁嘅機,只會有最勁嘅玩家
回復 支持 反對

甘我要改部TURN A ,技能2 月光蝶,發動時敵方血量即刻歸零,因為發動緊,所以第二命一出黎繼續死
回復 支持 反對

FAIL!
okmijnuhbyg8 發表於 17-5-2013 13:18

我第一時間諗到TONY STARK既Mark42
回復 支持 反對