收起左側

[Jubeat] [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 11月收錄曲

關閉 [複製鏈接]

原來是BLUE STRAGGLER嗎
只看封面的確難猜

不過redalice在K社出了四五首歌
就火速擴散到很多機體(茶

======================================

BLUE STRAGGLER
        曲名は「青色はぐれ星」という意味の天文学用語。
        BPM、曲調ともにSTELLAR WINDに近く、双方とも天文学用語を曲名に用いていることから続編曲である可能性がある。

嗯...
回復 支持 反對

RB曲目前未出現
睇黎可能要等一個禮拜之後先逐首逐首咁出

======================================

總結一下
版權曲就只有之前公布過的5首

而lv10的曲子 目前有BLUE STRAGGLER、405nm、†渚の小悪魔...名字太長就下略了
(當然應該會有更多 等待更新)
而且總括來說 lv8的曲子很少 而且看不見lv7的EXT曲
回復 支持 反對

果然就只有6首

換言之今個月就得15首?
果然K社所講「每個月入15~20首歌」係真既
回復 支持 反對

其實唔辛苦
完全新曲就剩係得一首
其餘都係移植/版權
回復 支持 反對

兩下「喵喵」的貓眼押

又萌又恐怖
回復 支持 反對

提大家 聽日有新曲
雖然我諗大部份人都要等到星期五六日先得閒...嗯...
(點解K社唔揀逢星期五出新曲)

至於係出邊一首歌先...我冇資料
不過我諗應該係SEED架啦
回復 支持 反對

按圖左順起呢,很正常吧

我應該聽日會玩一玩新歌,始終得閒呢

反正我最多只會玩9TUNE ...
六神綱 發表於 2012/11/4 19:49

我聽日大致上都得閒掛
不過肯定唔會出荃金咁遠就是了 所以你應該搵我唔到
回復 支持 反對

其實我聽日出沒的地點唔係荃金,而係VZ,因為同番學的地方近

兩間都係信譽良好的機鋪,兼有齊大量GAME

本身又係無煙場,幾可會見到有人食煙呢(除左機鋪後面的洗手間,尤指荃金

再加上目前又有SAUCER又有8部的就只有呢兩間....(茶
六神綱 發表於 2012/11/4 20:27

我呢個人好神奇
周圍越多人 戰鬥力就會越低
(唔只嘈 再加上有一種唔知邊度黎既壓力

所以我習慣唔會揀多人既時候去VZ或者荃金
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

同我一樣....單拖...4圍冇人...首首推幾萬...

BTW照估計SEED無誤... ...
kirinx 發表於 2012/11/4 22:26

總之唔想聽日又見到一大堆人話「SEED呢_你?」

到底SEED會唔會成為DJ YOSHITAKA第一首係jubeat裡面EXT lv9既曲子呢?
回復 支持 反對

我記得我係knit尾 Evans上S
copious尾 AIRIP上S

所以我諗你今代代尾都應該上晒S架啦
回復 支持 反對