收起左側

[REFLEC BEAT] [RB × jubeat 連動計劃] RUNRUN馬拉松 (3月3日結束)

不會以相同artist的模式來傳歌嗎?
例如百合水仙與青空、小惡魔電台與不死鳥、True Blue與Broken等等...
所以一直都有人希望是苦草與JOMANDA

不過既然說到今次是「DJ TOTTO的大會」
再加上DJ TOTTO在jubeat上除了STULTI和Arousing外就沒有曲子...
所以這次有例外也不一定
回復 支持 反對

與GLITTER差不多的曲子...嗯...
Happy?
不過假若以「Sota Fujimori 2nd Season」的名義
好像除了GLITTER與IIDX的CONCEPTUAL外 就沒有其他了

再不然又來雙方Director交換樂曲
RB又會入黃頭祖或者ナナホシ
然後jubeat說不定就是Starry night或者Fly to Next World

當然 我猜而已
回復 支持 反對

你不說起
我也沒發現王子在RB沒有原創曲
(移植曲倒是有的...例如幻想雷神記之類

另外4C TAKA應該還有limelight world...
不過可能性大概很低吧

說起Des-ROW的純白レジエンド -冬-
我大概是走去玩馬拉松的時候 才首次聽過...
感覺就是要跟過去的一年道別之類的樂曲...不過很不錯

水鏡阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿

不過村井聖夜的話...你數少了很熱門的隅田川
(Baby Bleep March就還是算了吧
回復 支持 反對

K社就係咁鐘意搶錢架啦
算啦(茶
回復 支持 反對

嘛 算吧

某程度上
其實等埋馬拉松先去順便開埋pop'n會著數d
不過我最近真係冇咩時間...一日一枝水算啦都係
回復 支持 反對

今代的曲嚴格黎講我仲諗到一個組合

jubeat的「[size=1em]アストライアの双皿」同埋Rb的「[size=1em]ストレイ・マーチ
六神綱 發表於 2013/6/1 19:27

恭喜你很嚴格地猜中了
即係話
跑晒3個回合=40+50+60=150圈!
痴線架!!
影之輪舞曲 發表於 2013/6/7 19:06

諗諗下又真係幾過火 150圈既話

雖然我就已經解晒前兩個回合...對我黎講就只不過係再多60個
(唯有咁樣安慰自己
回復 支持 反對

我寧願慢慢解住pop'n先
解完之後(可能係一兩個禮拜後)我諗RB都會開始少人
到時就可以慢慢解

不過六神大你唔講我都醒唔起
原來個補水bonus係岩岩去到第三回大會開始既前一日
回復 支持 反對

RB 一早有了,呢家又拎黎做共同歌,覺得冇曬神祕感。。。
SJK-MING 發表於 2013/6/12 03:04

Elemental Creation表示:
(雖然某程度上跟RB沒有關係...算了)

chaplet...個人認為冇佢其他作品咁好聽
79948994 發表於 2013/6/12 22:17

嘛 我覺得很有spring的感覺
大概跟雪崩可以做個明顯的對比吧
回復 支持 反對

聽說
最後十個圈係明顯地慢左

如果靠每日一次補水bonus既話
大概你預一個月多少少就會開得晒

[RB→jubeat]
龍殺唔算難 不過個譜好悶
Windy fairy...嗯...ok好玩既...
回復 支持 反對

我才完成了第三回的一半而已
已經開始發生「一鋪跑不了一圈」的情況

雖然之前第一和第二回大會也好像是這樣
回復 支持 反對