打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 登入問題及小護士解決方法大全 (由dragoonkwok提供)

乜方法都唔得,  最大問題係用唔到ie 而在登入畫面error
flydargon(uo) 發表於 25-3-2013 07:11

登入畫面error係指小護士??係的話呢

個方法可以幫到你。

好多人話有問題就用IE做主瀏覽,之後

用上邊個方法可以短暫解決問題0w0~
回復 支持 反對

頂帖
回復 支持 反對

改為IE
回復 支持 反對

乜方法都唔得,  最大問題係用唔到ie 而在登入畫面error
flydargon(uo) 發表於 25-3-2013 07:11

供參考.......
我是用 Goggle Chrome 做預設瀏灠器, 無事
IE有跟Windows xp 正版 update

除chrome和ie外, 其他瀏灠器和防毒, 全刪除, 或設定為不運作關閉

顯視咭, 驅動程式自動檢查更新全關閉

非常時期(這幾個月), 全部動態效果關閉或調至1

開始遊戲, 下方有設定, 設定為全屏、關閉開場動畫、關閉背景視野和動態效果, 按開始遊戲後, 狂按ESC........直至彈出LOGIN畫面

回復 支持 反對

我就冇SET IE做主要瀏灠器
不過我開住IE頁面 再開SD就順利LOAD到登入畫面
回復 支持 反對

如果登入即彈小護士,你可以試下開IE(是但禁一個遊戲公告出黎)再登入遊戲。。。
回復 支持 反對

錯誤系咁....
Exception Type : Access violation

< system >

< call stack >
0x005532ec Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00896e4f Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00620421 Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00620e2d Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x0043be6b Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00a5d284 Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00a65a17 Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x0043de28 Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00a66648 Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)
0x00e7edde Address Lookup Error (SymFromAddr returned error : 487)

< register >
eax: 0x00000001                ebx: 0x0f5b1cd0
ecx: 0x00000000                edx: 0x11c81e50
esi: 0x11df2688                edi: 0x0f5b1cd0
ebp: 0x05070006                esp: 0x0018f9d0

算啦 我都系洗機啦
回復 支持 反對

唔好意思,我都有登入問題,我既問題就係卡係登入SD 既network contection is failed個到,究竟係發生左咩事,同埋要整D咩先搞得掂,唔該曬~
回復 支持 反對

我都係開住ie上網 先入到登入畫面
一用goolge,就出小護士
回復 支持 反對

實驗證明:

我將成個window XP重新install一個新的XP,
用到ie, 就玩到SD了,
另一台電腦,ie能正常運作, 用卡巴斯防毒的,
試過轉預設為chrome,firefox,Maxthon 3,Safari,opera,
都是不行的, 但轉回用ie做預設才可以正常打開登入版面!

PS:樓主提供官方的小程式剛剛才看到,未試過是否可行(反正都已經re-install XP,不用試了)

以下是使用ie做預設而出現的正常版面

如果沒有使用ie做預設而出現的情況
回復 支持 反對