打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] Delay/卡/登入/SER等問題 集中帖

今日delay問題繼續
回復 支持 反對

昨日好順 今日打字delay 房間r delay 戰鬥期間r delay 開必delay 開牛油delay
Q赤武Q 發表於 1-4-2013 20:16

等等上去睇睇~/

回復 支持 反對

ser好得個一日
回復 支持 反對

係咁彈機
回復 支持 反對

又lag返啦
回復 支持 反對

我都唔知點解成日見人話疾- -但係自己玩落無事
因為我一路以黎都好似係自動更新- - 會唔會關事 ...
無名小卒=] 發表於 31-3-2013 22:11

有lag 或 沒有lag, 最好可以提供電腦配置作參考啦, 因為如果部機好勁, 又真係會冇乜lag, 如果只是剛剛夠做就可能會真係好lag啦

大家唔使斷估, 點解自己lag到死, 又有人話冇lag啦, 只要將個配置比較下就可能可以幫助搵出真相啦~~
究竟是ISP線路問題、G1機房伺服問題、定國內9you提供更新檔出問題、還是玩家的置配跟唔上遊戲更新呢?

CPU : Intel ??????? ?G/THz ?GB RAM
Motherboard : Chipset
RAM : 1G / 2G / 4G / 8G / 16G ?
HDD/SSD : ?G/T ?rpm
VGA Slot : PCI-E 2.1 / AGP
Display Card : Nvidia GeForce XXXXX PCI-E 2.1 DDR3 ?G

ISP Network : PCCW / HKBN / 3
Boardband : 100M / 200M / 500M / 1000M
Rounter : 10T/100T / Gigabit
LAN Card : 10T/100T / Gigabit

SD背景等級 : 開 / 關
SD動態效果 : 1 / 2 / 3 / 4
情況 : 打晒格仔 / 定晒身 / Delay 2~5秒 / 少少lag / 完全不lag
回復 支持 反對

有lag 或 沒有lag, 最好可以提供電腦配置作參考啦, 因為如果部機好勁, 又真係會冇乜lag, 如果只是剛剛夠 ...
dragoonkwok 發表於 1-4-2013 23:03

I5 HD6850 8GB RAM WIN7 香港寬頻
回復 支持 反對

方法同上,而且目前冇出事~

光盾依加只防9成定7成~

----------------------------------------

...
藤星 發表於 1-4-2013 20:09

可能因為手動更新檔有問題?
回復 支持 反對

回復 56# dragoonkwok
CPU : AMD 955 4.0Ghz
Motherboard : 970E3 R2
RAM : 4gb
HDD/SSD : WD Black 2TB 7200rpm
VGA Slot : PCI-E 2.0
Display Card : AMD HD7870 2GB XT
ISP Network : HKBN
Boardband : 100M
回復 支持 反對

可能因為手動更新檔有問題?
無名小卒=] 發表於 1-4-2013 23:38

今日上去睇過,唔多似檔問題,全ser有delay,

朕本身冇事今日上都有明顯感到"唔順手"﹑"慢左"
回復 支持 反對