樂古Nakuz

標題: 建議樂古論壇新增更多勳章,更詳細列出達到勳章的要求 [打印本頁]

作者: ttimecrisis4    時間: 9-8-2011 14:22
標題: 建議樂古論壇新增更多勳章,更詳細列出達到勳章的要求

建議樂古論壇新增更多勳章,方便會員可以從更多方面集中,增加更新樂趣,增加會員對樂古的忠誠度!
參考過其他論壇之後,發覺樂古論壇的勳數目確實比大部論壇的為少,希望樂古論壇可以再增加一些勳章,同時也希望更詳細列出達到勳章的要求,因為現在大部的說明也是"人工授予",要求方面可以不變。

建議樂古論壇新增的勳章(舉例):
1) xx版活動達人(由該版的版主經相議後授予給會員或版主授予給版主)
2) xx版貢獻達人(同上1)
3) 級階勳章(可分級階援予)
4) 精華勳章(可跟精華帖的數量而分級)
5) 頁面訪問量章
6) 傑出會員章(同1)

暫時這樣,或許你們確實後可以再增加其他的勳章,謝謝!
作者: Poon    時間: 9-8-2011 17:22
缺乏美術人員
作者: ttimecrisis4    時間: 9-8-2011 17:37
缺乏美術人員
Ruby Poon 發表於 9-8-2011 17:22

可以考慮下
作者: yinb34567    時間: 10-8-2011 00:34
十分支持第3同第5項
其他我真係冇皮攞-_-...
作者: hohi259    時間: 10-8-2011 01:51

其實加多D可唔可以俾會員申請到我諗到幾個~__~
目的等更多會員有不同的勳章
-------------------------------------------

發帖之星(金) 例如過10000個帖子
發帖之星(銀) 例如過7000個帖子

發帖之星(銅) 例如過6000個帖子

--------------------------------------
樂古長老勳章 長老以上可以申請
樂古古柱勳章 支柱以上可以申請
---------------------------------
每月在線之星 例如每月在線超過120小時便可申請
每月發帖之星 例如每月發帖過1000便可申請
---------------------------------
樂點王勳章  例過樂點大過2m便可申請
例如可以出D星勳章
例如出巨蟹座等等12個
等唔同座的會員也可以申請
----------------------------------
單身一族勳章  單身的會員可以申請
拍拖一族章  熱戀中的會員可以申請
-------------------------------------

以上章係自主申請=]
希望可以接納~
作者: 火中有火    時間: 10-8-2011 11:16
星座都有就不得了...
可憐我搞咁耐上唔到支柱而已
作者: 翼風星痕    時間: 10-8-2011 13:51
的確有些徽章列明人工頒發的話,會令會員無從入手.
建議訂立一個取得條件,好讓訂立目標
作者: 刺客先生    時間: 10-8-2011 14:18
本壇的勳章的確難拎
5) 頁面訪問量章

可以洗的
5樓有D勳章有多餘既感覺
作者: 滿天星    時間: 10-8-2011 15:37
本壇的勳章的確難拎

可以洗的
5樓有D勳章有多餘既感覺
刺客先生 發表於 10-8-2011 14:18

你咁講樂點夠可以洗啦
作者: 刺客先生    時間: 10-8-2011 15:46
你咁講樂點夠可以洗啦
滿天星 發表於 10-8-2011 15:37

應該叫買樂點
p.s.我既樂點全部都唔係買既
作者: M.Yin    時間: 10-8-2011 16:51
建議樂古論壇新增更多勳章,方便會員可以從更多方面集中,增加更新樂趣,增加會員對樂古的忠誠度!
參考過 ...

建議樂古論壇新增的勳章:
1) xx版活動達人(由該版的版主經相議後授予給會員或版主授予給版主)
2) xx版貢獻達人(同上1)
3) 級階勳章(可分級階援予)
4) 精華勳章(可跟精華帖的數量而分級)
5) 頁面訪問量章
5) 傑出會員章(同1)
ttimecrisis4 發表於 9-8-2011 14:22

支持1, 2, 6

我個人覺得整太多無意義既勳章冇乜用
作者: 妹仔仔    時間: 11-8-2011 00:30
其實加多D可唔可以俾會員申請到我諗到幾個~__~
目的等更多會員有不同的
--------------------------------- ...
hohi259 發表於 10-8-2011 01:51

支持支持
作者: Kamma    時間: 11-8-2011 18:04
缺乏美術人員
Ruby Poon 發表於 9-8-2011 17:22

沒記錯勳章是Anson引進的
他沒再當Admin了嗎?
作者: Poon    時間: 13-8-2011 12:01
沒記錯勳章是Anson引進的
他沒再當Admin了嗎?
Kamma 發表於 11-8-2011 18:04

很多事已經改變,每個人也有自己的前途和要走的路,有些事已經非我們所想。
作者: Poon    時間: 13-8-2011 13:55
就可行性而言,

第一與第二個建議除非為每個版也獨立設計一個勳章,否則很難成事。
第三個建議過份濫用勳章,勳章是代表榮譽,若只為「樂古百曉生」或「樂古神手」設計還可。
第四點可行。
第五點無必要。
第六點必須小心介定才可,容易與「樂古貢獻勳章」混淆。
作者: ttimecrisis4    時間: 14-8-2011 20:09
就可行性而言,

第一與第二個建議除非為每個版也獨立設計一個勳章,否則很難成事。
第三個建議過份濫用勳 ...
Ruby Poon 發表於 13-8-2011 13:55

第1同第2可以試下,或者可以只係某d版試下先,睇下效點樣先再決定
作者: harrylai    時間: 17-8-2011 23:56
D建議5錯
管理員可以考累一下
作者: kelvin4leung    時間: 20-8-2011 10:30
其實關於勳章有樣野想問好耐....問下樂古天龍高手勳章其實怎樣才可拿到...
作者: ttimecrisis4    時間: 20-8-2011 20:41
其實關於勳章有樣野想問好耐....問下樂古天龍高手勳章其實怎樣才可拿到...
kelvin4leung 發表於 20-8-2011 10:30

所以建議更詳細列出達到勳章的要求
作者: chankifung4e    時間: 12-9-2011 23:33
頁面訪問量唔係可以f5刷架咩?
作者: 藤星    時間: 13-9-2011 14:31
的確,勳章系統又頭到尾都唔太清楚,
雖然只係一種標籤效應,但對於會員係
一種認同,所以贊同招募人手管理。

另外想問問,【冇技術人員】係指"
冇人認用電腦整"定係"冇人認設計"?
作者: ttimecrisis4    時間: 14-9-2011 00:24
ruby poon而家唔起度,應該暫時唔會實行-.-
唉,,我要新增精華章!!
作者: Poon    時間: 14-9-2011 22:18
kelvin4leung 發表於 20-8-2011 10:30

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4022348
沒有在上述主題列出的勳章不會再頒授予任何人。
作者: 翼風星痕    時間: 17-9-2011 09:47
沒有在上述主題列出的勳章不會再頒授予任何人。
Ruby Poon 發表於 14-9-2011 22:18

【樂古發帖達人勳章】跟【樂古貢獻勳章】模樣一模一樣@_@    
作者: jimmg12    時間: 18-9-2011 21:48
第1同第2可以試下,或者可以只係某d版試下先,睇下效點樣先再決定
ttimecrisis4 發表於 14-8-2011 20:09

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
可以係呢個比賽試行
作者: 乂LoNG乂    時間: 23-9-2011 14:08
貢獻達人:lol
咁我算唔算有貢獻?
巨商版圖同交易版圖都係我整:lol
作者: ttimecrisis4    時間: 23-9-2011 14:53
貢獻達人
咁我算唔算有貢獻?
巨商版圖同交易版圖都係我整
乂LoNG乂 發表於 23-9-2011 14:08

而家個計劃暫時閣置左-.-
admin不在
作者: CxRxAxZxY    時間: 17-10-2011 22:42
第5果個即係叫人唔回帖-.-
作者: 愛恨交纏    時間: 20-10-2011 00:12
樂古勳章真係少得可憐--"
作者: 翼風星痕    時間: 21-10-2011 17:09
樂古勳章真係少得可憐--"
愛恨交纏 發表於 20-10-2011 00:12

物以罕為貴~我見到Ky0既徽章多到可以幾行,比我都唔想要-,- 而且無自己論壇風格設計
作者: 愛恨交纏    時間: 21-10-2011 17:31
物以罕為貴~我見到Ky0既徽章多到可以幾行,比我都唔想要-,- 而且無自己論壇風格設計 ...
翼風星痕 發表於 21-10-2011 17:09

多都兩,3個已經ok--"
最緊要唔好禁難拎
作者: ttimecrisis4    時間: 22-10-2011 00:58
物以罕為貴~我見到Ky0既徽章多到可以幾行,比我都唔想要-,- 而且無自己論壇風格設計 ...
翼風星痕 發表於 21-10-2011 17:09

但真係有好多係唔知點有,指引唔明確
作者: zenith710    時間: 23-10-2011 21:18
回復 18# kelvin4leung

樂古天龍高手勳章
咩有d咁ge勳章架@@,未见過人有- -..
作者: zenith710    時間: 23-10-2011 21:25
回復 30# 翼風星痕

原本我5知有kyo尼個論壇,因為你咁講,我特登去kyo尼個論壇睇下(仲特登註冊左個ac@@),結果發現佢好多勳章真係冇謂..-_-
===============================
我7月先係nakuz註冊,已經有一個勳章xd
作者: 14588563    時間: 10-11-2011 20:28
回復  翼風星痕

原本我5知有kyo尼個論壇,因為你咁講,我特登去kyo尼個論壇睇下(仲特登註冊左個ac@@), ...
zenith710 發表於 23-10-2011 21:25

神手~
我地板未見過有人有@@
作者: zenith710    時間: 10-11-2011 20:40
回復 35# 14588563

有咩?2排勳章?
作者: 可愛肥仔明    時間: 21-11-2011 20:54
希望會出個競投出道(過0次 姐係試過1個)->競投中手(過9次)->競投老手(過49次)->競投狂(過99次)(拎到中手個出道就冇左)
競投小勝(成功競投1次~9次)->競投手(成功競投10次~50次)->競投勝利者(51次以上)
樂古定居人(在線時間超過10000時)
以上係我亂諗既。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2