打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創][分享][DOTA]個人玩法 非攻略版 已更新

原帖由 ↖幻滅♂ray 於 2006-10-29 04:47 發表

有時間玩同埋冇咁快死既點都精到既

精戰車也有人試過,精戰車屈塔好爽
重有,,你打錯左,條精左邊有?

回上一樓的話,
基本上有大部分文明 ...

你諗下人地打民兵快d,還是你打劍勇快d
計埋人地電腦搶兵打,對方食分一定快過你
仲有萬一你死左,人地每個人又有100金,你又要扣肉金
所以升電腦一定有著數
回復 支持 反對

原帖由 hkgingjc 於 2006-10-30 13:05 發表

你諗下人地打民兵快d,還是你打劍勇快d
計埋人地電腦搶兵打,對方食分一定快過你
仲有萬一你死左,人地每個人又有100金,你又要扣肉金
所以升電腦一定有著數

個人玩法
升齊科技既9lv蒙古[彈道/拇指2取1]計騎士 騎兵 遊俠 任何兵3箭一件 而且 冇可能死 除非你同人駁火/升彈道
電腦都唔打塔 所以搵電腦做盾 自己打塔 冇盾就殺兵升lv

只升2箭既9lv蒙古 升齊蒙古可以升既兵  你認為兵可以打塔嗎 最多呼推到大屋 之後比箭塔殺
之後咪又係死哂 但係你隻2箭蒙古 做到d乜  d電腦兵死哂咪又係 回去補血
回復 支持 反對

原帖由 白色翅膀﹏ 於 2006-10-30 15:49 發表

個人玩法
升齊科技既9lv蒙古計騎士 騎兵 遊俠 任何兵3箭一件 而且 冇可能死 除非你同人駁火/升彈道
電腦都唔打塔 所以搵電腦做盾 自己打塔 冇盾就殺兵升lv

只升2箭既9lv蒙古 升齊蒙古可以升既兵  你認 ...

冇錯-.-
電腦只係會以d兵做目標,
佢會先殺左d兵再打塔個d
只要箭塔升左火箭,再加埋自1去守,
靠電腦係冇咁易攻得入
回復 支持 反對

原帖由 ↖幻滅♂ray 於 2006-10-30 15:59 發表

冇錯-.-
電腦只係會以d兵做目標,
佢會先殺左d兵再打塔個d
只要箭塔升左火箭,再加埋自1去守,
靠電腦係冇咁易攻得入

以蒙為例
本人不會以守為目標
本人初期就只是殺敵取資 待升齊科技
升齊之後就算係民兵都可以打到去對面

而且我朋友會升兵的

請你記住 dota是3v3 用蒙的話就不應升兵
除非你玩開的是1v1 但我都會升齊自己 [最多放棄防]

回復 支持 反對

原帖由 白色翅膀﹏ 於 2006-10-30 16:12 發表

以蒙為例
本人不會以守為目標
本人初期就只是殺敵取資 待升齊科技
升齊之後就算係民兵都可以打到去對面

而且我朋友會升兵的

請你記住 dota是3v3 用蒙的話就不應升兵
除非你玩開的是1v1 但我都會 ...

我意思姐係就算一開始唔升兵都可以守得住,
唔會人地升左就一下子攻入
回復 支持 反對

升指環攻速會快20%

蒙古的缺點是前期弱,9lv前好易瓜直
如果3個人只升自己而唔升電腦,咩文明都瓜直

尤其3個人都用蒙古升野的時間仲多過打野的時間:
3攻,2防,安息人,血統,指環,彈導,化學,精銳=11次研發
起碼有10min唔係戰場

回復 支持 反對

原帖由 hkgingjc 於 2006-10-30 20:38 發表
升指環攻速會快20%

3攻,2防,安息人,血統,指環,彈導,化 ...

蒙古的缺點是前期弱
可能你既玩法跟我不同

我既玩法係係20分鐘度最少進左精蒙,+3射同彈道,.

以我既經驗,係20分內唔死又唔係成日返城回血既

20分鐘拿1千食千幾金唔難
↑所以我相信蒙古前期係唔算弱 ,
因為我次次玩蒙拿分都係最高(除左有殺)
至於防個d其實只要控兵好就唔會成日俾人打到
精蒙之後加埋彈道既話基本上已經夠了
當升完依d科技之後再去拿分加埋攻人絕對係一流
精蒙之後我打10分鐘已經有成千食,到時要進咩都得:lol :lol

冇人叫你一次過進晒佢,你可以係死左之後,返城加血既時候因應當時既攻勢而進科技

如果係我既就會先進馬速>再進血統>再進安息人>最後先進兵工既箭防

還有,蒙古本身文明優勢係弓騎射箭快20%

加埋精蒙再快d,所以蒙特出箭點都快過羽毛:lol

回復 支持 反對

原帖由 hkgingjc 於 2006-10-30 20:38 發表
升指環攻速會快20%

3攻,2防,安息人,血統,指環,彈導,化 ...

簡單黎講 一開始賣木 之後230木 回去升齊哂野都可以35分前出到隻蒙

回復 支持 反對

你地講到我好有興趣>.可唔可以講下一開波應該點做...唔想入到去比人話= =
回復 支持 反對

蒙古開頭弱是因為無資up電腦兵
d個時候好易比人爆塔
回復 支持 反對