查看: 37457|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

今日玩左兩鋪rb同一鋪jb,我諗指定機種有嗰位artist的就加到

可以查看加值,不過QMA哪個....莫非有什麼加成?
總之依家開得最快的係MAX MAXIMIZER X DJ TOTTO的曲,有10.5%呢
回復 支持 反對

係米無分玩邊一首歌?
定玩指定artist既歌會升得快d?
神之執事 發表於 24-4-2013 18:09

RB我玩左四首新曲,兩次EXTRA專用曲(涉及的artist有TOMOSUKE,jun,Ryu?,「桜」的謎之artist?,妹控 Remo-con)
JB就玩左FLOWER,Confiserie同埋渚之小惡魔

(4CTAKA,L.E.D.,S.C.U.,L.E.D.)

跟住私立B涉及的ARTIST有

Akhuta X 肥塚,
asaki X 96,
泉叔 X S-C-U,
L.E.D. X 貓叉MASTER,
DJ TOTTO X Qrispy Joybox MAX MAXIMIZER ,
Sota F. X Des-ROW,
U1-ASAMi X TAG,
TOMOSUKE X seiya,
PON X wac

咁你可以再望望加值同所屬artist的有冇加成吧
回復 支持 反對

當dj TAKA遇上DJ YOSHITAKA的時候......

依家咁樣擺到明逼我玩DEA吧

所以我想問玩過的人新手玩的話指示足唔足夠呢?
回復 支持 反對

先SDVX再指定機種,似乎今次開歌都唔會花太大的工夫

總結係:你需要一個良好的上網環境定時定候用手機check咩機種

需時亦都好長
回復 支持 反對

今日先後玩左兩次SDVX,第一次好好彩選中Rb,跟住衝去玩Rb然後再jubeat加bonus

第二次玩完就選中GITADORA(SDVX 12lv杯具了),當然係玩較便宜的GITA,龍殺同quaver都好正

其實很在意TAG的毒X屬性
回復 支持 反對

今日有兩次機會都打到SDVX,非常極之超級幸運地兩次都係選中RB

換言之我打兩次RB都係有BONUS的

令到就快解到我最想解的曲呢~~~
回復 支持 反對