打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 開一個新人問題

咩矛盾, 跟本你邏輯有問題

識玩 =/= 有錢
兩樣野唔拉更
無錢都可以識玩, 識玩就知點樣點敏配裝

-------- ...
雜草 發表於 1-6-2010 19:34

如果你識玩,又點會冇錢呢?
識玩:識做任
識玩:識放d岩市價卷
識玩:有名氣>放點收點
識玩:有fd,借裝黎玩
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事
我係hkms見過,一個110lv 既全幸鏢...佢可憐到用黃金拳(e家有楓拳都好d)用10lv盜裝 打怪
d數值真係可憐低到.....
全幸刀賊係未頭100lv先勁???
因為上網睇d人話後100lv無咁勁
takman2626 發表於 1-6-2010 19:06

睇你有冇錢拉,最勁同最廢既輸出力都係神偷,點解呢?
解釋下先, 神偷呢個職拉,係要睇你有冇高技術同經騎(大前題要錢,因為佢係同錢過唔係既職,食錢超勁!)
引文先(d人話冇用既其中一個網:http://www.gamebase.com.tw/forum ... 5/1?time=1267281974)
分析結果:

數據上的火力輸出排名為:
(以1000W為1單位,四捨五入)

No.1 神手神偷(2.2)
No.2 加農砲槍神(1.8)
No.3 會心夜使(1.5)
No.4 箭神+焰劍聖騎剋屬性(1.3)
No.6 龍泉劍聖騎剋屬性(1.2)
No.7 焰劍英雄+無會心夜使+迅雷槍神(1.1)
No.10龍泉劍英雄+神射手(1.0)
No.12黑力黑騎(0.97)
No.13焰劍聖騎無屬性(0.85)
No.14火毒(0.88)
No.15神偷(0.83)
No.16龍泉劍聖騎無屬性(0.79)
No.17火毒無屬性(0.62)
No.18無黑力黑騎(0.48)

備註: 1.此表不包含拳霸、狂狼
          2.至於為何獨算會心夜使,是因為會心對於夜使加成最大,打王基本上團戰機率比單p高上許多,故此多加會心夜使之計算。
          3.神偷技術成分要求高,每個人打出的輸出實在差非常多,金炸也不明確,所以簡單來說,很可能不是最強...就是後段班......

嘩,估唔到呢,神偷既火力輸出咁勁呢
原因就係放唔放錢炸同聯合技
你想再知多d 回post叫我講拉~.~
回復 支持 反對

識玩:識做任                      (同意)
識玩:識放d岩市價卷       (同意)
識玩:有名氣>放點收點   (hmm 未必)
識玩:有fd,借裝黎玩         (唔相關)
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事   (錯)
-------------------------------------------
不過我諗你誤會左我地個「識玩」定義, 同埋我地要幫「有錢」做個定義

「我」眼中既識玩
- 識得系自己金錢能力內做出最好既裝備(包括調整自身能力)
而唔係麻目地叫人無錢玩賊既話敏=lv到60

無錢玩全幸係無可能!?

裝備賊每5lv換一次裝, 又晒錢, 不如儲起佢, 沖7張100%落10lv拳到, 分分鐘高攻過裝備賊 ..
又或者儲起佢, 10張100%套敏沖浴巾, 撐敏拎高等少少既拳(例: 狼牙, 到時夠你用到55換信玄/64楓拳)
我諗依個「慳錢」概念唔洗「識玩」都應該要知呀化?

仲有, 初期全幸包無死, 唔洗到後期玩玩下覺得後悔想轉全幸又要洗點 ..
到活動先打番幾個楓拳又有咩問題 ..

有錢, 點先叫做有錢? 幾億?
系電擊象依個物價高漲既server, 我諗無十億都唔叫做有錢 ..
回復 支持 反對

無錢玩唔到全幸?
我唔想插都唔得
我玩分身從來唔會放大量錢落去
我隻100等皇標
由頭到尾淨係提供左水錢,標,件拳都係隻標自己汁楓葉整出黎
咁我點玩?全幸,用左幾多錢?你要計埋水錢既未過1000萬lor
淨係換左3次裝,10lv100%+7拳,50萬,20lv+10敏套,50萬,35lv拳同64lv拳汁金葉樹葉產物,冇洗過錢
計多8set標落去,我買個時100萬,total900萬
攻低?好遺憾,我高過好多"裝備"人
坦白講解番任都過左呢個數
以下係你講既
頭2個都仲係識玩既
後面個d跟本就係有錢人同社交做法
識玩:識做任
識玩:識放d岩市價卷

識玩:有名氣>放點收點
識玩:有fd,借裝黎玩
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事

即係刀賊前100lv全幸比較勁d~到後期先加d敏???
我都係好亂=.=
不過....自己一個玩好悶=.=
回復 支持 反對

無錢玩唔到全幸?
我唔想插都唔得
我玩分身從來唔會放大量錢落去
我隻100等皇標
由頭到尾淨係提供左水錢,標, ...
遊俠翔 發表於 1-6-2010 23:59

我都認同你既換裝.....但係全幸.........係後期好難bo
後期1攻幾多幸 (4左右架,我都唔幾得)
一個64楓攻,普通能力33攻
之後一個100拳(110果d冇錢一定出唔到拉)46
中間差幾多呢......(46-33)x4(52幸 咁如果你點d敏52敏,你應該可以勁過全幸
加埋你係怪打到果d(以經唔計合成....) 上下套 加埋最小10幸10敏.... 又有手套 相信差幾大下....
回復 支持 反對

我都認同你既換裝.....但係全幸.........係後期好難bo
後期1攻幾多幸 (4左右架,我都唔幾得)
一個64楓攻,普 ...
ivanyoyo 發表於 2-6-2010 17:08

用100拳要點140敏
點左52,你仲要成接近90

一邊淨係搵隻普通拳,你要沖多90敏,邊邊哂錢d?
回復 支持 反對

用100拳要點140敏
點左52,你仲要成接近90

一邊淨係搵隻普通拳,你要沖多90敏,邊邊哂錢d?
_______________ ...
遊俠翔 發表於 2-6-2010 21:21

90.............可能難小小.............還有楓祝存在.......
不過點都好..........我地發開左黎講,e家條友係想問刀唔係鏢=.=''
回復 支持 反對

90.............可能難小小.............還有楓祝存在.......
不過點都好..........我地發開左黎講,e家條 ...
ivanyoyo 發表於 2-6-2010 13:28

哈哈
係=.=我想玩刀多d
係未即係全幸刀係頭100lv最高攻???
但係無eq換嫁喎
回復 支持 反對

唔洗怕....我2日就升到50lv....到時同你打妖僧升都得拉~.~
ps: 我用魚怪 膠升法呢個幾好用
轉至:
微 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 22:15

我抽到10知精靈釣魚包...不過5個點用= =

今日我見到兩個公會入面既人由20升到60...- -
回復 支持 反對

我抽到10知精靈釣魚包...不過5個點用= =

今日我見到兩個公會入面既人由20升到60...- - ...
*林、 發表於 2-6-2010 15:49

係未要用點數抽???
可唔可以俾我加入升lv lol
回復 支持 反對