查看: 64921|回復: 104
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [maimai] maimai GreeN 香港經已更新

嗯 是maimai
也就是俗稱「洗衣機」的跳舞模擬遊戲

maimai帖文總匯:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4391777
[maimai] 開卡 改卡名 上網登錄帖 by bennyyam0614

(架構中)
不見了卡怎辦(暫定) by Torchic╳小火雞

玩法...裡面有TUTORIAL,所以不詳說了。

已知的放置地點包括旺角SmartGame(某戲院樓上)、
觀塘apm(apm 11樓)、沙田沙龍鑽石山荷里活廣場長沙灣太陽神旺角新之等。
(不詳列,想知更多地點就請自己找回覆)
不同地方有不同價錢,有6蚊2首,有6蚊3首,亦都有5蚊3首
某些地方還設置了「Extra Track」,一局內全合格就能再打多首。

專用卡片...因為洗衣機是SEGA的產物,所以各位請使用Aime卡或者初音卡,
鐵拳卡、Banapassport之類的Namco卡能不能用,還不清楚,
總之e-pass和八達通一定不能用就是了。

收錄曲方面,有J-pop、有Vocaloid、有少量動畫相關,亦都有自家原創曲,
部份樂曲必須要拍卡自行解禁。
歌list

回復

VZ maimai已變回$6/3首+1首
回復 支持 反對

想問一下
PSO2 X maimai 需要搞maimai.net嗎?
很想要エミリア的icon _(:3」∠)_
回復 支持 反對

唔出奇w不過我係怕羞仔上網先夠膽暢所欲言keyboard fighter
所以唔好係機鋪認我,我會逃走サササッ( ...
freemepls 發表於 2013-7-23 12:16 AM

我同朋友即使冇人跟機(1$/IC),如果後面有人坐底都會問下係咪玩ww
大家打機都為開心姐xD
回復 支持 反對

感覺好似係荃灣天天見過你w
深紅血淚 發表於 22-7-2013 09:31

唔出奇w不過我係怕羞仔上網先夠膽暢所欲言keyboard fighter
所以唔好係機鋪認我,我會逃走サササッ((´-ω-((´-ω((´-[壁]
回復 支持 反對

估唔到MK88唔加價但聽聞成日斷線?連荃灣天天都加左價$6/3+1
不過天天真係打音GAME好地方
我岩岩開始打speed ...
freemepls 發表於 2013-7-18 07:23 PM

感覺好似係荃灣天天見過你w
回復 支持 反對

你岩
但係一到假日呢 荃金就會好明顯咁勁多人
呢個時候真係唔落天天唔得

天天當然仲雜
單睇天天係煙場 荃金唔係 已經睇到分別
雖然音G果個位置就好少少
回復 支持 反對

嘛~倒不如話天天d玩家年齡層高d,比較識尊重人
夜晚去機鋪容易有不愉快係定番
夏天到左我會平日早上/中午3pm前去打機
其實呢d時間2間都唔多人

你話雜咩其實天天可能仲雜,不過無咁多teenager
ju改左入錢次序之後,我好耐無試過岩岩打完出成績跟機果個就趕住入錢(遠目)
回復 支持 反對

其實唔係天天d人特別有禮貌
而係比較少人je 大概

竟然真係冇咩地方加價
回復 支持 反對

估唔到MK88唔加價但聽聞成日斷線?連荃灣天天都加左價$6/3+1
不過天天真係打音GAME好地方
我岩岩開始打speed4,打返黃譜唔係好慣
荃金D人係途中跟機我都算,成日發生
但係係無人果面打到啪啪聲,同朋友示範M譜有幾難真係有D過份囉
背譜乙不過我唔想知囉你慢慢背啦

天天D人真係有禮貌好多,唔係話天天就無打打下跟機既人
但係有開卡果D有品好多,玩完一鋪仲會問下你係咪想跟機先再入錢
就算天氣熱/落雨我都寧願行多幾步落天天
不過荃金D制的確保養得好D
回復 支持 反對