樂古Nakuz

標題: [maimai] maimai GreeN 香港經已更新 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2012 16:40
標題: [maimai] maimai GreeN 香港經已更新

嗯 是maimai
也就是俗稱「洗衣機」的跳舞模擬遊戲

maimai帖文總匯:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4391777
[maimai] 開卡 改卡名 上網登錄帖 by bennyyam0614

(架構中)
不見了卡怎辦(暫定) by Torchic╳小火雞

玩法...裡面有TUTORIAL,所以不詳說了。

已知的放置地點包括旺角SmartGame(某戲院樓上)、
觀塘apm(apm 11樓)、沙田沙龍鑽石山荷里活廣場長沙灣太陽神旺角新之等。
(不詳列,想知更多地點就請自己找回覆)
不同地方有不同價錢,有6蚊2首,有6蚊3首,亦都有5蚊3首
某些地方還設置了「Extra Track」,一局內全合格就能再打多首。

專用卡片...因為洗衣機是SEGA的產物,所以各位請使用Aime卡或者初音卡,
鐵拳卡、Banapassport之類的Namco卡能不能用,還不清楚,
總之e-pass和八達通一定不能用就是了。

收錄曲方面,有J-pop、有Vocaloid、有少量動畫相關,亦都有自家原創曲,
部份樂曲必須要拍卡自行解禁。
歌list

作者: soneyiu.    時間: 4-9-2012 17:21
唔想洗衫住~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2012 17:46
唔想洗衫住~
soneyiu. 發表於 2012/9/4 17:21

放心
水不會倒出來
作者: 下..唔係掛    時間: 4-9-2012 18:35
沙龍有2部
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2012 18:48
感謝情報

另外都收到apm都有兩部既消息
作者: soneyiu.    時間: 4-9-2012 18:57
一直都唔敢玩跳舞機..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2012 19:39

運動量大的跳舞遊戲 這很好阿

不過話就話「跳舞遊戲」 (這是SEGA說的
其實唔駛跳晒舞咁玩既
你當普通禁掣咁玩都可以
[youtube]8bhad3q9bCQ[/youtube]
[youtube]El5apOFyY28[/youtube]

當然你想跳晒舞玩都得
[youtube]5jTfxEbWbao[/youtube]
作者: soneyiu.    時間: 4-9-2012 21:42
圓形的jubeat
作者: 影之輪舞曲    時間: 4-9-2012 22:18
咦?
除左禁制仲要掃mon?
===============
估唔到沙龍洗衣機封測@A@
作者: 六神綱    時間: 4-9-2012 22:51
除非我想玩DIVA,否則手中係唔會有初音卡

所以呢部洗衣機.....應該唔似得SDVX咁樣同我有緣呢(嘆息
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2012 23:36
咦?
除左禁制仲要掃mon?
===============
估唔到沙龍洗衣機封測@A@
影之輪舞曲 發表於 2012/9/4 22:18

我都估唔到
係時候諗下聽日去邊度
作者: enttyes    時間: 5-9-2012 01:36
今日係smart game挽過舖~
係唔錯既...
作者: SleeP6339    時間: 5-9-2012 02:04
有d衝動想去玩下
作者: [H]mel    時間: 5-9-2012 05:45

明天去見識下先
係BO
apm個度有D咩音GAME?
作者: enttyes    時間: 5-9-2012 14:48
只記得jubeat..其他冇留意..去過1次only
作者: [H]mel    時間: 5-9-2012 21:40

今日響APM試玩完,報告下先
價錢,6蚊2首,SET左係EVENT MODE,所以無限時間選歌
首先講外表
路過瞄一眼真係會以為係洗衣機
好似每set機都係2部連埋一齊
其中一部玩緊另一部就玩唔到,除非你雙打
E點真係唔係咁好

之後系統方面,我張初音卡貌似DETECT唔到,唔知係一定要用那張Aime卡,定係只是冇連上網
NOTE得4款
紅色單押,長押,黃色同時押同埋藍色星押
星押按完要跟著條TRACK畫過去
都幾好認下,不過畫面上的note一多就好容易搞錯
長押同IIDX一樣按到盡要放手,不過按得太短太長都係算GOOD,貌似唔斷COMBO

歌曲方面
原創曲冇玩,不予置評
コネクト同K社唔同,竟然係ClariS的原唱版,實是一大係驚喜
最令我震奮GE係竟然有恋愛サーキュレーション
可惜係COVER版,唔係花澤本人唱

情形大概係咁,如果真係響香港出GE話,或者得閒會走去打一,兩鋪
作者: soneyiu.    時間: 5-9-2012 21:44
今日響APM試玩完,報告下先
價錢,6蚊2首,SET左係EVENT MODE,所以無限時間選歌
首先講外表
路過瞄一眼真係會 ...
[H]mel 發表於 5-9-2012 21:40

一部玩緊 另一部唔連機就冇得玩

居然會阻住自己搵錢=口=
作者: Leaf~A    時間: 5-9-2012 21:45
回復 16# [H]mel

小弟都有D興趣
就到時間既一齊去玩好ma?=]
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-9-2012 22:14
apm個度有D咩音GAME?
[H]mel 發表於 2012/9/5 05:45

除左兩部洗衣機
仲有部IIDX 一部RB 兩部jubeat 1setV7 1setV8
太鼓 DMT 兩部初音

應該冇數漏

=============================

初音卡我試過係唔得 但係官方有說明到初音卡是可行的
睇黎要搵個有Aime卡既人試下先得

不過既然咁多地方有(有消息話鑽石山荷里活同長沙灣太陽神都有
我諗呢個可能唔係封測黎 係正式推出都未定(?

最後一個好大既重點
6蚊2首真係唔抵玩
你話每首都好似初音咁兩分幾三分咁長就話je 但係每首都得分幾鐘又真係好短
況且你唔拍卡 就冇得打第3首
作者: soneyiu.    時間: 5-9-2012 22:18
原來apm有jb..

下次去開個頭又可以去玩下~
作者: [H]mel    時間: 5-9-2012 23:09
回復 18# Leaf~A
我通常都係4至6點到出去打機
有興趣就約個時間好了
作者: 下..唔係掛    時間: 5-9-2012 23:16
除左兩部洗衣機
仲有部IIDX 一部RB 兩部jubeat 1setV7 1setV8
太鼓 DMT 兩部初音

應該冇數漏

========== ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-9-2012 22:14

我突然幻想緊 如果部野要黎玩532nm 一定好型!XD
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-9-2012 22:27
532nm就算了吧
除非SEGA同KONAMI 其中一方被另一方收購
才會有這種可能性吧

雖然都幾型既
作者: lll161616    時間: 8-9-2012 19:32
岩岩去鑽石山玩完,上到網,aime卡拍到,3首,3首全clear多一首bonus
作者: kingson2    時間: 9-9-2012 15:46

前幾天去沙龍測試完. 目前可接受ADV難度 挑戰EXT中
沙龍6蚊舖 2首歌. 合格頭2首冇第3首設定!
機體可以上網連線!

我都開左卡 同大家一齊癲下xd.
卡名: AHBEE.Y
作者: 下..唔係掛    時間: 9-9-2012 16:17
岩岩去鑽石山玩完,上到網,aime卡拍到,3首,3首全clear多一首bonus
lll161616 發表於 8-9-2012 19:32

姐係可以6$4首?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-9-2012 18:24
超神奇
沙龍我點拍卡 佢都係話「Unable to read data」
但係我今日去SG 一拍就得左

自從開左卡 有得入option改速度
EX就真係突然間易左好多
宜家諗緊有咩歌可以開MASTER
作者: yanho123    時間: 9-9-2012 19:46
我前晚同朋友去玩maimai,由於高度問題系甘吉高對腳黎玩,又太近个mon,睇吾晒成个畫面!
作者: soneyiu.    時間: 9-9-2012 20:07
maimai好高架咩?

未見過實機
作者: 六神綱    時間: 9-9-2012 20:10
既然火雞大話有6蚊3首

唔知邊間咁好有6蚊3首呢

btw,既然香港係正式推出

睇黎荃金入maimai的機會都幾大呢

一有情報第一時間通知呢
作者: [H]mel    時間: 9-9-2012 20:36
超神奇
沙龍我點拍卡 佢都係話「Unable to read data」
但係我今日去SG 一拍就得左

自從開左卡 有得入opti ...
Torchic╳小火雞 發表於 9-9-2012 18:24

今日去沙龍
發現張初音卡又work左
終於開到卡
睇來前幾日根本未連上網...
作者: lll161616    時間: 9-9-2012 21:49
既然火雞大話有6蚊3首

唔知邊間咁好有6蚊3首呢

btw,既然香港係正式推出

睇黎荃金入maimai的機會都幾大呢 ...
六神綱 發表於 9/9/2012 20:10

我po左
作者: kirinx    時間: 10-9-2012 00:38
我想問系禁個邊定系禁個mon...我睇左2段video...好似2個方法都得= =??
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-9-2012 04:32
其實應該係兩個方法都得
不過你掃果陣就一定要掃個mon
作者: yanho123    時間: 10-9-2012 09:09
maimai好高架咩?

未見過實機
soneyiu. 發表於 9-9-2012 20:07

遠睇好矮,近睇就好高下!!如果你本身係身高好高既人睇落去冇咩問題!!!
但對於我黎講矮人睇上去好高的!!!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-9-2012 16:47

我都見過有D矮既人
打上面果兩粒係有d辛苦 甚至打唔到
所以呢個應該係maimai既其中一個敗北點

況且唔講香港
日本果邊 未發育既小孩就一定打唔到

利申:得175
作者: soneyiu.    時間: 10-9-2012 18:02
加高企台應該就可以解決?
作者: 影之輪舞曲    時間: 10-9-2012 18:47
回復 37# soneyiu.

唔穩會好易出事
作者: soneyiu.    時間: 10-9-2012 19:11
加得就應該唔會唔穩掛- -"
作者: 六神綱    時間: 10-9-2012 19:52

用GUEST的身份去玩唔知有冇問題呢?

會唔會冇左最低曲保証呢?
好似去鑽石山個度玩會比較好

話說個度仲有咩音game呢?
作者: lll161616    時間: 10-9-2012 21:08
用GUEST的身份去玩唔知有冇問題呢?

會唔會冇左最低曲保証呢?
好似去鑽石山個度玩會比較好

話說個度仲有咩 ...
六神綱 發表於 10/9/2012 19:52

dm v8(不能用e pass)
gf v8(不能用e pass)
dm v7 x2
pda x1
jubeat x2
maimai x1
太鼓14x1
pop'n music 17(唔知搬左未)
作者: yanho123    時間: 11-9-2012 00:12
我都見過有D矮既人
打上面果兩粒係有d辛苦 甚至打唔到
所以呢個應該係maimai既其中一個敗北點

況且唔講香 ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-9-2012 16:47

講得好,个mon太大睇壞眼!
作者: 六神綱    時間: 11-9-2012 09:11
係咪每個地方都係得一部呢?

唔知可唔可以順便將該地方持有maimai的數目打出來嗎?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-9-2012 10:44
係咪每個地方都係得一部呢?

唔知可唔可以順便將該地方持有maimai的數目打出來嗎? ...
六神綱 發表於 2012/9/11 09:11

這個我不太清楚

不過提醒你一點
兩個「出水口」先為之一部↓

一部maimai呢 當你單人玩緊其中一邊既時候
其他人係唔可以玩另外一邊 除非你玩雙打
(簡單黎講 唔可以兩條友各自各玩
作者: 下..唔係掛    時間: 11-9-2012 12:52
這個我不太清楚

不過提醒你一點
兩個「出水口」先為之一部↓

一部maimai呢 當你單人玩緊其中一邊既時候 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-9-2012 10:44

唔可以各玩各真係好敗北  賺少好多
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-9-2012 13:12
我都諗緊點解唔可以各自各打
我諗應該係音響方面既問題掛
做唔到「聽到自己首歌之餘 又唔會比隔離部機首歌騷擾到」既效果?

又或者係鏡頭既問題(呢個問題不大吧
作者: yanho123    時間: 11-9-2012 22:42
今日係smart game挽過舖~
係唔錯既...
enttyes 發表於 5-9-2012 01:36

我想問下你係吾係有用卡黎玩架@@?
作者: enttyes    時間: 12-9-2012 00:06
洗衣機我冇卡,不過我果次挽係用fd果張
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-9-2012 00:12
買張初音卡/Aime卡就成了
作者: freemepls    時間: 12-9-2012 02:03
元朗Game Station有一部6蚊3局
好多人圍觀無玩到
走之前見到有人玩緊M譜打到啪啪聲w
有可能比JUBEAT更易壞?
作者: 六神綱    時間: 12-9-2012 10:29
我都係靜觀其變

等得知荃金、甚至VZ出左咩機先考慮去唔去鑽石山
作者: soneyiu.    時間: 12-9-2012 17:02
草下資金 等saucer用

遲d先玩maimai~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-9-2012 18:34
元朗Game Station有一部6蚊3局
好多人圍觀無玩到
走之前見到有人玩緊M譜打到啪啪聲w
有可能比JUBEAT更易壞? ...
freemepls 發表於 2012/9/12 02:03

應該唔會
因為製造商應該預左d人打到啪啪聲
所以應該有特殊構造唔會咁易壞掛

不過竟然連千色都入洗衣機 又真係有d出奇
作者: 六神綱    時間: 12-9-2012 18:59
okok

荃金入左一部maimai(俾d野包住仲似洗衣機)

這是已確認的事實

本人亦岩岩試玩左一鋪

第一、手感不錯,連同輕觸(掃)的部份

第二、6蚊只得2首,略有不足,未知遲下會唔會變成6蚊3首呢

第三、部野相當搶眼

第四、相信VZ入maimai的機會好大

第五、首張圖有「21/28」的標示,莫非香港剩係入左28部maimai?

作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-9-2012 19:06
果然係洗衣機

不過你話果個21/28
你細心d睇清楚 隔離個元件寫住22/28
所以就算你講緊「香港入左28部maimai」...照計應該係14部先岩

「6蚊幾多首」應該視乎機鋪果邊點設定
我前幾日去沙龍 仲係6蚊2首
今日去 見到變成6蚊3首之餘仲有EXTRA送
作者: 六神綱    時間: 12-9-2012 19:11
果然係洗衣機

不過你話果個21/28
你細心d睇清楚 隔離個元件寫住22/28
所以就算你講緊「香港入左28部maimai ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-9-2012 19:06

正在猶豫好唔好買呢個AiMe卡......荃金賣35蚊張

不過聽講有d地方32蚊都有....
作者: [H]mel    時間: 12-9-2012 19:15

頭先響vz
見到個個預留位置有人裝緊機
個部機不出意料之外
就係maimai

順帶一提
maimai的難度不高
有音game底的人大概coin2,3次就可以試試玩lv6-7的歌了
作者: 六神綱    時間: 12-9-2012 19:39
頭先響vz
見到個個預留位置有人裝緊機
個部機不出意料之外
就係maimai
番到屋企我再上圖 ...
[H]mel 發表於 12-9-2012 19:15

同一日兩個地方都裝maimai....真係呢....

唉,到底幾時先肯出呢個SDVX,等到手痕LA
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-9-2012 19:59
唔係兩個
係三個

金星今日都入左洗衣機
作者: 六神綱    時間: 12-9-2012 20:03
唔係兩個
係三個

金星今日都入左洗衣機
Torchic╳小火雞 發表於 12-9-2012 19:59

請問係邊間金星呢?

事關都有幾間金星吧...
p.s.原來VZ部maimai未裝所謂的地台
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-9-2012 20:10
阿很抱歉
我講得唔清楚

我講緊油麻地果間
作者: joashlee    時間: 16-9-2012 18:49
銅鑼灣金星都入左洗衣機
作者: Torchic╳小火雞    時間: 16-9-2012 20:24
嗯 看來洗衣機的普遍程度直迫初音
不過我表示等到個熱潮完左先開始玩

p.s. 由本帖開始再有新機情報都不加分了 以上
作者: 六神綱    時間: 18-9-2012 17:50
好消息!荃金的個maimai

由6蚊2首變成6蚊3首

變相一場計埋bonus最多可以打4首歌
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-9-2012 19:23
睇黎
「6蚊3首」先至係最正常既設定
作者: 六神綱    時間: 18-9-2012 21:26
其實呢度用黎討論maimai,實情當專區也無妨吧

所以我要發問呢

到底如何才能開到EXPERT(即個d LV10)的難度呢

眼前的紅色最多只去到LV9

=============================

改名的系統也太讚了,好比K社的....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-9-2012 21:42

K社其實只有jubeat改名才要收費(應該仲有一兩隻遊戲都係 唔肯定

至於lv10曲...
其實EXPERT之上係仲有個MASTER
只要果首歌既EXPERT拎到S就可以解禁果首歌既MASTER了

所有曲MASTER都係lv10
冇錯 全部歌都係lv10
作者: 六神綱    時間: 19-9-2012 19:16
要S左EXPERT,唯有先向LV7的EXPERT入手,例如PONPONPON

btw,九龍灣的Virtual Zone個部maimai都係6蚊3tune,幾近係統一了設定
作者: Torchic╳小火雞    時間: 22-9-2012 14:54
dm v8(不能用e pass)
gf v8(不能用e pass)

lll161616 發表於 2012/9/10 21:08

你玩我阿
我有fd話仲有上網wo

==========================

到最後
我決定等到減價先開始玩洗衣機
反正唔急
作者: joashlee    時間: 13-10-2012 21:23
灣仔天樂城再出過 6蚊3首
作者: victor609    時間: 4-11-2012 00:58
唔知仲有無人玩MAIMAI呢? 今日去沙龍$5有BONUS TRACK, 另外JUBEAT仍係COPIOUS, 但已$2, 確實幾抵練既
作者: jimmg12    時間: 4-11-2012 01:34
唔知仲有無人玩MAIMAI呢? 今日去沙龍$5有BONUS TRACK, 另外JUBEAT仍係COPIOUS, 但已$2, 確實幾抵練既 ...
victor609 發表於 4-11-2012 00:58

我有玩
沙田沙龍@@?
作者: victor609    時間: 4-11-2012 01:48
回復 72# jimmg12

係呀
作者: jimmg12    時間: 4-11-2012 01:53
回復  jimmg12

係呀
victor609 發表於 4-11-2012 01:48
得閒去下先lol
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 19:12
唔知仲有無人玩MAIMAI呢? 今日去沙龍$5有BONUS TRACK, 另外JUBEAT仍係COPIOUS, 但已$2, 確實幾抵練既 ...
victor609 發表於 2012/11/4 00:58

琴日先玩完
不過我係金星
都係5蚊不過冇BONES TRACK

=======================

順帶一提
SmartGame入多左set maimai
不過仍然係6蚊
作者: victor609    時間: 13-11-2012 16:05
今日係鑽石山玩MAIMAI有EXTEND既歌(應該更新了好一段時間), D歌EXPERT 好難-.-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-11-2012 16:39
照計香港果邊
應該全部機一齊更新既

不過對新歌冇咩興趣
繼續等減價
作者: 怪盜kid    時間: 26-11-2012 00:06
初音卡都可以用?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-11-2012 01:17
可以
畢竟是同一廠商
作者: 六神綱    時間: 26-11-2012 19:37
唔知我係咪火星了

荃灣天天嗰部maiami係5蚊3tune,有bonus的

近來掂下maimai先發覺高lv的歌係唔可以用外面的制,係要運用輕觸的部份

無論係打圈掃定係餡蜜....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-11-2012 20:17
其實也有人用掣的(我指會煲master的玩家
不過明顯較難 而且少人會這樣子做
作者: jimmg12    時間: 26-11-2012 23:03
我想問下呢.....
我見人地maimai用手套,佢地用咩質地既手套?
作者: 怪盜kid    時間: 29-11-2012 23:07
我想問下呢.....
我見人地maimai用手套,佢地用咩質地既手套?
jimmg12 發表於 2012-11-26 11:03 PM

類似小學教育車上面紅綠手套既質地
作者: victor609    時間: 30-11-2012 22:54
http://www.youtube.com/watch?v=KwUc_kgMKVA&feature=g-all

首JINGLE BELL (MASTER)好恐怖, 尤其是D SLIDE, 快到睇唔到
作者: 六神綱    時間: 30-11-2012 23:01
首JINGLE BELL (MASTER)好恐怖, 尤其是D SLIDE, 快到睇唔到
victor609 發表於 30-11-2012 22:54

我覺得拎高分的Y.S-Y更加恐怖~~~
作者: AlexAnder_傑    時間: 1-12-2012 17:29
我想知個圓咁大有幾多個制
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-12-2012 01:30

個圓圈周圍?
就是8個掣阿

=================================

http://maimai.sega.jp/news.shtml
下次版本更新
新增曲那麼有份量阿...
■配信予定曲(曲名 / アーティスト名)
   01. Acceleration / REDALiCE
   02. air's gravity / zts
   03. Black Out / Tsukasa (Arte Refact)
   04. FEEL ALIVE(feat.NAGISA) / ELEMENTAS
   05. Feel My Fire / 発熱巫女〜ず
   06. Fragrance / Tsukasa (Arte Refact)
   07. Link(feat. youna) / Clean Tears
   08. Lionheart / Masayoshi Minoshima
   09. Nerverakes / Taishi
   10. Night Fly / 発熱巫女〜ず
   11. Spin me harder(feat.Asana) / D.watt(IOSYS)
   12. Sprintrances / Taishi
   13. Starlight Disco(feat. Meramipop) / loos
   14. Streak / ARM (IOSYS)
   15. Turn around / Clean Tears
   16. We Gonna Party / Cranky

作者: ivan5209413    時間: 26-4-2013 02:20
表示我係50LV但係次次差少少就打S
其實真係唔算難玩
作者: victor609    時間: 10-7-2013 18:41
maimai GREEN終於公開部分新曲, 新曲如下:
《POPS》
■女々しくて /
   ゴールデンボンバー[PV]
■サラバ、愛しき悲しみたちよ /
   ももいろクローバーZ[PV]
■galaxias! / galaxias![PV]
■Choo Choo TRAIN / EXILE[PV]

《ANIME》
■君の知らない物語 / supercell「化物語」

《VARIETY》
■チルノのパーフェクトさんすう教室 / ARM+夕野ヨシミ (IOSYS) feat. Miko
■ナイト・オブ・ナイツ / ビートまりお (COOL&CREATE)
■Grip & Break down!! / SOUND HOLIC feat. Nana Takahashi
■Bad Apple!! feat nomico / Masayoshi Minoshima
■脳漿炸裂ガール / れるりり
■いーあるふぁんくらぶ / みきとP
■トルコ行進曲 - オワタ\(^o^)/ / オワタP
■カゲロウデイズ / じん

極期待金爆
作者: 深紅血淚    時間: 10-7-2013 21:40
maimai GREEN終於公開部分新曲, 新曲如下:
《POPS》
■女々しくて /
   ゴールデンボンバー
■サラバ、愛 ...
victor609 發表於 2013-7-10 06:41 PM

同感~! 有消息指會聽日verson up
[youtube]lYkvfWVQp6Y[/youtube]
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-7-2013 22:24
Get Happy / Jimmy Weckl

之前流傳著已經退K社的Jimmy
還真的去了maimai提供原創曲了

應該有機鋪會乘機加價吧 大概
作者: victor609    時間: 12-7-2013 01:28
回復 91# Torchic╳小火雞

講真, 我見到都嚇呆左
作者: 深紅血淚    時間: 12-7-2013 18:33
maimai 香港已verson up至green
作者: victor609    時間: 12-7-2013 20:40
聽講價錢照舊不變,smartgame $6/3首+bonus track
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-7-2013 01:48
金星都更新了
大概各地都已經更新了吧

(SEGA的機子 很多機鋪都會肯升級的說
作者: victor609    時間: 18-7-2013 18:46
回復 95# Torchic╳小火雞

火雞大係唔係話等減價先玩MAIMAI? MK88 MAIMAI $5/3+1首(應該係任港唯一$5有4首?), 要玩就曾早喇, 我覺得遲D會改返SETTING做3首, 甚至好似VZ之前咁2首
作者: freemepls    時間: 18-7-2013 19:23
估唔到MK88唔加價但聽聞成日斷線?連荃灣天天都加左價$6/3+1
不過天天真係打音GAME好地方
我岩岩開始打speed4,打返黃譜唔係好慣
荃金D人係途中跟機我都算,成日發生
但係係無人果面打到啪啪聲,同朋友示範M譜有幾難真係有D過份囉
背譜乙不過我唔想知囉你慢慢背啦

天天D人真係有禮貌好多,唔係話天天就無打打下跟機既人
但係有開卡果D有品好多,玩完一鋪仲會問下你係咪想跟機先再入錢
就算天氣熱/落雨我都寧願行多幾步落天天
不過荃金D制的確保養得好D
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-7-2013 20:51
其實唔係天天d人特別有禮貌
而係比較少人je 大概

竟然真係冇咩地方加價
作者: freemepls    時間: 18-7-2013 22:52

嘛~倒不如話天天d玩家年齡層高d,比較識尊重人
夜晚去機鋪容易有不愉快係定番
夏天到左我會平日早上/中午3pm前去打機
其實呢d時間2間都唔多人

你話雜咩其實天天可能仲雜,不過無咁多teenager
ju改左入錢次序之後,我好耐無試過岩岩打完出成績跟機果個就趕住入錢(遠目)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-7-2013 22:59
你岩
但係一到假日呢 荃金就會好明顯咁勁多人
呢個時候真係唔落天天唔得

天天當然仲雜
單睇天天係煙場 荃金唔係 已經睇到分別
雖然音G果個位置就好少少

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2