樂古Nakuz

標題: 暴威猛進 [打印本頁]

作者: Hellkite    時間: 4-3-2013 20:08
標題: 暴威猛進
眾所周知,遊卡桌遊在近年推出不少新的三國殺遊戲模式。
如國戰、血戰到底、決戰版,亦進行過3v3及擴充包武將的修訂。
然而,一直令人津津樂道的虎牢關模式卻一直放在一邊。
在遊戲環境的變遷下,虎牢關有絕大的改變空間。
現誠招各位對此進行討論,壯大我們的虎牢關1v3模式。

活動內容:回覆進行討論
活動時間:暫定為直至第一次系統自動鎖定為止
活動獎勵:每回覆10樂點,參與此活動的會員可以獲得20樂點
虎牢關模式:http://www.3platform.com/3gs/action/20120531/index.html

作者: 巫哥    時間: 4-3-2013 20:37
我平時就好鍾意玩1v3既
特別係打呂布最刺激 因為最講合作 缺一不可
我分享我最鍾意既姐合啦
大喬 張角 馬超
作者: chipmunk123    時間: 4-3-2013 20:52
wow...10樂點...但我無玩bo..
作者: 巫哥    時間: 5-3-2013 07:59
wow...10樂點...但我無玩bo..
chipmunk123 發表於 4-3-2013 20:52

依家玩都味遲好快上手
作者: Hellkite    時間: 5-3-2013 18:25
回復 2# 巫哥

都係先打殘馬超,再慢慢放A決鬥火攻云云大喬脆角
作者: Hellkite    時間: 5-3-2013 19:00
個人覺得
神呂布形態一時 神呂布方佔優
神呂布形態二時 盟軍方佔優

前提是在盟軍俱存且非殘血
一有盟軍陣亡,形勢會逆轉
作者: 巫哥    時間: 5-3-2013 19:12
個人覺得
神呂布形態一時 神呂布方佔優
神呂布形態二時 盟軍方佔優

前提是在盟軍俱存且非殘血
一有盟軍陣 ...
Hellkite 發表於 5-3-2013 19:00

呢個係重點 識玩既都會一次過扣到1血先殺哂
作者: Hellkite    時間: 5-3-2013 19:15
回復 7# 巫哥

神呂布留A留酒留屬性殺往往可以令盟軍崩盤
另外神呂布在變身前亦可以考慮裝武器,但只限於寒冰AK
作者: 丫榮§    時間: 5-3-2013 22:49
回復 8# Hellkite
睇一睇呢個模式好似網上版有得玩睇過個玩法,幾新奇 有撤退重整 又有得復活 武器仲可以重鑄
呂布都已經神 仲要神呂布 第二階段你#6話盟軍有優勢
但我就唔太覺得 因為第二階段摸牌可以摸多兩張 手牌上限+2 姐係4+2(都係要睇血)
而且冇裝武既時候仲可以 一次打3隻 對面每人都要交出兩張閃
仲有一招係可以用同花牌黎整走判牌(但係唔好在係延時既)
可以當然 都係睇運 如果抽唔到殺 都係好大機會輸 比人圍嘔
作者: 巫哥    時間: 6-3-2013 07:49
回復  Hellkite
睇一睇呢個模式好似網上版有得玩睇過個玩法,幾新奇 有撤退重整 又有得復活 武器仲可以重鑄 ...
丫榮§ 發表於 5-3-2013 22:49

但係第2階段 神呂只得1回 要等盟軍完哂先得喎
作者: Hellkite    時間: 6-3-2013 11:30
回復 9# 丫榮§

因為根本就係同一個
作者: Hellkite    時間: 6-3-2013 11:36
回復 10# 巫哥

依靠強制回合
作者: 丫榮§    時間: 6-3-2013 16:45
回復 11# Hellkite
有冇AC一齊玩下?係唔係出左無幾耐? 呢個模式
作者: Hellkite    時間: 6-3-2013 17:09
回復 13# 丫榮§

有AC但冇時間
虎牢關出左最少2年

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2