查看: 9686|回復: 172
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 願天下有情人~*永遠都幸福 難得有情人︴怎會輕易放手? 我會等你一世╮

希望你地再睇多次e篇文(直到故事...不過...今次係開住music "真係好多謝你地入黎
聽  勁舞...新歌 雪之花 (設不斷重復~ ^^ 真係要聽住黎睇喎~最好睇埋第3版..有跟住落黎既野

仲有故事續哦~~嘻T^T
我真係好想話比大家聽~勁舞可找到真愛的
祝你們快D找到~ 等*就係愛既開始

本人玩左勁舞約3個月了...
雖然唔係勁...但~不經不覺已經14lv

有好多人話玩勁舞依隻game 係唔係為左溝女?溝仔?
maybe or may not be
但真正既愛情...有緣...便會遇上...控制唔到的
好希望大家分享一下大家既愛情故事
將你與你伴侶的事蹟post出黎
同各樂古人...分享一下
願你們的永遠幸福~

有好多人話...網緣邊有可能嫁...咪傻喇
更有人話   ...見岩既咪一齊low(可能不是真正的...只是玩玩下.為求刺激

眼見很多的情侶...拍唔夠一個禮拜就散
究竟係唔係當初 為求刺激 而不顧一切?

你可能認為...文字算得係咩野?
文字就可以傳到真心既話?
勁舞只係遊戲...虛假的...但係有無諗過...其實童話都可以發生係你身上?
我想分享一下我的經歷

我認識佢既日子係...1月26日
個陣我見想開新acc...一開...這一段奇妙既緣就開始左...
當時我仲未開始買點= ="
係新手區玩...(用著新ac
始終樣衰就係比一些不良的港人歧視~
見你樣衰...就唔同你一齊
直到有一天
12:30晚上....我繼續玩勁舞...
當時廢的我~.~ 打110 得27m...
就係e個時候"佢"出現左...
大家玩左幾局...
係最後一局竟然 有一分之差←的確好難嫁~
雖然唔算得係咩野...我都無加好友...
但係我相信大家都有一定的印象...
我眼訓了~ 不再玩了~ 只好關機...完全沒有想過她
到左第日...早上8:30 @0@!
我開左部機 登入了勁舞...直入到一間room
由於room 爆位了只好企係上面
通常大家都會睇下自己係邊嫁喇!~@@+
就係依個時候...我又見到佢...
我問"e ...hi  又見面了...我岩岩起身就開機...咁早既
佢話"嗯...我都係岩岩開機喳~

跟住我地一齊玩左陣...加埋好友...
佢當時係5lv...我問...一唔一齊上去玩?(自由1-8...當時
佢話:好呀...我一直都未上過...事關怕怕上面的人 勁唷~*
就係咁...開始左我同佢既旅程
好在本身有番咁上下...
玩既多數第一..第二名...
我就問佢一唔一齊玩情侶?
結果她由陌生變到開始熟絡...
有一次我按了情侶申請...我想得好清楚..一眼認定了她
她接受了我的要求...我問,,,你真的不後悔嗎?
她說:下? 那樣就做了情侶喇...嗯不後悔...
自此...我放左更多時間係勁舞...更買了點
同佢既日子好開心....但我從沒有問佢拎msn 拎相...
因為我知道...不需要知她是什麼樣子....因為我的確鐘意了她
到左2月14的前夕....我已經感到不安(直覺令我知道係咩事...我不知自己為何懂得估到女仔的心理~.~
佢同我講...有樣野唔知話唔話你聽好...事關你聽到..你會唔開心
我的直覺更加準了~,~ 1.她是澳門人
                              2.她有男朋友
我知道後...個心好痛..~ 真心的痛...仲為左隻game 為左佢同爸爸嘈...
但係我原諒了她...我還是愛佢...
佢覺得自己好自私~好衰
但係我都係好愛佢....

最大既難題係...澳門同香港真係...差好遠~ 通訊唔太好
                      可能自己細...唔識野喇...

我拎了她的msn...但add 了很耐都無人應~.~心想 係唔係根本抄錯? 定係佢有心...

只可係game到約定時間....好辛苦 ~.~

直到有一天...msn 的提示(小悅登入
我好開心...不過家陣睇番record..佢對我有d冷
我係咁同佢傾...好開心好開心...
佢話佢要番大6 了...
可能陪不到我...  但我一直等...
直到有一天..她要回大6...更耐沒有見她...
我想~算喇...時間沖淡一切喇~ 但係自己控制唔到..仲係到想佢...

很耐都無再搵佢.... 直到有一天..
msn 留言...  她說:       明白到,,勉強無幸福^~^....叻女ma~以後冇左我尼舊石頭要比心機丫>0<
知ma...遵守了諾言^^要過得幸幸福福  丫><......永遠在一訪守護你.....唔係放棄...而係...學識放手....^^
                  我回:        T^T...我...好唔捨得你...你要同你男朋友過得開開心心...咁...你得閒仲玩勁舞嫁可? 我會同你做朋友(一個比知己還重要的朋友) 大家以後要開開心心...
我見到之後~....心裡唔知點...係唔係應該...放下呢..有機會喎...
                    我同佢講...嗯... 希望你同你男朋友幸福...充心祝你們...
過左幾日~
                      我頂唔順了~ 我唔可以再講大話
我同佢講:小傻悅"其實你好蠢! 我仲係好愛你...唔係你想像中既我"已經忘記左你"

過了幾日...
msn 的留言 .....她....:知道了,,大傻..對唔住丫...我因為唔敢面對你而唔想面對你,,怕阻到你,怕得到唔想要GE答案...又怕煩到你..更怕係自己存在係多餘..我再次因為你而感動...係真真正正GE感覺...
我唔係放棄...係覺得自己唔值得你愛,,我太自私啦...雖然自己都唔可以原諒自己,,但係..真係好想再庚同你一齊.....我,,真係...唔想理任何野...只係想同你一齊開心咁過每一秒....就算只係1秒...我都係非常珍惜....唔知自己....想點......
我都冇忘記過你....日日都逃避似的....爭窄著...想見你..又怕見你.....我都唔知想點...比時間我..今晚..我會好好唸清楚....要逃避..定面對...如果..聽日見到我就表示我面對自己GE感情...如果唔係.....晚了...尼幾日都會凍...著多件3^^(<--好似老婆婆喔)辛苦就休息下....不要累壞..記住...我從來,,都冇忘記你....以前到永遠都唔會....

到左見面的那一天
佢比左機會我,,,不再逃避...真真正正面對大家~ 同時有著真真正正既感覺
我地再起埋一齊
我已經唔介意佢有男朋友...事關我愛佢
經過離離合合...終於可以同佢一齊...
直到現在...我都未聽過佢既聲音...沒有...見過她的人...
                 只有msn 與遊戲...但我們給的是真正的"愛
                 她將半個她分了比我....我唔介意...事關有時候真係控制唔到  佢唔係花心
                 經過多件事才磨練到真正既愛情
                 經上網找到打到澳門的方法....雖然 我打不到比佢...但係佢得...
                好希望快d 聽到佢把聲.....
                我們在遊戲也會在下下星期 舉行.婚禮...為這份真愛添上一入喜悅
                我會等佢的~*|/\!°◆愛在天邊+||永遠守候我倆||▇
真人真事  BY CHUn   故事打得不好~ 趕著時間打的~ 不好意思...不太完滿

我當初好想拎去比賽(前排既情侶故事~ 可是沒有相~ 失敗了
但係又好想拎比大家分享....
雖然我們分隔兩地...但愛卻沒有因而疏遠

再次多謝你地~睇到你地眼朦朦  唔好意思哦~

評分

參與人數 2樂點 +20 收起 理由
′||..YinG×° + 15 回覆過100 人氣過1000
風之雲 + 5 引人感動 我也被感動了 很想哭阿

查看全部評分

回復

你想跟誰說 ?
回復 支持 反對

1st
我係想同樂古人分享吧~
回復 支持 反對

多謝分享@@~~好有感情
回復 支持 反對

我又想去你地FuN禮,,,/__\,,
  Yoo,,祝你地可2 ForeveR La,,=3=!,,
回復 支持 反對

我有過一段傷心事 @ . @ ...
起初做左"佢"女朋友( 我真心鐘意佢-..- )
點知過左成幾個星期後....佢就已經對我好冷淡...
跟住有1次響自由1 - 1 撞到佢( 跟住我走左)
我個朋友就問佢" 心
回復 支持 反對

[quote]原帖由 UZeeeeeeeeee 於 2007-4-11 00:44 發表
我個朋友就問佢" 心
回復 支持 反對

呢d仔不要留戀啦

我之前條女個msn已經比我del左,,,留戀來做咩

係勁舞仲咪有愛情故事發生._.

搵唔到好一個錫我開心我既女._.

玩cd成日冇人揀= =好hurt
回復 支持 反對

[quote]原帖由 UZeeeeeeeeee 於 2007-4-11 00:44 發表
我個朋友就問佢" 心
回復 支持 反對

我冇樓主咁既經歷~
但係我感受到佢d文字入面有感情同佢地之間個d愛係到!~
最後~祝樓主可以同佢永遠係埋一齊and祝大家快d搵到自己中意既對象~^^~
LoVe ForeVeR 永恆的愛
回復 支持 反對