收起左側

[Jubeat] jubeat copious 玩後感受

關閉 [複製鏈接]
琴 晚 去 玩
Random 中 了 很 多 歌 ( 話 說 很 易 Match 中 Red Goose 嘛 )
可 惜 match 不 到 [E] / 量  ...
hinhin2006 發表於 2011/10/5 20:50

你都係搵人幫手傳比你把啦(拍肩

我 記 得 好 似 有 一 首 抽 到 第 三 層 既 Electro Peaceful 咁 係 咪 當 開 第 三 層

唔算
總之果一二三四五層既所有歌 就算你打過 都唔當你開左
一定要靠隻飛船飛到過去先可以開

換言之你去到要開Electro Peaceful果陣 你仍然要重新開過(就算你之前打過都好
流砂同上 人地打完都唔代表佢會即刻有果首歌

總之可以傳既歌就只有
- [E] / 量子 / RedGoose
- 全部未開既隱藏歌(Evans阿 I'm so Happy阿 FLOWER阿 隅田川阿等等...
回復 支持 反對

呃 ~
我 想 這 時 段 matching 有 [E] 和 量 子 之 海 的 機 率 還 高 吧
畢 竟 copious 才 剛 剛 開 始 稼 動
可 惜 可 惜
還 打 算 可 以 節 省 金 錢 ( 泣 , 看 錢 包
話 說 matching 真 的 好 像 有 bug 的 說
1. matching 3 場 都 是 AIR RAID FROM THA UNDERGROUND
  問 題 是 , 有 兩 場 都 是 沒 有 match 到 其 他 人 ( ? )
  當 時 3 fds 同 時 local matching 所 以 同 時 random match 的
※ 就 當 其 中 一 個 抽 到 , 所 以 其 餘 兩 個 就 . . . ( ? )

2. 當 matching 時 顯 示 是 " 防衛本脳 " 時 , 又 是 只 有 local match 的 人 玩
  重 點 是 嘛 . . . 那 首 歌 不 是 防衛本脳 , 是 SWEET ANGLE 來 的 , 我 囧 了
回復 支持 反對

1. matching 3 場 都 是 AIR RAID FROM THA UNDERGROUND
  問 題 是 , 有 兩 場 都 是 沒 有 match 到 其 他 人 ( ? )
  當 時 3 fds 同 時 local matching 所 以 同 時 random match 的
※ 就 當 其 中 一 個 抽 到 , 所 以 其 餘 兩 個 就 . . . ( ? )
hinhin2006 發表於 2011/10/5 21:53

那倒很不幸 你三場也是AIR RAID
不過我也聽說今代有「就算Local Matching之後也連不到身邊的朋友」的bug
之前還是半信半疑的 不過現在也開始肯定到這是一個bug了

2. 當 matching 時 顯 示 是 " 防衛本脳 " 時 , 又 是 只 有 local match 的 人 玩
  重 點 是 嘛 . . . 那 首 歌 不 是 防衛本脳 , 是 SWEET ANGLE 來 的 , 我 囧 了
hinhin2006 發表於 2011/10/5 21:53

你遇到的情況是不是這個
也就是上面顯示著一首歌 下面玩緊的與音樂卻是另一首歌
回復 支持 反對

那倒很不幸 你三場也是AIR RAID
不過我也聽說今代有「就算Local Matching之後也連不到身邊的朋友」的bug
...
Torchic╳小火雞 發表於 2011/10/5 22:43

還 好 玩 EXT. 不 是 我 , 是 我 fd ( 竊 笑
就 是 那 個 bug - . -
回復 支持 反對

就 是 那 個 bug - . -
hinhin2006 發表於 2011/10/5 23:50

有樣好重要 好重要既問題想問你
(呢個問題關乎於我可唔可以AIR RAID拎SSS

你既然話上面寫住防衛本腦 下面係打緊SWEET ANGEL
你記唔記得 果次打出黎果個分 係計SWEET ANGEL定係防衛本腦?
回復 支持 反對

um . . . 我 無 留 意 - . -
不 過 戈 首 係 FINAL TUNE
再 入 game 時 是 顯 示 SWEET ANGLE
應 該 是 計 SWEET ANGLE 嘛
剛 上 ea GATE 查 看
SWEET ANGLE 和 防衛本脳
防衛本脳 沒 有 data ( 我 沒 玩 過 )
那 就 是 指 分 數 計 算 你 玩 的 音 樂
新 一 代 掩 人 耳 目 ?!
----------------------------------------------
好 了 好 了 , 顯 示 一 下 證 據 ~
成 績 強 差 人 意 所 以 不 供 觀 賞 ( 拖 走

回復 支持 反對

um . . . 我 無 留 意 - . -
不 過 戈 首 係 FINAL TUNE
再 入 game 時 是 顯 示 SWEET ANGLE
應 該 是 計  ...
hinhin2006 發表於 2011/10/6 22:38

..........................
可惜係計SWEET ANGEL
假如計防禦本腦既話咪好囉..........

........仲諗住萬一下次見到上面係AIR RAID 下面打緊既係Shine On Me
咁樣99萬就可以計落AIR RAID啦(拖
回復 支持 反對

..........................
可惜係計SWEET ANGEL
假如計防禦本腦既話咪好囉..........

........仲諗住萬 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2011 11:25

哈哈哈哈 我都想甘啦
不過我有一次ran都沒問題QAQ
可惜可惜 以後都系玩多d''除雞''先
回復 支持 反對

哈哈哈哈 我都想甘啦
不過我有一次ran都沒問題QAQ
可惜可惜 以後都系玩多d''除雞''先 ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/7 13:38

講真
我最近都玩多左Matching
因為我想試下撞This Night/HEAVENLY MOON/Devil Fish Dumplings
回復 支持 反對

講真
我最近都玩多左Matching
因為我想試下撞This Night/HEAVENLY MOON/Devil Fish Dumplings ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2011 17:57

很遺憾中左你講的兩首歌,一首HEAVENLY MOON,一首This Night,This Night仲要中左兩次
至於成績....唔提也罷,自認唔係好勁,連AIR RAID都B唔到
回復 支持 反對