打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 開一個新人問題

識玩又點會冇錢呢....除非成日俾人爆ac(爆ac果d都係自己問題)
好矛盾
識玩既,正身開隻主教 ...
ivanyoyo 發表於 1-6-2010 06:26 PM

咩矛盾, 跟本你邏輯有問題

識玩 =/= 有錢
兩樣野唔拉更
無錢都可以識玩, 識玩就知點樣點敏配裝

------------------------
點解全幸100之後會弱左?

- 真‧楓葉拳套(70lv) / 真‧楓葉短刀 / BBQ 之後就再無全幸用既拳套/刀, 攻擊力只可以用其他裝備/幸提升
- 後期, 5幸大約等於1攻 (再後期既話 .. 聽聞大約10幸先等於1攻 lol)
- 後期拳套/刀攻擊力覆蓋左全幸本身擁有既優勢

所以, D人大約玩到100LV左右就開始轉玩低敏高幸, 去拎更高攻既武器

刀賊低敏低刀既講法 -> 係要用埋力盾
回復 支持 反對

識玩:識做任                      (同意)
識玩:識放d岩市價卷       (同意)
識玩:有名氣>放點收點   (hmm 未必)
識玩:有fd,借裝黎玩         (唔相關)
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事   (錯)
-------------------------------------------
不過我諗你誤會左我地個「識玩」定義, 同埋我地要幫「有錢」做個定義

「我」眼中既識玩
- 識得系自己金錢能力內做出最好既裝備(包括調整自身能力)
而唔係麻目地叫人無錢玩賊既話敏=lv到60

無錢玩全幸係無可能!?

裝備賊每5lv換一次裝, 又晒錢, 不如儲起佢, 沖7張100%落10lv拳到, 分分鐘高攻過裝備賊 ..
又或者儲起佢, 10張100%套敏沖浴巾, 撐敏拎高等少少既拳(例: 狼牙, 到時夠你用到55換信玄/64楓拳)
我諗依個「慳錢」概念唔洗「識玩」都應該要知呀化?

仲有, 初期全幸包無死, 唔洗到後期玩玩下覺得後悔想轉全幸又要洗點 ..
到活動先打番幾個楓拳又有咩問題 ..

有錢, 點先叫做有錢? 幾億?
系電擊象依個物價高漲既server, 我諗無十億都唔叫做有錢 ..
回復 支持 反對