打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 討論丐幫現在與天龍2後的玩法(上石方面)

回復 9# shoot850422

其實我自己都有計過既 如果上一粒6lv 命中
就可以上5粒虎眼加高外攻 而命中又保持係2m7 up 命中
回復 支持 反對

你講既果2隻方法我都試過 (體力/身法型)    但係放棄上命中石改為全部虎眼真係要各有取捨  我其實反而比較著中係會心到 因為我地丐幫既最大敵人 天龍 峨嵋  會防極低 如果會心唔足夠既話 對依2個門派會慘敗  由於天龍既百步穿揚 令我對閃失去完全信心 決定轉全體  但後尾發覺會心出現既效果大大下降 都係決定向會心既路進發 我依家既方向係會心 無計丐幫既攻擊力低得太可憐了 過了100會心 會心既機率感覺上大好多 我覺唔同級數既石 有不同玩法 ^^ 不過我只係43石人  唔敢再講太多 唔係又會比人插^^ 只係討論心得不喜勿插    丐幫也可以很強 請大家不要放棄丐幫

回復 支持 反對

回復 12# 吉村春代子

如果43石玩會心不失為一個好方法
仲有多謝你提醒 各有取捨 哈哈
不過在於我而言 我既對手多數都係5石up 因此如果會心 同 外攻比較我會比較鍾意外攻多d
至少穩定d 雖然攻擊唔提高到幾多 但係可以沖破天龍俾我地既沖擊
例如唯一個雙修 近攻門派 門派技仲低過平推等等既壞處 (青龍出水 震驚百里 天下無狗 等等)
如果禁尚石可以把壞處大大拉近 其他同門都可以試下 哈哈 (我的生存之道)
最後多謝你寶貴既意見
p.s 丐幫同門唔好放棄呀
回復 支持 反對

外攻真係好實際我都好後悔上足晒d減抗  我個serd人 一係冇毒抗一係勁高 高d外攻仲好 仲有我d介符有2隻冇外攻搞到完全冇力  會心係我唯一方法 依家100會心 打唔係身法門派真係好好爆
回復 支持 反對

回復 14# 吉村春代子

我地ser 都同你一樣 不過最近見毒抗的興起哈哈 因此我要諗下點解決 其實100都唔錯嫁^^
回復 支持 反對

我收裝全部有會心d用 我冇會心石嫁
回復 支持 反對

回復 16# 吉村春代子

對於34石針對丐幫玩法最好都係會心 比較好d 哈哈 你都要努力呀
回復 支持 反對

hi 又係我啦 0.0
其實 我覺得如果玩到5 6石既話 咩門派都好 大可以轉晒做體/半體半身...

命中 閃 會心 呢3樣野真係好虛無下, 就算你命中幾高 閃幾高 會心幾高 都有發揮唔到既時候 而你全點體既 起碼你可以頂多幾野 你miss既同時 人地都可能miss 而你爆會心既同時 人地又未必爆會心wo 咁樣計落去 賺晒 =]仲有...你高左體, 外防都可以高小小 都有小小優勢~

丐幫 其實我覺得洗做全體好d, 全體+攻防裝全有身+攻裝有命中+打虎眼, 咁樣既話輸出方面會好強大~
首先 全體既優點我上面講左啦唔再講, 攻防裝有身可以確保自己身法方面差極有限,攻裝有命中其實可以抵得出打左半粒命中石,雙介雙符有命中,其實同多左2粒命中石無分別(介符7星半-8星既話 註意: 7星半既意思係比起其他7星數值高d)......再者,打埋虎眼可以令到自己外攻高左, 就算人地打晒紅寶加防都有優勢既~除非係對住d打外防既人(e.g.武當峨嵋個d...)or少林呢d高外防成長既派, 唔係既優勢都唔可以話唔明顯...起碼可以確保自己既輸出唔會太低~

玩會心唔係唔好,不過都係太虛無~講高會心, 1定係天山最高ga啵,開埋60怒 300會心都有啦,但係又唔見d天山專打會心石打到全身都係?!咁樣既話分分鐘谷到350-400會心ga啵!!

講到尾,咪又係虛無既問題, 好多人唔願意博個小小既機會爆會心,寧願高輸出來取代....呢個方法就保險d!!
我個人認為, 其實命中 閃 會心 外攻 血, 丐幫來講1樣都唔好放棄, 盡量搵1個平衡點, 爭取更高既輸出 嬴既機會點都俾狂爆會心殺死人既機會大....

如果你問我,我心目中既全5石丐平衡點係點,我諗我會答:
血量 22萬up (4-5星自制防裝都做到掛....)
外攻 5萬up(強化 虎眼 自制 唔得?!你玩我咩....)
命中 2萬7up(介符都有命中 我就唔信唔得呀....)
閃 萬2up(防裝4星既全身法丐都得啦 你玩體 咪要求高d 5 6星lo)
會心攻擊 170up(肯定有 唔使講啦 -,-)
會心防禦 120up(無既 唉....)

大約係咁.....因為我此終都係無玩丐幫唔多熟, 你睇我唔順既大可以話我係廢up, 講完~
回復 支持 反對

回復 18# andywilliam1

你講既都好有道理 我都好認同 不過我指會心係針對34石 而言

其實我自己都有計過既 如果我紅寶6石 加寵可以有31-32m 血量 再谷到5m 攻 同 2m7 up 命中 1m5 石 都幾強大下哈哈 不過我一大問題就係自制只有兩件加命中既 因此會唔轉全身做全體住 因為命中會好低 等到有8星 加命中既自制慢慢換全體都唔急 哈哈 多謝你寶貴既意見
回復 支持 反對

回復  andywilliam1

你講既都好有道理 我都好認同 不過我指會心係針對34石 而言

其實我自己都有計 ...
逍遙Ser夕陽 發表於 26-4-2011 01:39

客氣客氣~
其實丐幫真係可以好勁, 加上80技免疫控制, 可以禁住其他近攻打, 對住武當又唔使驚俾人封~最緊要既係 人地唔會去數你仲有幾耐無80技, 但係你知道, 變相拎左主動權係手.....當然有人會話 挑 15秒 殺鬼到咩...醒目既 上騎都走到啦~咁人地玩到上騎 無計ga啵 -,- 而且拎左主動權在手, 可以任意接技禁住人來打,幾爽~
回復 支持 反對