收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我開左歌之翼 之後係咪玩哂kors k 果4首歌就開到rush!!?
下..唔係掛 發表於 2012/8/2 21:57

唔係 上面都說了
總之你要儲多3排燈籠先
即係將紅框裡面既所有燈籠都著起晒去

然後先去打kors k果四首歌
(留意一下 未著晒之前就去打 係唔會計

DM方面求救,去到3.XX已經搞唔到

有冇人可以幫幫手,個首3.XX搞到我開唔到DM的4個大夏祭FOLDER

反而GF方面仲勉勉強強過到
p.s.有冇人可以詳細d解釋EXTRA STAGE要咩條件先入到
btw,DM有冇得SET AUTO腳踏之類的,如有的話,應點樣SET?
六神綱 發表於 2012/8/3 14:20

其實set list你唔打都得
果4個大夏祭list只不過係方便你搵歌
又即係話 只要你記得你要打d咩歌 你其實可以禁HELPFREE SELECT
然後搵返果d歌 打一次就得(唔駛合格

good-cool果兩首ok難搵
AROUND 40我記得係XG2既歌黎
或者你不斷禁下掣 直至見到以歌名開頭做分類果陣 揀A~B就搵到

至於首憧れのボディービル!!就係XG1既 或者搵「あ」行就得
之後既Restart同ROT RMX之類 搵R應該就可以了
達見惠就...你開到先再講啦

=====================

同埋EXTRA STAGE GF同DM條件一樣 不過呢個要用到少少數學
每首歌拎SS就3分 拎S就1分
拎A就-1分 拎B就-3分 拎C就-5分 (拎D既話你可以放棄了
打晒三首歌之後 果三個grade加埋係1分或者以上就會有EXTRA
一般都係S+S+A既方式入架啦(如果一開頭好彩拎個SS就仲輕鬆
回復 支持 反對

咁咪要打好多次GFDM $$
BTW 我禽日第一次打DM勁險  最後一首先FAIL左腰斬
下..唔係掛 發表於 2012/8/3 21:02

咁就好彩啦
第三首真係不妨揀d難少少既歌 死左都冇所謂 反正都最後一首

呢幾日玩試過無啦啦禁岩時間禁岩位依然miss的
六神綱 發表於 2012/8/3 21:16

GF既話
neck button係可以早少少禁定
然後等果粒野去到判定線果陣 你先pick落去

假如你等到粒野去到判定線 你先禁neck button+pick既話
好容易會有miss
回復 支持 反對

今天意外收獲~
enttyes 發表於 2012/8/4 01:06

你可以去買六合彩了
定係你有朋友開左你R佢?定係你開左?

我琴晚去玩...
我叫個機友幫我do卡開歌(結他)..
點知佢話我張卡do吾到...我自己試又係咁...但鼓機又do到喎. ...
yanho123 發表於 2012/8/4 08:07

我都遇過呢d情況
不過我果陣行開一陣 返黎再嘟就ok了
如果你下次都仲嘟唔到既話...建議你換過張卡過data吧

Btw  今日玩Excelsior Dive ( REG-G ) Clear左..  雖然係拎c..

但係覺得Excelsior Dive ( REG-G )  都幾易下..

起碼唔洗exp or above 個d  要loop 個段要轉手既 10 幾次...
hosum2007 發表於 2012/8/4 01:15

未玩過REG 兩個譜都未
可能因為係V8有陰影所以未敢玩(V8兩個ADV譜都痴線既 好詐稱
btw講起轉手 我其實唔太熟轉手
單色轉手還可 但係一轉掣果陣就好大機會甩
就算4粒4粒都係好易甩
回復 支持 反對

八達通卡既話 咁就...嗯...
嘟落XG果陣會比較麻煩
唔係話一定唔得 不過好多時都會唔得 唔知點解
下次都do唔到 我諗一係放棄 一係將data轉落去一張新既e-pass算

另外點解鼓機冇燈籠...
你首先要肯定你係咪真係用同一張卡黎玩先
(即係唔會用一張卡打jubeat 用另一張卡打DM

如果你肯定到係同一張卡既話
咁我諗到既原因...一係你睇錯
一係mk88斷左線(mk88算係成日斷線既機鋪黎

我都幫你唔到(茶
回復 支持 反對

手機無上網真係慘==  就算玩左D野都要番屋企開先得
下..唔係掛 發表於 2012/8/4 13:55

我就好彩手機有wifi 仲要連到PCCW
出去搵個電話亭就上得網

==================================

正所謂呢...
有d人會先處理d自己討厭既野,然後先會慢慢享受自己鐘意既野。

我唔係太鐘意GF所以就先集中玩GF好了
好 聽日真係要一日玩一set(呢句說話都唔知講左幾多次
回復 支持 反對

我剩係知我有好多朋友抽到Plum

嘛 所以我繼續玩頭幾首歌去推分好了
回復 支持 反對

[quote]你可以去買六合彩了
定係你有朋友開左你R佢?定係你開左?

我身邊得一個朋友熟jubeat,
    佢 ...
enttyes 發表於 2012/8/5 04:11

真係快
我都係今日先開始打第四首

諗到仲有六首要開就真係...仲要越開越難...

==============================

今日真係打左1 set就走
好 聽日可以準備偷跑

==============================

阿 講起偷跑
我好似仲未講呢個活動係有偷跑呢個bug

打個例子啦 假如首歌要6排燈籠先開到 而你既情況係
GF ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●

換言之你要再打多一鋪GF才能滿燈吧?
其實果一鋪GF 你已經可以開始打定課題曲 佢都會照計
咁樣就可以快d開到歌
DM都可以用呢個做法偷跑,jubeat都好似係用到既(聽日試
回復 支持 反對

咁又未必
話唔定好似LincleLink咁 一去到下代就解禁條件緩和
但係未至於去到「傳一傳就有」既地步

=========================

再另外
論壇名之類的字眼 還有其他論壇的連結
請自行作出適當的修改 否則我會視版規宣傳論
當然 直接copy&paste轉載是可以接受的 不過請勿附上論壇名稱

基於懲罰嚴重 而且是無心之失 這次先給個警告
回復 支持 反對

嗯...目前的情況是

GF ● ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●
嗯...首先要打鋪DM令到個青色燈滿左
之後打一鋪jubeat就可以順便偷跑打埋龍星果三首歌

問題來了

DM那邊 REG自從死尾之後 我就有陰影了
回復 支持 反對

試過好多次架啦...但都係吾得...
而鼓果邊我係睇住個畫面入去...仲要打埋卡名入去架!!(係個機友幫我 ...
yanho123 發表於 2012/8/6 09:30

咁應該係八達通本身既構造有問題所致
(始終八達通整出黎既用途 唔係比人用黎打機 所以嘟唔到都正常

真係要開既話...嗯...我諗我應該有辦法幫到你既
我手上有兩張空卡
只要將你既八達通卡既data過到我張空卡度 然後你拎我張空卡去玩
玩完之後就將data過返落你八達通度 搞掂

唉...我完全唔敢挽DM....
    我連2都合格到...點打落去
enttyes 發表於 2012/8/6 03:12

其實唔駛合格都得既
再唔係開埋自動腳 應該得掛
回復 支持 反對