查看: 37463|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

對不起,頭先上傳唔到圖所以先刪了一次帖..

先是關於5月Jubeat的

原本應該開個5月Bistro Saucer既帖,,不過我係私立學園見到呢個
所以先放左這

藍圖的似曾相識,好似係大夏祭玩過既歌,好好聽呢
==============================
圖1

圖2

圖3

以上3圖應該係玩SDVX,DEA同QMA有Bonus既對應位置顯示(依顏色圈去看吧)
而圖1中紫圈是該日Bonus機種(?)

QMA Bonus有分level,,而香港冇QMA,,會唔會開歌慢好多(燒多D$?)..

至於另外兩個Bonus,可能係(需要每日都玩一次/只要玩過一次?)先有友情度加乘

詳情不大清楚,看圖暫時只留意到這些
回復 支持 反對

今日第1日返返工忙到死好累了,,
睇左壇友們十幾個post小弟唔係好明點可以慳d錢解歌=_=

係咪姐係應該先打1次SDVX,後打DEA,之後再打返SDVX應援既機種最快..?
白兔燈著唔著就睇好唔好彩撞正係SDVX應援既機種?
回復 支持 反對

回復 25# 魔撒

總算明白,,感謝了

另外想問問兩個問題
1.有冇壇友知MK88係開幾點
2.DEA係咪姐係旺角Smartgame擺最入面角位個部?
回復 支持 反對

回復 27# enttyes

errr,,我每次開歌個陣會變成晨操怪物
其實我係想問幾點鐘開lol

btw,剛去綜合post看了,thx
回復 支持 反對

回復 29# enttyes

thx

睇黎你都係一個滿熱誠去開歌既玩家
哈哈

嗯,,
如果你聽朝會晨操的話