樂古Nakuz

標題: Help~招人入jubeat團(13/12團務更新[重要]) [打印本頁]

作者: ctral1991    時間: 6-10-2011 00:09
標題: Help~招人入jubeat團(13/12團務更新[重要])

小弟開左個group,希望多D人加入,GROUP名:廢人集結
而家每人可以加多個GROUP
希望大家可以加入本GROUP完成ju-bingo任務攞AP
只需每星期最少玩1鋪就得
希望可以集合大家力量

本GROUP目標:用最少的錢開晒所有歌,儲AP為下代做準備
PS:GROUP中暫時冇勁人(包括我),都想搵D 9.X撐下場XD

第11位FUNG L,本星期未有遊玩過的跡象,未能配合本團宗旨
很遺憾,要踢走了-----------23/10/2011 9:52am

應團員所望,新增團規一則,全團成員需將所有資料設定為公開
---------8/11/2011 19:06pm

由於大部份團友都開晒travel既歌所以ju-bingo可以唔洗去咁盡,下星期做番lv24
同埋團友BEN兩星期未玩,已踢走,但網站有BUG,ju-bingo踢唔到
下個目標係水仙百合,正在研究點幫團友開,請耐心等候
--------------------------13/12/2011 19:20pm

為清楚知道團員的基本資料,請團員填寫以下資料:
1.討論區的用戶名
2.e-amusement gate 用戶名
3.擁有卡的卡名
4.稱呼

團員List:
Nakuz用戶名e-gate 用戶名卡名如何稱呼
ctral1991silver.kSILVER.K團長/Silver
HiRoMaN_mightyl0yLEVEL-0Y呀文
kingson2twxland0804S.HY-Y0小谷/啊bee
smw0316TONYTONY威仔
lll161616MR.ICESTEVEN L
KENSB L.
冰仔
N/AJOEYJOEYJoey
matakomatako801MATAKO.Y阿檸
腐女(只要唔帶惡意)

作者: lll161616    時間: 6-10-2011 00:56
新代upgrade一個月都冇...咁快下代-.-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2011 01:24
終於有人係呢度招團了(淚
而且係一個專攻Ju-bingo既團

不過不好意思樓主 偶有團了
作者: lll161616    時間: 6-10-2011 01:35
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2011 02:43

其實我本來見到樓主招人入團的熱情 都唔想打擾樓主

不過真係要講返樣野
用最少的錢開晒所有歌,儲AP為下代做準備
ctral1991 發表於 2011/10/6 00:09

其實根據上代轉今代 上代AP係冇轉移到今代
轉移既只有你舊代拎左幾多個Clear
轉移你舊代拎左幾多個B A S SS SSS EXC FC NoGray AllYellow等等...去到下代
然後再轉返相應既AP獎勵比你而已

如果係會轉AP過下代既話 我宜家早就有130萬AP了(淚
唔駛為開歌而煩惱
作者: ctral1991    時間: 6-10-2011 08:03
其實我本來見到樓主招人入團的熱情 都唔想打擾樓主

不過真係要講返樣野

其實根據上代轉今代 上代AP係冇轉 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2011 02:43

知道點解唔繼承AP嗎?
因為AP既計算系統改左,而家係32XX AP1個燃料桶,以前係4200 1個WOOL
以我所知2代轉3代AP有繼承
仲有,如果1玩左上代都仲繼承AP,今次系統可以無限用燃料桶直到開到歌為止
咁你玩30鋪咪齊UFO TRAVEL D歌?
K社係食錢既集團,點都唔會繼承多過兩次
作者: ctral1991    時間: 6-10-2011 08:21
終於有人係呢度招團了(淚
而且係一個專攻Ju-bingo既團

不過不好意思樓主 偶有團了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2011 01:24

我也JOIN兩個GROUP了,你有興趣再JOIN嗎?
作者: xdpoke    時間: 6-10-2011 22:22
岩岩入左支持下~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 11:57
以我所知2代轉3代AP有繼承
ctral1991 發表於 2011/10/6 08:03

你呢個原因係合理既

不過
我查完wiki
唔只今代 其實上上代ripples去上代knit都冇繼承AP
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 12:04
知道點解唔繼承AP嗎?
因為AP既計算系統改左,而家係32XX AP1個燃料桶,以前係4200 1個WOOL
以我所知2代轉3 ...
ctral1991 發表於 2011/10/6 08:03

你呢個推論都合理既

不過推論還推論
況且只係出左4代 你點會咁易睇到個規律

當然啦我都唔肯定下代係咪一定冇繼承既
今代冇繼承 下代會唔會繼續都未知
作者: smw0316    時間: 7-10-2011 12:59
我岩岩加入左拉,
請大家多多指教,,
卡名: TONY,,,
我大部份時間都係北角GAME WORLD 玩架,,,,
個邊有4 部機,,,,, 平時都有唔少人玩架,,,,,,
哈哈,,,,,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 17:49
一趕時間就不小心發了兩個帖了
抱歉

我岩岩加入左拉,
請大家多多指教,,
卡名: TONY,,,
我大部份時間都係北角GAME WORLD 玩架,,,,
個邊有4 部機, ...
smw0316 發表於 2011/10/7 12:59

本來得兩部
不過我最近聽人講先知變左四部

同埋之前GW有部機(好似係右機?)d掣痴立立
整返好未
作者: smw0316    時間: 7-10-2011 19:16
回復 12# Torchic╳小火雞

佢係最近先加多2 部, SO 變得多人落去玩囉,,
我自己最近玩就唔多覺有部機有你講既情況,,,
但GW 舊有2 部其實之前有時都有問題,,,,
有空落去玩個時,,,,, 再留意下LU,,,,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 22:11
回復  Torchic╳小火雞

佢係最近先加多2 部, SO 變得多人落去玩囉,,
我自己最近玩就唔多覺有部機有你講 ...
smw0316 發表於 2011/10/7 19:16

咁睇黎應該整返好

想當年我第一次玩隅田川都係GW(仲要得67萬
當時仲係Ripples 自己未開到隅田川 於是係GW叫我朋友開比我打
作者: smw0316    時間: 8-10-2011 12:30
我早幾日去GW 玩, 先搵人地傳導番曬d 解禁曲& Knit 隱藏曲(FLOWER,, キルト等等,,,) Lucky,,,,
其實Copious Travel 開曲都非常需時,,,,, 架太空船仲係第2 層飛緊,,,,,, 哈,,,,,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 8-10-2011 19:55
我早幾日去GW 玩, 先搵人地傳導番曬d 解禁曲& Knit 隱藏曲(FLOWER,, キルト等等,,,) Lucky,,,,
其實Copious ...
smw0316 發表於 2011/10/8 12:30

我好唔過你去邊
我岩岩先開晒第二層
================
我都想搵下有冇人未開晒d歌
我好樂意幫佢地開
作者: smw0316    時間: 9-10-2011 15:09
我好唔過你去邊
我岩岩先開晒第二層
我都想搵下有冇人未開晒d歌
我好樂意幫佢地開 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-10-2011 19:55

哈, 係人都想搵其他人傳導歌,, 一次有1500 分喎,,,
最近我係GW 都成日見到有幾人唔係跟隊玩,,,, 而係問人洗唔洗傳導歌俾佢地,,,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2011 16:01
哈, 係人都想搵其他人傳導歌,, 一次有1500 分喎,,,
最近我係GW 都成日見到有幾人唔係跟隊玩,,,, 而係問 ...
smw0316 發表於 2011/10/9 15:09

好一招守株待兔

呢度個分區版主好似岩岩先開左新卡 咩歌都未開
我搵佢算
作者: lll161616    時間: 9-10-2011 16:11
好一招守株待兔

呢度個分區版主好似岩岩先開左新卡 咩歌都未開
我搵佢算 ...
Torchic╳小火雞 發表於 9/10/2011 16:01

我都想抽下水-3-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2011 16:30
我都想抽下水-3-
lll161616 發表於 2011/10/9 16:11

first come first served
作者: maxycy    時間: 9-10-2011 16:42
看來我已肉隨砧板上;P

話說傳導果個有AP
被傳者有冇架-___-"?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2011 16:48
看來我已肉隨砧板上

話說傳導果個有AP
被傳者有冇架-___-"?
maxycy 發表於 2011/10/9 16:42

每首1500
作者: kingson2    時間: 9-10-2011 20:13
岩岩加入左-,- 本人係S團嫁-.-!
copious卡名: S.LTY*C

通常在沙田沙龍出沒多a_a 其次係大埔i-game
VZ,荃金 就間歇性出現

我而家8.11 JUBLITY -_- 分之類可CHECK我PROFILE
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2011 20:16
岩岩加入左-,- 本人係S團嫁-.-!
copious卡名: S.LTY*C

通常在沙田沙龍出沒多a_a 其次係大埔i-game
VZ,荃金 ...
kingson2 發表於 2011/10/9 20:13

8.11唔駛「-_-」架啦
已經係勁架啦(拍肩

←雖然住沙田 不過好少去沙龍
作者: kingson2    時間: 11-10-2011 00:34
今日已降返7.86
因為今日推左
貓乜乜野Lv.7 EXC.
流砂之嵐Lv.9 967→976 -_-
Passport Lv.7 9988xx FC
Polygon Lv.9 971→980 SSS
作者: kingson2    時間: 11-10-2011 00:38
我好似今日幫大家打左ju-bingo 有1個要打1首EXC 我好似幫大家搞點左-,-
而家我做左ju-bingo holder 大家俾心機喇xd
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-10-2011 00:49

下次用一用編輯功能嘛

我好似今日幫大家打左ju-bingo 有1個要打1首EXC 我好似幫大家搞點左-,-
而家我做左ju-bingo holder  大家 ...
kingson2 發表於 2011/10/11 00:38

你地set咁低lv?
(上星期我地都set lv20的說 宜家仲要玩lv37
(p.s. 我地團都唔係好勁 得13人 只不過係d圍內玩開既人組埋一齊咁樣
作者: kingson2    時間: 11-10-2011 01:05
我見上手set左lv.4 -.- 我下次set去lv.15 俾大家試下
作者: kingson2    時間: 11-10-2011 01:07
其實屈EXC 用哂BSC屈都得-_-

p.s 反正本人呢排都屈緊EXT既Lv.7/8 EXC 都可以搵我幫手解EXC果部份
作者: ﹏柚柚*    時間: 11-10-2011 01:56
其實我想問
點入架-口-
雖然我吾系成日玩(銀包滴血)
都玩得得系好勁=w=
不過就好奇(?)

不過入左洗吾洗卡名有什麼的團名之類的(?)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-10-2011 15:34
其實我想問
點入架-口-
雖然我吾系成日玩(銀包滴血)
都玩得得系好勁=w=
不過就好奇(?)

不過入左洗吾洗卡名 ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/11 01:56

關於前面既問題
你去到ea-gate個網
揀GROUP
跟住落黎就逐樣自己搵下吧(目前唔方便開ea-gate幫你睇

至於勁唔勁呢
視乎果個團有冇話d咩要求啦
不過玩ju-bingo基本上唔係睇d團員玩得勁唔勁(勁既都係一兩個就夠
不過反而睇d人玩唔玩得多

卡名呢
一向都唔駛要點改既

就算有指明要加個記號(例如我個名咁
除非你第一次玩copious打名之前就決定好要入團
如果打左名之後先決定要入團 我諗你用目前個名 佢都應該比你既
每個團都唔同做法啦
作者: ﹏柚柚*    時間: 11-10-2011 23:50
關於前面既問題
你去到ea-gate個網
揀GROUP
跟住落黎就逐樣自己搵下吧(目前唔方便開ea-gate幫你睇

至於勁 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-10-2011 15:34

但是其實我一星期玩不玩到一鋪都成問題(逃
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2011 00:03
但是其實我一星期玩不玩到一鋪都成問題(逃
﹏柚柚* 發表於 2011/10/11 23:50

有d團純粹係想識朋友 吹下水咁
或者間唔中出黎聚一聚阿之類

有d團認真賺AP既 要玩ju-bingo既(例如樓主個團
就真係要規定每個人每個星期最少玩一次(一鋪都好 自己去打都好
呢d就可能唔岩你
作者: ﹏柚柚*    時間: 12-10-2011 00:43
有d團純粹係想識朋友 吹下水咁
或者間唔中出黎聚一聚阿之類

有d團認真賺AP既 要玩ju-bingo既(例如樓主個 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2011 00:03

=A= 知吾知有咩團可以輕鬆d?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2011 00:47
=A= 知吾知有咩團可以輕鬆d?
﹏柚柚* 發表於 2011/10/12 00:43

你不如問下你d朋友入左d咩團算啦
作者: kingson2    時間: 13-10-2011 23:39
不如我地"廢人集結" 裡面既人都約次出黎一齊打jubeat :-*
雖然我吾系好勁-v- 但我都可以指導下 俾d意見大家
或者教大家點順手打法. 易d推SSS
作者: lll161616    時間: 13-10-2011 23:45
不如我地"廢人集結" 裡面既人都約次出黎一齊打jubeat :-*
雖然我吾系好勁-v- 但我都可以指導下 俾d意見大家 ...
kingson2 發表於 13/10/2011 23:39

thats a good idea
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-10-2011 23:46
多交流係好事黎
作者: kingson2    時間: 14-10-2011 00:26
想約幾時? 我月底先再玩返:-* 暫時推到冇錢

p.s: 今日我用6次推左防衛本腦EXT 由93上到989 SSS ALL YELLOW
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-10-2011 00:32

p.s: 今日我用6次推左防衛本腦EXT 由93上到989 SSS ALL YELL ...
kingson2 發表於 2011/10/14 00:26

我仲係982
莫講ALL YELLOW 我連NO GRAY都好似未做到
作者: ﹏柚柚*    時間: 14-10-2011 02:51
你不如問下你d朋友入左d咩團算啦
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2011 00:47

佢地入左 c.b=.=
作者: kingson2    時間: 14-10-2011 12:50
我仲係982
莫講ALL YELLOW 我連NO GRAY都好似未做到
Torchic╳小火雞 發表於 14-10-2011 12:32 AM

maybe group聚果日我教你點上吧 我會努力到995收手
作者: smw0316    時間: 14-10-2011 17:16
雖然我吾系好勁-v- 但我都可以指導下 俾d意見大家 ...
kingson2 發表於 13-10-2011 23:39

GREAT,,, 有既記得預埋我牙'''
作者: smw0316    時間: 14-10-2011 17:20

p.s: 今日我用6次推左防衛本腦EXT 由93上到989 SSS ALL YELL ...
kingson2 發表於 14-10-2011 00:26

早D 通知埋我BO```
我都可以就番時間過黎玩架,,,

防衛本腦EXT 我ONLY 打過1次,,, 上左95(SS),,,
今晚有空既,,, 等我再去推高D 先,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-10-2011 19:08
下次用一用編輯功能吧

回題
防衛本腦 中間冇咩信心連得哂
所以都係先放置 衝其他歌好了
作者: smw0316    時間: 14-10-2011 19:43
下次用一用編輯功能吧

回題
防衛本腦 中間冇咩信心連得哂
所以都係先放置 衝其他歌好了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 14-10-2011 19:08

岩岩收工, 去玩左陣, 推唔上防衛本腦 (都仲係95) -v-
都係等週六/日先再去挑戰過Lu!!!

ps: 岩岩趕住收工, 一時冇留意, 下次唔會架拉!!!

作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-10-2011 23:00
那就好了
=================
回題
聽日我應該又去搏殺
作者: lll161616    時間: 14-10-2011 23:11
那就好了
=================
回題
聽日我應該又去搏殺
Torchic╳小火雞 發表於 14/10/2011 23:00

荃金@@?
作者: maxycy    時間: 14-10-2011 23:12
荃金@@?
lll161616 發表於 14-10-2011 23:11

代答:
錯了

提示:再想一想吧0.0
作者: ﹏柚柚*    時間: 15-10-2011 01:46
代答:
錯了

提示:再想一想吧0.0
maxycy 發表於 14-10-2011 23:12

VZ? 應該不會是沙田吧
作者: maxycy    時間: 15-10-2011 07:51
VZ? 應該不會是沙田吧
﹏柚柚* 發表於 15-10-2011 01:46

錯光光了0.0
作者: smw0316    時間: 15-10-2011 09:32
唔係油麻地金龍牙嘛!?
(估...)
作者: lll161616    時間: 15-10-2011 09:38
想傳歌去荃金找我...@@卡名:STEVEN L
作者: smw0316    時間: 15-10-2011 09:45
想傳歌去荃金找我...@@卡名:STEVEN L
lll161616 發表於 15-10-2011 09:38

@@ 你唔會而家係荃金牙嘛!?
作者: lll161616    時間: 15-10-2011 09:47
@@ 你唔會而家係荃金牙嘛!?
smw0316 發表於 15/10/2011 09:45

at bus-.-
作者: smw0316    時間: 15-10-2011 10:05
卡名: STEVEN L
原來版主都係成員之一, 哈, 岩岩先留意到嘛...

話說, 版主你多數去開邊幾度地方玩JUBEAT 架...
作者: kingson2    時間: 15-10-2011 16:25

我11月5,6號係公司拎左假
果2日係11月第1個星期六&日.
我是但2日都可以俾大家約我出黎團聚

至於我會教大家點轉指法,打手順,捉p 如果大家要求既話;o

p.s 我大多係沙田間沙龍多 如大家想約我去VZ,荃金 或其他機舖練習
最好預先同我係呢個po講定 thanks

作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-10-2011 16:28
離題一下
我今日係油麻地金星打打下見到個北角GW既玩家
個名好似叫HOMURA
唔知有冇人識呢(因為見到呢度都有人去北角GW
作者: kingson2    時間: 15-10-2011 16:30
離題一下
個名好似叫HOMURA
唔知有冇人識呢(因為見到呢度都有 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-10-2011 04:28 PM

回覆::
冇見過呢個人== sor.

小發現::
反而上次我係沙田沙龍準備入卡打機果陣 見到隔離條友玩首歌
連到本團團友 - LEVEL-0Y
但吾記得左係咩歌

希望佢會記得喇^_^. 我地沙龍場名係jubeat機係SALEM

團務::
會否希望增加ju-bingo既難度 可以拎到多d AP嫁 打算下次set lv.15-20左右
ok既話請覆我xd.

本人事務::
我差果首Starlight Parade EXT開左少少. 開埋就到Stage4
(即系THIS NIGHT同DEVIL FISH DUMPLING)
我會開左THIS NIGHT先:-* 應該可以趕係團聚前開到BSC-ADV左右
如邊位想係團聚當天同我玩THIS NIGHT
可以預先同我講xd.
作者: lll161616    時間: 15-10-2011 17:51
卡名: STEVEN L
原來版主都係成員之一, 哈, 岩岩先留意到嘛...

話說, 版主你多數去開邊幾度地方玩JUBEAT  ...
smw0316 發表於 15/10/2011 10:05

tw x-land,TST X-LAND,SALAM,GAMEZONE(DH),GAMEMAX(CWB)
作者: ctral1991    時間: 15-10-2011 19:53

打算下星期試LV20,如果又是兩天內完成三分二以上的話就試LV30

LEVEL-0Y係我朋友,通常佢會係尖金出現

團既加入方式已經變為承認制,防止濫加,將AP分薄

今個星期既Ju-bingo仲差9個"メンバーとのマッチング総人数",點先做得到?
作者: lll161616    時間: 15-10-2011 20:18
KENSB L., that's me

FUNG L.,my fd
作者: maxycy    時間: 15-10-2011 21:29
離題一下
個名好似叫HOMURA
唔知有冇人識呢(因為見到呢度都有 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-10-2011 16:28

我係咪唔知咩事-___-?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-10-2011 23:13
我係咪唔知咩事-___-?
maxycy 發表於 2011/10/15 21:29

因為果陣你已經走左
你走左之後 我打多兩鋪都走左

搵到幅圖寫住黎自「GameWorld4」果個玩家既果幅圖
不過還是不放了
作者: HiRoMaN_    時間: 16-10-2011 14:03
回覆::
冇見過呢個人== sor.

小發現::
反而上次我係沙田沙龍準備入卡打機果陣 見到隔離條友玩首歌
連到 ...
kingson2 發表於 15-10-2011 16:30

哈哈, 本人就是LEVEL-0Y
多數星期1至5係尖咀同星期6,日係VZ出現
都係我個fd叫我上黎先知道原來e+咁多人@@

p.s. 我想玩this night xd
作者: kingson2    時間: 16-10-2011 18:00
先行預約各位於11月5號 (星期六) 地點你地可以揀:
荃金 / VZ / 或其他可4連的分店

如有任何消息 可打俾我 53487364 人仔台嫁喇
作者: smw0316    時間: 17-10-2011 10:00
先行預約各位於11月5號 (星期六) 地點你地可以揀:
荃金 / VZ / 或其他可4連的分店

如有任何消息 可打俾 ...
kingson2 發表於 16-10-2011 18:00

5/11(PM) 應該OK, 等大家揀左地點再決定 (我係觀塘, 收左工先過黎)
作者: kingson2    時間: 17-10-2011 20:30
今日成績

問號歌成功995
コネクト SSS 983 lol
防衛本腦 SSS 994 FULL COMBO左
僕らの永遠~何度生まれ変わっても、手を繋ぎたいだけの愛だから~ SS 979 FULL COMBO埋

而家解到Stage4 向THIS NIGHT BSC進發:-*
作者: lll161616    時間: 17-10-2011 20:34
荃金
作者: HiRoMaN_    時間: 17-10-2011 21:00
今日打防衛本腦 SSS 990 但打極都full唔到= =

成日唔小心miss埋d唔應該miss既野
作者: kingson2    時間: 18-10-2011 01:33
haha. 慢慢黎喇 防衛本腦好易.
反而我準備ko埋On and On同埋LUCKY LUCKY
作者: ctral1991    時間: 18-10-2011 09:05
咩歌都KO唔到,回歸玩BASIC算了
作者: smw0316    時間: 18-10-2011 09:47
haha. 慢慢黎喇 防衛本腦好易.
反而我準備ko埋On and On同埋LUCKY LUCKY
kingson2 發表於 18-10-2011 01:33

加油牙```

咩歌都KO唔到,回歸玩BASIC算了
ctral1991 發表於 18-10-2011 09:05

-v- 其實如果覺得EXT 難既, 倒不如試左玩ADV 搵下首歌既節奏, 咁玩番EXT 會易上手D...
如果連ADV 都唔得, 唯有玩埋BASIC (好似玩FLOWER & [E], 我都係由BASIC 玩起)...
加油牙...

作者: kingson2    時間: 18-10-2011 18:55
我都係留返團聚當天先係你地面前推分

btw, 團聚係米確定11月5號? 時間大約3pm開始 食唔食埋飯先散?
地點? 盡快回覆
作者: HiRoMaN_    時間: 18-10-2011 21:23
11月5號 3點 我冇問題

食唔食埋飯先散呢...我就唔知, 到果日先算

地點就...睇你地吧

最好搵個小人d既場 (雖然星期6 3點應該邊到都好多人)
作者: kingson2    時間: 18-10-2011 23:57
yup. 荃金如何?
作者: lll161616    時間: 19-10-2011 00:27
yup. 荃金如何?
kingson2 發表於 18/10/2011 23:57

荃金la i like it
作者: smw0316    時間: 19-10-2011 10:01
雖然對我黎講, 荃金可能遠左D [直頭係遠拉-w- 哈~],
但難得第一次團眾, 11 月5 日3 點我都應該OK,
有冇人可以俾個地址黎, 我未去過荃金架@@"
作者: lll161616    時間: 19-10-2011 13:42
5/11 i cant,my brother's wedding,i have lots of work to do
作者: smw0316    時間: 19-10-2011 14:37
早幾日行過CWB Gamemax, 有冇人知個邊環境點架? 多唔多人玩架? 有幾台機架?

5/11 i cant,my brother's wedding,i have lots of work to do
lll161616 發表於 19-10-2011 13:42

Oh! Too Bad!
咁個日咪見你唔到囉@x@
唔知幾時先有機會同高手既你切磋下呢... 哈...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-10-2011 16:16
早幾日行過CWB Gamemax, 有冇人知個邊環境點架? 多唔多人玩架? 有幾台機架?

smw0316 發表於 2011/10/19 14:37

(幾個月前去過既經驗)
地庫黎 無煙 ok唔錯
Jubeat有4部 全部有耳筒位

不過 可能因為港島有四部機既地方太少既關係(雖然北角GW岩岩先四部
所以假期既時候都幾多人
你當同荃金差唔多
作者: lll161616    時間: 19-10-2011 17:50

Oh! Too Bad!
咁個日咪見你 ...
smw0316 發表於 19/10/2011 14:37

高手?唔敢當...我地group大把人勁過我
作者: kingson2    時間: 19-10-2011 20:16
荃金係荃灣城市中心I期4樓-,- 總之過左千色果度
如果唔識去既話 我可以帶路既當日

約係荃灣MTR站等? 時間想約幾點-,-?
因為我當天要考試, 12:30pm先放 所以我應該一放就趕過黎
大約預我1:15pm左右到

約2pm如何?
作者: HiRoMaN_    時間: 19-10-2011 22:04
2點mtr等都好

橫掂我都唔識去
作者: kingson2    時間: 19-10-2011 23:42

ok 麻煩樓主打返我地入左團既卡名:p 同埋nickname上去.3.
方便d人知我地有幾多人入左呢個團

btw, 打埋今次團聚資料._.!
5/11 (六) 3pm 荃灣金禾
唔識去既2pm 荃灣地鐵站等(我記憶就好似係A出口, 總之個版有寫話去城市廣場1,2期)

我電話: 53487364

p.s i) 記住自備耳機 果度有耳機插口位 可以戴住黎打jubeat 吾戴既話好細聲
        因為set左部機個喇叭只有30%音效, 吾戴好蝕底
     ii) 以臨出發前一天(即4/11) 11:59pm 截人 之後參加既就一律不計出席,
         除非自動搵到我地拉下-_-
     iii) 如有朋友跟隨本團團友出席是次活動, 請各團友自行照顧.

作者: smw0316    時間: 20-10-2011 10:41
ok 麻煩樓主打返我地入左團既卡名:p 同埋nickname上去.3.
方便d人知我地有幾多人入左呢個團

btw, 打埋今次 ...
kingson2 發表於 19-10-2011 23:42

經已係新POST 回帖 ~XD

今週JU-BINGO 只差兩個, 大家要加油囉!!!
作者: HiRoMaN_    時間: 20-10-2011 12:49
我都係新post回左了:lol

我會打比樓主同佢講叫佢打番d資料(不過佢要番工, 可能冇咁快改到)

ju-bingo差果2格好似係全員要玩過同埋團員連機連9個人

第1個就唔知差邊個未玩     我已經玩左

第2個就應該會係星期6, 日搞得掂
作者: kingson2    時間: 20-10-2011 17:14

我未打-,- 冇錢打. 應該今日會LOGIN一下
其實有幾間機舖都有得戴耳機打jubeat嫁

例如: 荃金,尖金,元金,gamemax
p.s:
我開左新卡(八達通) 卡名係: RINA.C-0
暫時大部份copious歌已初歌SSS 大部份為98-99
我舊卡名S.LTY*C 大部份為99以上成績
各位如想set做rival可以set呢2個
作者: smw0316    時間: 21-10-2011 13:51
我未打-,- 冇錢打. 應該今日會LOGIN一下
其實有幾間機舖都有得戴耳機打jubeat嫁

例如: 荃金,尖金,元金 ...
kingson2 發表於 20-10-2011 17:14

哈, 岩岩SET 左你張新卡做RIVAL,,,,,,,
諗住幾時先傳導D 歌仔落新卡度,,,,, 哈,,, XD~
作者: kingson2    時間: 21-10-2011 19:02
哈, 岩岩SET 左你張新卡做RIVAL,,,,,,,
諗住幾時先傳導D 歌仔落新卡度,,,,, 哈,,, XD~ ...
smw0316 發表於 21-10-2011 01:51 PM

應該團聚果日
作者: kingson2    時間: 26-10-2011 13:57
團長. 請更新返我jublity 8.65
作者: HiRoMaN_    時間: 27-10-2011 10:44
今日試下打exc先..

e+仲差4首
作者: smw0316    時間: 27-10-2011 16:09
我都要努力LU,,, 為左沖上8(Jubility),,,
期待緊11月5日團眾^o^

作者: moneky    時間: 27-10-2011 16:50
回復 3# Torchic╳小火雞

-口-其實個團有咩用,版主解釋一下
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2011 17:25
回復  Torchic╳小火雞

-口-其實個團有咩用,版主解釋一下
moneky 發表於 2011/10/27 16:50

如果你想問ea-gate既Group功能既話 我貼圖給你參考好了

上部份係比錢先用到既野黎 唔提及啦
中間左邊可以顯示到宜家有邊d團員打緊jubeat 而且係邊度打緊
中間右邊顯示各團員既jubility排名
(可以再禁隔離既連結 show到更多團員既jubility

而下面就係ju-bingo
簡單黎講就係 各團員係每一個星期之內 要完成指定既任務
越完成得越多 就可以拎到越多額外既AP

最後 開團係可以加深彼此友誼(←其實呢個先係重點

====================

至於你想問d關於呢個團既問題
我諗你直接問樓主或者呢度既人好了 我唔係呢個團裡面
作者: HiRoMaN_    時間: 27-10-2011 18:42
幾經辛苦..盡左最大努力..只係exc左1首..:'(

仲有3首..看來要星期6繼續了:dizzy:

大家都要加油:D
作者: kingson2    時間: 28-10-2011 15:55
EXC好易姐.3. 打d bsc歌 只要禁準就ok
作者: lll161616    時間: 28-10-2011 17:54
please update me STEVEN L
作者: HiRoMaN_    時間: 30-10-2011 15:15
邊個未玩呀

又差果格呀
作者: kingson2    時間: 30-10-2011 16:12
係好底果d人囉
想問多聲.. 有幾多人5/11會去?
因為我會預返大約等幾耐

在等人途中, 可能會去大家樂食下午茶:p
齊左先一齊上去.. 食緊途中可以作交流認識下對方:p
或者請教jubeat手法xd. (我經常性甘做xd.)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2