收起左側

[Jubeat] saucer情報帖 (新增#4的第5點)

其他
(有些情報可以用一言兩語就能解釋的,都會放在這裡。)

1. 傳導功能還在

2. 新曲アストライアの双皿  ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-9-2012 11:57

有關#4 補充:
Copious > Saucer 已確認係轉主機而唔係單換HDD
而新主機係棄HDD改用SSD作儲ROM用 相信同提升穩定性有關
但相近價錢之下SSD容量要比HDD小一半有多(e.g 320GB HDD ~= 64GB SSD)
呢個亦都可能係K記係今代控制總tune數既其中一個原因
headphone果到就可以改到既.....只係要連到另一個地方

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

情報好有用,等我去到唔洗唔知點整w
回復 支持 反對

有關#4 補充:
Copious > Saucer 已確認係轉主機而唔係單換HDD
而新主機係棄HDD改用SSD作儲ROM用 相信同提 ...
神之執事 發表於 2012/10/8 04:11

大致上都明白你想講咩
咁既話「拍卡先入錢」又應該係轉主機果陣新加入既功能是吧

不過耳筒位
目前為止都好似仲未有地方係提供到正常既耳筒位出黎
雖然你話轉個位置就得...嗯...
回復 支持 反對

saucer bug? (定係K公司故意?)

下面係以Guest mode入saucer既選歌畫面

好似少左一d應有既野......
回復 支持 反對

回復 84# 神之執事

冇左LV8愛,LV8GO,LV10既新井大樹?!唔拍卡少咁多歌既咩- -
回復 支持 反對

saucer bug? (定係K公司故意?)

下面係以Guest mode入saucer既選歌畫面
好似少左一d應有既野...... ...
神之執事 發表於 2012/10/11 23:11

神觀察力
又唔似係set左filter之類 但係睇圖的確搵唔到果三首歌

如果我冇諗漏其他野 話唔定真係bug黎
我諗唔到任何理由要K社故意咁做
回復 支持 反對

神觀察力
又唔似係set左filter之類 但係睇圖的確搵唔到果三首歌

如果我冇諗漏其他野 話唔定真係bug黎
我 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2012 15:55

我張卡仲係copious到推分
見有saucer無人玩咪落下guest 試下d新歌

1st tune想禁首風一揆已經唔見左.........

岩岩數完
係唔見左七首
愛 / OverTheDogs
新たな幕開け / 新井大樹
風一揆 / 風男塾
GO / オワリカラ
NO WAVE≒斜陽" / 0.8秒と衝撃。
MAMORE!!! / アイドリング!!!       
RIGHT NOW / GOOD4NOTHING
回復 支持 反對

我其實一直都後悔點解咁急開卡
我繼續煲copious煲到31號咪好囉 反正好多地方都3蚊
回復 支持 反對

我其實一直都後悔點解咁急開卡
我繼續煲copious煲到31號咪好囉 反正好多地方都3蚊 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2012 19:20

早開卡有好處既
起碼有多d時間開新歌同打期間限定版權...
天知道K公司11月update會唔會有歌無得番叮...

我都林緊係咪係時候開卡
但係copious $3無人排 有上網 又真係抵煲...
回復 支持 反對

「傾唔傾得成」呢樣野
要視乎31號之後 有冇其他地方願意退步 決定升saucer

=============================

講起上黎
之前係金星見到2蚊jubeat不過上唔到網
咁岩再早前有人問到 上唔到網既jubeat會有咩歌打
於是拍左幾條片 想搵日upload上黎 解答一下問題
不過我唔記得左

宜家去upload先
回復 支持 反對