打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 國服8/5更新,免費送100個精密強化,"災變修羅"稱號

回復  grt63543

下,兒家榮點停產~??  我都太耐無洗稱...
MAKxCF 發表於 10-5-2013 16:59

唔係呀 我估個別掛
回復 支持 反對

希望港版都會免費送100個精密強化LA~
回復 支持 反對

回復  BlUelXxEr乂f0k

物價/薪金/人均生產總值 影響價格

吾可以咁比,因為始終都係同一隻game. ...
MAKxCF 發表於 9-5-2013 22:01

但係唔同代理,都係同一間M記
回復 支持 反對

回復 33# BlUelXxEr乂f0k

因為一隻online game 營運成本主要係伺服器/代理費

如果要用m記一個餐黎比較,最好用相近租金/地區 會比較公平

我相信如果你去到一d發展中國家,例如:印度/越南的m記

你一定會覺得香港m記一個餐點解禁貴,一樣係同一間M記吾同代理~
回復 支持 反對

回復  BlUelXxEr乂f0k

因為一隻online game 營運成本主要係伺服器/代理費

如果要用m記一個餐黎 ...
MAKxCF 發表於 10-5-2013 23:31

根本大家係異質產品,唔同既廠商提供唔同既服務,係你拉埋一齊講,就睇香港有幾多玩家同國內有幾多玩家都知道點解代遇唔同
回復 支持 反對

港服會唔會都有100精密@@
回復 支持 反對

根本大家係異質產品,唔同既廠商提供唔同既服務,係你拉埋一齊講,就睇香港有幾多玩家同國內有幾多玩家 ...
BlUelXxEr乂f0k 發表於 2013/5/11 11:08 AM

我可以肯定 cs online 吾係一個異質產品~

簡單的說,每個完全競爭廠商生產的是同質產品(homogeneous products)

而獨占性競爭廠商所生產的是各具特色異質產品(heterogeneous products)

cs online 只係用左吾同的代理商,但是,不論在遊戲的規格/裡面的廣告/槍技/遊戲內容,

與韓服/陸服 基本上係9成相似。想問下怎様逹到產品與產品之間「各具特色」呢?
回復 支持 反對

回復 35# BlUelXxEr乂f0k

果然睇得通透 !!! 好~~~
回復 支持 反對

回復 31# grt63543

因為e類型的稱以前最小都有5榮點~

不過都係估下姐,遲下就知真相~
回復 支持 反對

我可以肯定 cs online 吾係一個異質產品~

cs online 只係用左吾同的代理商,但是,不論在遊戲 ...
MAKxCF 發表於 11-5-2013 12:39

你都識話CSO狗啦,姐佢提供既野唔同,同埋CSO係不完全競爭
回復 支持 反對