查看: 3229|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 如果考到8分至11分咁係咪即卡搵學校??

之前,我睇左好多既討論區果d,會考放榜帶身份證、學校成積等等......

我想問如果我報遵理,係咪到係帶果d野,同埋係咪8分都收【理科】??

放榜後兩日搵學校係咪越快越好?

要唔要面試??
回復

理科8分好難有學校收你.

除非你其他方面好有表現...或者好有米,可以買個位.
回復 支持 反對

沒有記錯的話 遵理好像收5科8分/6科6分的
放榜頭1,2天找學校當然是好呢
但是都要看看自己的分數評估

放榜當然要帶身份證,成績單
放榜那一天記緊整理好儀容
最重要的 帶筆
不要兩手空空回校拿成績單 除非你一早便放棄
看得到你在這開帖 都有決定呢

最後 為你送上祝福=]
回復 支持 反對

沒有記錯的話 遵理好像收5科8分/6科6分的
放榜頭1,2天找學校當然是好呢
但是都要看看自己的分數評估

放榜當然要帶身份證,成績單
放榜那一天記緊整理好儀容
最重要的 帶筆
不要兩手空空回校拿成績單 除非你一早便 ...
andrew6081 發表於 9-7-2009 02:52 PM

帶既成積單係咪中4、5個張??
我中5果張好差,唔想帶出里,我覺得會考個張證書實好過校內成積!!
想問,搵到學校係咪即時面試定等通知??
回復 支持 反對

帶既成積單係咪中4、5個張??
我中5果張好差,唔想帶出里,我覺得會考個張證書實好過校內成積!!
想問,搵到學校係咪即時面試定等通知?? ...
[H]pang2245 發表於 9-7-2009 16:06
只是帶會考那張證書便可以了 校內成績單就應該不用帶吧 我只是知道我會考完找學校時 只是帶了會考證書呢
-
找到學校即時面試還是等通知這個問題 你問的是私校,還是公立
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

只是帶會考那張證書便可以了 校內成績單就應該不用帶吧 我只是知道我會考完找學校時 只是帶了會考證書呢
-
找到學校即時面試還是等通知這個問題 你問的是私校,還是公立 ...
andrew6081 發表於 9-7-2009 05:47 PM

私校
請問版主你讀既係私校定公立,你當時搵學校難唔難??
回復 支持 反對

私校
請問版主你讀既係私校定公立,你當時搵學校難唔難??
[H]pang2245 發表於 10-7-2009 12:03
私立的 不要說我醜化他們 基本上只要有錢 便可以讀的 基本上都是誰給錢快 誰就能夠讀
-
我讀的是公立 想知我的心路歷程  這裹可看 http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3647280&extra=page%3D1
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

http://www.beacon.com.hk/prospectus0809/index.php?page=42

你應要太的野

不是太 是帶 (大月)    by : andrew6081

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
andrew6081 + 2 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對