打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 留學生交流專帖..

回復 #20 piyopiyo 的帖子

no~
if you are a citizen, i think the price is fair, and you can work part time after school in high school~
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 11~~13~~06 20:34 發表

Yea,the expenditure is quite ???<--(large?high?or other adjecctive?), my parents are not willing to send me abroad-.-

Honestly,they can sd me to Aus. but after paying the expenditure,life ...

其實係aus讀書...好多spare time的 你可以出去狂返工...
雖然一個week最多得20個working hours
但係你返足20個鐘一個week...
人工我當你唔係太高...得10 aud / hr
200aud/week...都和返你生活費了...
當然係唐人餐廳/酒樓返工仲好...
人工係少d...不過可能連working permit都唔駛...
佢當你係relative 咁樣你一個week返幾多就返幾多...
回復 支持 反對

回復 #22 XzPiGgyBoIzX 的帖子

你係australia讀咩...?
回復 支持 反對

回復 #22 XzPiGgyBoIzX 的帖子

這不是叫黑工嗎.....

我也想番工 ><
回復 支持 反對

原帖由 kelvincky 於 2006-11-15 04:46 發表
這不是叫黑工嗎.....

我也想番工 ><

好地地返工做咩呀 -.-'
咁細個冇咩工岩做 -.-
回復 支持 反對

回復 #25 蝦蛟 的帖子

e度到到請人~ 大把工岩做~
約$10CAD 1個鐘~ = 至少$70HKD 1個鐘~
一黎自己多d零用錢買野,二黎儲錢黎讀大學~
回復 支持 反對

原帖由 ShadowSlave 於 2006-11-15 09:11 發表
e度到到請人~ 大把工岩做~
約$10CAD 1個鐘~ = 至少$70HKD 1個鐘~
一黎自己多d零用錢買野,二黎儲錢黎讀大學~

可以請小朋友的嗎 -.-"
回復 支持 反對

回復 #27 蝦蛟 的帖子

好似要grade 10 (f.4)或以上先得~
回復 支持 反對

最重要的我不是本地居民=.=

e度好似有最低時薪添
回復 支持 反對

回復 #29 kelvincky 的帖子