樂古Nakuz

標題: 係100套動波入面,你又睇過幾多套呢 [打印本頁]

作者: z4142304    時間: 21-1-2011 22:09
標題: 係100套動波入面,你又睇過幾多套呢

自己睇過既100套動漫:
1.亂馬1/2(因為fd既關係睇左)
2.數碼暴龍1-5(同時是令我踏上動漫之路)
3.魔法老師(06年的作品 不過漫畫連載中 動漫有三季)
4.clannad(一套好感人既故事,可能你會睇到喊^^")
5.高達系列(高達都未睇過?甘你一定要睇下其中一套)
6.魯魯修(愛睇之一 應該睇過啦你地^^?)
7.柯南(雖然只睇劇場版,但係都知道內容講咩 )
8.化物語(內容好難用文字表達 但一定要睇)
9.kissXsis(賣肉 搞笑 不過女仔最好唔好睇)
10.天降之物(不多說 睇過就知咩叫搞笑)
11.旋風管家,爆笑管家(大家都有睇過所以不多說 tvb配音幾好)
12.鸚鵡女神=鶺鴒女神(第一季好好睇 第二季ok啦 期待第三季)
13.龍虎鬥(四萌之一 龍和虎的故事)
14.激鬥戰車(我諗男仔都應該睇過)
15.魔法禁書目錄(有好多笑位 值得一睇)
16.麻辣教師GTO(N年前 不過可能好睇過e家果d)
17.我的女神=幸運女神(仲未睇?甘快d啦 都幾好睇)
18.零之使魔(第一季好好睇 不過第二.第三都開始賣肉為主 唔知有冇第四季呢)
19.笨蛋.測試.召喚獸(好睇 好難形容)
20.最後的大魔王(一開始好好睇 不過最後好無理頭甘完左)
21.聖誕之吻SS(galgame改 故事內容好好 值得一睇)
22.滑頭鬼之孫(第一季完左 等出第二季)
23.爆漫,食夢者(好睇 睇兩對戀人為夢想奮鬥既故事)
24.爆旋陀螺 四聖獸篇(勁好睇 唔洗講 大家都知)
25.air(key社作品之一 感人故事之一)
26.fate stay night 命運守護夜 (聖杯之戰 TV同電影都係甘好睇)
27.天元突破(睇到自己都會熱血GE熱血動漫 電影更加熱血)
28.灼眼的夏娜(好睇作品之一)
29.涼宮春日的憂鬱(S級作品就係E道)
30.蒼色騎士(立體畫面做得唔錯 不過最後都係爛尾)
31.大神與七位夥伴們(故事很有趣 不知會不會有第二季)
32.Keroro(不用多說 大家都睇過)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
37.赤色的約定 ~FORTUNE ARTERIAL~(又一部GALGAME改 故事幾吸引 吸血鬼故事)
38.少年陰陽師(故事很好很完善 不過欠缺回味感)
39.陰陽大戰記(大家都睇過啦 不多說)
40.今天是魔王(以為好好睇 之後發現是BL的- -)
41.日式麵包王(超爆笑 大家都有睇啦)
42.xxxholic (眈美類 故事非常好 令人回味)
43.11eyes(故事好亂 到最尾先明白佢講咩 人設唔錯 不過有d...h-.-)
44.只有神知道的世界(攻略之神模式 始啟 主角好西利-.-)
45.AngelBeats!(都係S級作品 令人回味的作品)
46.科學的超電磁炮(魔法禁書目錄外傳 炮姐你都唔識?)
47.狼與辛香料(普普通通的商人故事 真的嗎?)
48.MM一族(S和M的結合同時惡搞了幾套動漫 超級變態人!!!)
49.閃電十一人(踢足球都可以咁科幻 好睇)
50.管家後宮學園(睇名就知講咩)
51.肯普法(原著漫畫好好睇 不過動漫就爛尾..)
52.會長是女僕大人(惡魔會長竟然係女僕@@ 好睇啊 值得一睇)
53.犬夜叉(1-170幾都係講打一個人-奈落 -.-)
54.美少女戰士(經典作品之一)
55.超人系列(你緊有一套係睇過)
56.超級小黑喵(講反個名 都好懷念)
57.吸血鬼騎士(個人黎講第二季比較好睇 等出第三季)
58.遊戲王(我諗玩卡game都係因為e套野而開始玩卡)
59.宮崎駿作品(雖然只係電影版 不過套套都好睇 最近又有新既作品出左黎 未睇 遲下會睇)
60.手塚治虫作品(好懷念啊 小飛俠、藍寶石王子、怪醫)
61.寵物小精靈(我諗大家都睇過啦 唔多講)
62.kanon雪之少女(又係一套感人故事)
63.k-on 輕音少女(日本最強女子組合? 不過好多笑位 個人比較喜歡小律)
64.迷宮塔/龍之塔(第一季第一集最好睇 - -)
65.君吻(又一部GALGAME改 好似同聖誕之吻SS有關係咁)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(有個超喜歡蘿莉的妹妹你會點?)
67.金色琴弦(好睇)
68.銀魂(j2配音好笑 不過我仲未睇晒-0-")
69.海賊王(睇左小小 我諗好多人都睇左)
70.黑執事(第一,二季都好睇 唔知有冇第三季呢)
71.地獄少女(雖然未睇晒 不過好睇)
72.聖鬥士星矢(星座之戰既故事)
73.Death Note 死亡筆記(好記得e句 "松田!你個腦裝屎嫁!?)
74.黑之契約者(主角好cool-0-")
75.浪客劍心(經典作品之一)
76.鬼太郎(細細睇覺得好好睇 大個左都覺得好好睇!)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲(大家會唔會唔記得左呢@@?)
78.男兒當入樽(藍大為做主角就適合不過)
79.獸王星(睇左就知-.-)
80.網球王子(不多說)
81.金童卡修(殺基路加 唔知係咪咁呢)
82.蟲師(睇個名都知啦)
83.交響情人夢(真人版都有)
84.龍珠(未睇晒 好睇)
85.戰士電童(呢套好多男仔都懷念呱-0-)
86.索斯機械獸系列(男仔比較會睇多d)
87.踢出我天地(真係好熱血)
88.最終兵器彼女(睇左就會喊)
89.守護甜心(我既心靈 unlock - -)
90.風之聖痕(風和火 既相愛故事 不過最尾爛尾)
91.藍龍(影子都會有隻野係度?)
92.百變小櫻Magic咭(不用說)
93.翼之奇幻旅程(另一套小櫻小狼既故事)
94.雙子公主(.....唔想講....- -)
95.光之美少女(同上面一樣 - -)
96.洛克人(洛克人資料傳輸 正牙!-.-)
97.玻璃面具(一個字--------正)
98.星夢美少女(馬戲團既表演 唔可以睇小)
99.羅密歐與朱麗葉(相當感人 最終又係兩個都死)
100.龍王傳說(好睇 老鼠仔都可以咁大隻?)
係100套入面,你又睇過幾多套呢

當然我緊係唔係睇100套咁小啦

以上只係我小小既分享

如果大家想分享埋一份
可以幫我延續落去-3-
作者: .a0a    時間: 21-1-2011 22:35
自己睇過既100套動漫:
3.魔法老師(06 ...
z4142304 發表於 21-1-2011 22:09

25 air我成日見人話勁好睇= =其實係動漫定漫畫-.-...我搵唔到呢套野= ="定係有全名-.-
作者: z4142304    時間: 21-1-2011 23:59
回復 2# .a0a
Air 千年之夏
作者: peter9413    時間: 22-1-2011 00:23
動漫之魂 覺醒
志同道合的人 歡迎做朋友吹水
等待別人推薦好睇既動畫
........................
組織下自己睇過
數碼暴龍1-5
高達系列(seed /destiny/00)
魯魯修 /r2
天降之物 /F
魔法禁書目錄 1/II
零之使魔1-3
笨蛋.測試.召喚獸
滑頭鬼之孫
爆旋陀螺  (舊版)
fate stay night  /劇場版
灼眼的夏娜1-2
涼宮春日的憂鬱
Keroro  
鋼煉04版本/fa
家教
火影
bleach死神
FORTUNE ARTERIAL
陰陽大戰記
日式麵包王
11eyes
只有神知道的世界
school days
AngelBeats!
科學的超電磁炮
MM一族
超人系列
超級小黑喵
我的ET同學
寵物小精靈
k-on
我的妹妹不可能那麼可愛
黑之契約者1-2
死亡筆記
黑執事1-2
不思議遊戲
戰士電童
踢出我天地
星夢美少女
龍王傳說
玻璃面具
洛克人
雙子公主
光之美少女
翼之奇幻旅程
百變小櫻Magic咭
守護甜心
is
海賊王
這樣算是殭屍嗎?
Fairy Tail 魔導少年
學園默示錄
魔法少女奈葉
銀魂
緣之空
出包王女
惡魔奶爸
潘朵拉之心
十字架+吸血姬
傳說的勇者的傳說
噬魂師
驚爆危機
哆啦A夢
聖痕鍊金士
蠟筆小新
KissxSis
我們這一家
中華一番
我的狐仙女友
馭龍少年
羅密歐與朱麗葉
東之伊甸
怪醫黑傑克
百花繚亂
心靈偵探八雲
gosick
里歐 彩虹之門!
侵略!乌贼娘
閃電十一人
戰國BASARA  1/2
創聖的大天使
俏皮劍俠小紅帽
太極千字文
魔界女王候補生
屍鬼
唱k小魚仙
棋靈王
捉鬼天狗幫
希臘封神榜
戰鬥之魂少年突破
魔法神童加旋
單車新人王
卡片鬥士翔
高智能方程式
爆丸
足球小將
衝鋒21
激鬥戰車
四驅兄弟
sd高達
藍龍

仲有好多.得閒先寫埋佢
作者: yinb34567    時間: 22-1-2011 00:35
我睇過38套
作者: z4142304    時間: 22-1-2011 01:00
1月新番有好多
魔b巴b 好睇
Infinite Stratos
Rio Rainbow Gate

重有
神幻拍檔
文學少女
作者: z4142304    時間: 22-1-2011 01:01
回復 4# peter9413
..你合共有幾多-0-唔想數-.-
作者: 多啦A夢123    時間: 22-1-2011 12:39
我 only  睇過50套
作者: Renne    時間: 23-1-2011 19:27
睇過太多...點會記得= =
一定多過100套啦,100套咁少...
作者: LSM    時間: 23-1-2011 23:28

漫波? 錯字!..

2.數碼暴龍1-5
5.高達
6.魯魯修
10.天降之物
(笑點的的確超好笑 但主線的沈重度可以讓人多好笑的笑點都笑不出
    感情/心理衝擊極完美   [我說的是原作] )
32.K66
33.
36.死神(現已放棄)
39.陰陽大戰記(TVB睇....)
41.面包(
49.閃電11人(你真的是踢波?....)
54.美少女戰士(細個果陣睇)
55.超人
56.超級小黑喵(睇過但冇乜印象...)
57.吸血鬼騎士(奇怪.. 點解我總係諗到D...)
59.宮崎駿
60.怪醫
61.PM
68.銀他媽 (無法形容 笑點有時覺得好核突 長篇幾好睇~)
69.OP (到5XX 話就沒睇了...)
70.黑執 (感覺有點GAY)
72.星矢 (點解好似打幾拳就死人...)
73.Death NOTE (壓力好大.....)
76.鬼太郎 (算係有睇過啦)
81.原來動畫爛尾了
89.算睇過下(TVB)/
91.BLUE DRAGON
93.tsubasa(跟原作唔同.....)
96.EXE =.="
97.面具
作者: ericcheungxx    時間: 24-1-2011 18:28
你分享中我有70套係有睇過
\_________________/nanoha點可以唔睇架
作者: qq396390978    時間: 24-1-2011 21:46
本人睇的唔多~就上面都有4套無睇過30.49.67.79無睇過~不過睇的好多都無係上面見到~
本人睇過完整的就239套左右,唔算上下部~
好多時都會因為興趣的方向而有D睇到一半無睇~
clannad勁推~睇一次喊幾次~
星夢美少女都好推~真係唸唔到咁好睇~不過要搵返來睇就要搵百變之星<---E個名,日本如果正常的應該叫萬花筒之星就係了
風之聖痕可惜的作品~動漫死埋尾都算~小說個作者仲要登左山無左後著~~
最終兵器彼女如果畫風好D就好了,雖然唔係差不過可以再好D
戰士電童前排自下載返來睇~無想像中咁正~~好果想睇熱血又懷舊可以睇-->勇者王
好正~特別係劇場版
不思議遊戲點會唔記得~記得當年差唔多時期仲有套叫爆裂戰士的野係本港台有放~不過可惜E+搵唔返
浪客劍心一套作品多種享受~前面熱血後面感人~特別係星霜篇~~正正正
黑之契約者第2部結局有D做壞左~唔知會唔會有第3部
地獄少女有D悶不過幾有意思~成日發炮文的人可以睇下~睇完又人人生的新看法了~
fate stay night 命運守護夜就來出新了~會出返以前的事~實在期待
麻辣教師GTO~好笑又有意思~內山田好正~
激鬥戰車想當年落街同人鬥車果下先好笑...
數碼暴龍1~2.4都唁錯就係後面果D唔多口味...我同E+我小學雞唔夾=_=""?
睇住咁多先~最近都睇到無咩好睇...又係時候搵一下新天地
作者: 萌    時間: 25-1-2011 21:00
http://www.youtube.com/watch?v=i5lmMZEdwOU&NR=1
掛住睇新的,
其實有D舊野都幾好睇,係D人太貪新忘舊,
作者: 鳩神入化    時間: 26-1-2011 11:38
100出入邊睇過53出
算志同道合a_a?
作者: qq396390978    時間: 26-1-2011 13:30
老實講~太老的我就唔會睇~唔係因為唔好睇~而係頂唔順D畫質~宇宙騎士算係極限了~
作者: maxycy    時間: 27-1-2011 18:24
25 air我成日見人話勁好睇= =其實係動漫定漫畫-.-...我搵唔到呢套野= ="定係有全名-.- ...
.a0a 發表於 21-1-2011 22:35

有睇GTO冇睇湘南純愛組唔得架~

湘南純愛組都好正!
講鬼琢同彈間讀書時代既事
一流!!

反而依家套湘南十四日
我一集都未睇過-3-
作者: qq396390978    時間: 27-1-2011 20:11
有睇GTO冇睇湘南純愛組唔得架~

湘南純愛組都好正!
講鬼琢同彈間讀書時代既事
一流!!

反而依家套湘南 ...
maxycy 發表於 2011-1-27 10:24 AM

老實講~新出果集無以前咁好睇~無以前咁好笑了~
作者: maxycy    時間: 27-1-2011 21:19
老實講~新出果集無以前咁好睇~無以前咁好笑了~
qq396390978 發表於 27-1-2011 20:11

未睇過=3=
得閒搵日比較下~
但話說果14日邊得黎畫咁多野-__-
作者: qq396390978    時間: 27-1-2011 21:26
未睇過=3=
得閒搵日比較下~
但話說果14日邊得黎畫咁多野-__-
maxycy 發表於 2011-1-27 01:19 PM

少左好多以前的賣點~例如~內山田變左路人~無咁好笑了
作者: maxycy    時間: 27-1-2011 21:32
少左好多以前的賣點~例如~內山田變左路人~無咁好笑了
qq396390978 發表於 27-1-2011 21:26

內山田唔係應該唔會出現架咩-.-

果14日本應該係鬼琢訓醫院
內山田唔係應該教緊書咩-3-
點會無啦啦去左湘南?
作者: qq396390978    時間: 27-1-2011 21:51
再講落去就變劇透了=w=劇透萬惡~自己睇好d=3=
話時話gto個作者除左gto外仲有一套漫畫動畫化左0.0叫:特攻
幾血腥的~沒妖精的旋律來得要血腥就是了~
作者: 卍小楓卍    時間: 1-2-2011 21:45
我都係睇過46套到,有3分1無睇晒
作者: wl02069370    時間: 4-2-2011 01:41
有11套冇睇!!不過都知佢既存在!!
作者: kentsui44    時間: 1-3-2011 21:08
我諗我自己都睇左廿幾套@@
作者: Mr魂    時間: 2-3-2011 23:18
全部都睇過咁滯
作者: hj159519    時間: 5-3-2011 14:37
我全部睇過
作者: minlinion    時間: 5-3-2011 20:46
點解冇扑殺天使?
超經典~~
睇下啦,不過唔岩16歲以下既小朋友睇
作者: 鰐島亞紀人    時間: 12-3-2011 20:38
hunter x hunter都無睇過
枉為人.
作者: lPridel    時間: 17-3-2011 19:45
1 2 7 14 24 26 32 33 38 39 41 45 47 59 60 61 63 67 76 80 81 96 97
呢d全部睇過a_a
特別好睇我覺得係柯南,網王,面包王,FA
仲有digimon and pkmon=]
作者: 魏忍明    時間: 19-3-2011 21:43
作者: keithho1219    時間: 21-3-2011 02:02

100套入面我睇過
紅字為自己喜歡

重有
新神紀福音戰士  
妖精尾巴

最遊記
七武士
PEACE MAKER
hellsing
無人惑星
重有好多好多,講都講唔完
都好睇

3.魔法老師(06年的作品 不過漫畫連載中 動漫有三季)
4.clannad(一套好感人既故事,可能你會睇到喊^^")
6.魯魯修(愛睇之一 應該睇過啦你地^^?)
11.旋風管家,爆笑管家(大家都有睇過所以不多說 tvb配音幾好)
12.鸚鵡女神=鶺鴒女神(第一季好好睇 第二季ok啦 期待第三季)
17.我的女神=幸運女神(仲未睇?甘快d啦 都幾好睇)
26.fate stay night 命運守護夜 (聖杯之戰 TV同電影都係甘好睇)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
42.xxxholic (眈美類 故事非常好 令人回味)
48.MM一族(S和M的結合同時惡搞了幾套動漫 超級變態人!!!)
52.會長是女僕大人(惡魔會長竟然係女僕@@ 好睇啊 值得一睇)
54.美少女戰士(經典作品之一)
59.宮崎駿作品(雖然只係電影版 不過套套都好睇 最近又有新既作品出左黎 未睇 遲下會睇)
62.kanon雪之少女(又係一套感人故事)
63.k-on 輕音少女(日本最強女子組合? 不過好多笑位 個人比較喜歡小律)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(有個超喜歡蘿莉的妹妹你會點?)
73.Death Note 死亡筆記(好記得e句 "松田!你個腦裝屎嫁!?)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲(大家會唔會唔記得左呢@@?)
79.獸王星(睇左就知-.-)
81.金童卡修(殺基路加 唔知係咪咁呢)
82.蟲師(睇個名都知啦)
86.索斯機械獸系列(男仔比較會睇多d)
87.踢出我天地(真係好熱血)
88.最終兵器彼女(睇左就會喊)
100.龍王傳說(好睇 老鼠仔都可以咁大隻?)
作者: 零度之刃    時間: 26-3-2011 22:10
有22套,信唔信
作者: lyle123    時間: 27-3-2011 01:40
我睇過2,29,32,41,54,55(少量),59,60,63,70,92,93,95,96,98
作者: Spy-pro    時間: 3-4-2011 22:06
2.數碼暴龍1-5
9.kissXsis(這是看過的動漫中最差的一套)
14.激鬥戰車
15.魔法禁書目錄(不錯地將「科學」和「魔法」融合一起)
28.灼眼的夏娜(還考慮應否看第2集)
29.涼宮春日的憂鬱
32.Keroro(我的童年)
33.鋼煉(我的最愛之一)
35.火影(虎頭蛇尾的動漫 (個人意見))
45.AngelBeats!(毫無疑問這是No.1)
59.宮崎駿作品(神級作品)
63.k-on 輕音少女(看到第5集暫停了一會)
76.鬼太郎(我的童年)
80.網球王子(我也是網球員)

總數:14
==========================================
我對高達一向興趣不大,所以都沒有看。
還有我喜歡的你也沒有加上:
1. High School of the death / 學園默示錄 (喪屍 賣肉 劇情開頭不錯,人性描寫值得學習)
2. Strike Witches / 強襲魔女 (以小褲 二戰為賣點,因為「二戰」和「飛機」的關系才去看,雖然有點兒賣肉,但二戰的相似點也能完美地加上)
3. Infinite Stratos (後宮動漫 與高達有相似之處)

btw:你打錯字,是動漫不是動波。
作者: godoslaw    時間: 3-4-2011 23:17
2.數碼暴龍1-5
5.高達系列
6.魯魯修
11.旋風管家,爆笑管家
14.激鬥戰車
24.爆旋陀螺 四聖獸篇
32.Keroro
33.鋼煉
34.家教
35.火影
36.死神
39.陰陽大戰記
41.日式麵包王
49.閃電十一人
55.超人系列
56.超級小黑喵
57.吸血鬼騎士
58.遊戲王
59.宮崎駿作品
60.手塚治虫作品
61.寵物小精靈
69.海賊王
70.黑執事
72.聖鬥士星矢
76.鬼太郎
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲
78.男兒當入樽
79.獸王星
80.網球王子
81.金童卡修
82.蟲師
83.交響情人夢
85.戰士電童
86.索斯機械獸系列
87.踢出我天地
91.藍龍
92.百變小櫻Magic咭
93.翼之奇幻旅程
94.雙子公主
95.光之美少女
96.洛克人
97.玻璃面具
98.星夢美少女
100.龍王傳說
作者: Renne    時間: 4-4-2011 00:49
本人完全看完(以最新一期為準)的作品如下(大部份以小說為主):
2.數碼暴龍1-5
3.魔法老師
4.clannad
5.高達系列
6.魯魯修
7.柯南
8.化物語
9.kissXsis
10.天降之物
11.旋風管家
12.鸚鵡女神
13.Tiger x Dragon
17.我的女神
18.零之使魔
19.笨蛋.測試.召喚獸
21.聖誕之吻SS
22.滑頭鬼之孫
25.air<我未睇過咁感人既故事,呢套係最感人~
26.fate stay night
27.天元突破
28.灼眼之夏娜
29.涼宮春日
31.大神系列
33.鋼之煉金術師
34.REBORN
37.赤色約定 ~FORTUNE ARTERIAL~
41.日式麵包王
42.xxxholic
43.11eyes
44.只有神知道的世界
45.AngelBeats!
47.狼與辛香料
48.MM一族
50.管家後宮學園
51.肯普法
52.會長是女僕大人
54.美少女戰士
57.吸血鬼騎士
62.kanon<KEY社各作品中算係最多HAPPY位既作品
63.k-on
66.我的妹妹哪有這麼可愛
70.黑執事<第2季得結局好睇,個人覺得,第1季真係成套都好好睇,評分極高
71.地獄少女<第1季好睇度<第2季好睇度<第3季好睇度,超屈機~
73.Death Note
74.DARKER THAN BACK
88.最終兵器彼女
90.風之聖痕
92.百變小櫻Magic咭
97.玻璃面具
98.星夢美少女

仲有睇左好多套比起樓主既100套仲好睇既作品= ="
作者: asd999ex    時間: 5-4-2011 00:59
我只係睇過45套,但有d我只係睇左少少,因為有d好悶
我較鍾意
11.旋風管家,爆笑管家
29.涼宮春日的憂鬱
32.Keroro
33.鋼煉
35.火影
38.少年陰陽師
39.陰陽大戰記
58.遊戲王92.百變小櫻Magic咭
93.翼之奇幻旅程(~我最鍾意~)
97.玻璃面具
98.星夢美少女
作者: 新月阿亮    時間: 7-4-2011 00:41
數碼暴龍2-5
灼眼的夏娜1
鋼煉
家教
火影
死神
少年陰陽師
陰陽大戰記
超人系列
海賊王
黑執事
Death Note 死亡筆記
作者: 水若寒    時間: 27-4-2011 00:18
第36  死神
作者: 翼風星痕    時間: 27-4-2011 11:59
數碼暴龍
作者: rayccy    時間: 27-4-2011 19:28

4.clannad(一套好感人既故事,可能你會睇到喊^^") 已down
8.化物語(內容好難用文字表達 但一定要睇)已down
9.kissXsis(賣肉 搞笑 不過女仔最好唔好睇)已down
10.天降之物(不多說 睇過就知咩叫搞笑)已down
15.魔法禁書目錄(有好多笑位 值得一睇)<--1,2季  已down
19.笨蛋.測試.召喚獸(好睇 好難形容)已down
28.灼眼的夏娜(好睇作品之一)<--1,2季+OVA  已down
29.涼宮春日的憂鬱(S級作品就係E道)<--1,2季   已down
42.xxxholic (眈美類 故事非常好 令人回味)<--絕對讚同  CLAMP套套既人物都畫得好令  已down
45.AngelBeats!(都係S級作品 令人回味的作品)  已down
46.科學的超電磁炮(魔法禁書目錄外傳 炮姐你都唔識?) PPS
47.狼與辛香料(普普通通的商人故事 真的嗎?)  已down
48.MM一族(S和M的結合同時惡搞了幾套動漫 超級變態人!!!)   已down
63.k-on 輕音少女(日本最強女子組合? 不過好多笑位 個人比較喜歡小律)<--1,2季   已down
66.我的妹妹不可能那麼可愛(有個超喜歡蘿莉的妹妹你會點?)   已down
93.翼之奇幻旅程(另一套小櫻小狼既故事)<--1,2季  tsubasa我睇晒都唔多明  NDS game又係 - -   <--YOUTUBE

除左你個表講果d,我集硬碟入面仲有(4月新番唔打出黎):
GOSICK,IS,SCHOOL DAYS,彩雲國物語,圓香,南家三姐妹1,2,3季,ToLove 1,2季+OVA6集
緣之空,腹黑妹妹控兄記,玩伴貓耳娘,超元氣三姐妹,這個是僵屍嗎?,Hantsuki仰望半月的夜空(我都唔知咩黎的,囧),Ninomiya節哀唷♥二之宮同學(down左未睇),Dororon-Enmakun 少年鬼公子炎魔(down左未睇)

同你地比,我好似睇左好小咁..../口\
全部都係動來的....
作者: ★緇×糖☆    時間: 29-4-2011 21:45

我睇過↓↓↓

1.亂馬1/2
2.數碼暴龍1-5(得01系好睇=.=)
3.魔法老師(明日菜呀>"<)
5.高達系列
7.柯南(依嫁睇反覺得有d硬交)
9.kissXsis(睇親都出唔到房=.=)
11.旋風管家,爆笑管家(gd 但睇反tvb版真系覺得不知所謂)
13.龍虎鬥(嘩!!里個系我覺得所有動晝最好睇既一個)
14.激鬥戰車(每個細路必追嫁啦)
17.我的女神=幸運女神(悶)
19.笨蛋.測試.召喚獸(有幾集笑到我^o^)
24.爆旋陀螺 四聖獸篇
28.灼眼的夏娜
29.涼宮春日的憂鬱(睇完我都唔知up乜)
31.大神與七位夥伴們(等緊第2季>"<)
32.Keroro(我每日必定開住系到聽聲)
33.鋼煉(神秘咯里個,好多人都話fa好睇!但我都系覺得完版最正)
34.家教(唔系話唔好睇!!但越睇越悶)
35.火影(我唔會睇動晝既火影)
39.陰陽大戰記
41.日式麵包王(里個又系每日必定開住)
44.只有神知道的世界(唔洗講!!神作)
48.MM一族(又系睇完出唔到房O凸O)
52.會長是女僕大人(一般啦!!一開始幾好睇既)
54.美少女戰士(妖=.=)
55.超人系列
56.超級小黑喵
58.遊戲王(最舊既系列先系最好睇)
61.寵物小精靈
63.k-on 輕音少女(有無人話我知點解D人甘鍾意里出野!!雖然我都幾鍾意)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(個妹妹那裡可愛=.=)
68.銀魂(爆笑神作!!)
69.海賊王(動晝我又系唔會睇!!只追漫畫)
71.地獄少女(第3季唔明)
73.Death Note 死亡筆記
76.鬼太郎(以為睇覺得怪怪地!依嫁睇反就交交地)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲
80.網球王子
81.金童卡修(殺基佬~~)
83.交響情人夢
84.龍珠(妖!!一個龜波氣功可以KO地球)
85.戰士電童(得D必殺好睇)
87.踢出我天地(足球小將好睇D)
89.守護甜心
91.藍龍
92.百變小櫻Magic咭(真系唔知點解細個會成日追)
93.翼之奇幻旅程
96.洛克人(以為既洛克人最好睇!!)
97.玻璃面具(動晝既結局=.=)
100.龍王傳說(低B)

仲有D我都好鍾意!!

瀨戶之花嫁,,,迷糊餐廳,,,天便愛美紗,,,出包王女,,,好想告訴你,,,少女愛上姐姐,,,龍之界點
瑪利亞狂熱,,,這就是僵尸麼,,,學生會的一己之見,,,H2O,,,我的 et 同學,,,一騎當千,,,花樣明星
校园迷糊大王,,,冲锋21,,,孤星泪,,,星河满月,,,怪医黑杰克,,,BB與我,,,樱兰高校男公关部
外星BB撞地球,,,新世纪福音战士,,,全職獵人,,,棋靈王,,,閃靈二人組,,,公主公主,,,黑貓
作者: ★緇×糖☆    時間: 1-5-2011 09:14

48.MM一族

作者死左喇TOT
無得再追落去
作者: like抽筋    時間: 1-5-2011 11:51
樓主睇過果d我大約有90%睇過-.-..
作者: 0079880    時間: 6-5-2011 17:01
多啦A/叮噹係最多人睇過
作者: 飛雷神    時間: 9-5-2011 07:40
我應該過50套..好多tvb做過都有睇-0-
作者: 龍刃天    時間: 9-5-2011 19:40

睇超過70套
最終兵器你都有睇  識貨喎
呢套真催淚彈!!
作者: シラヌイ    時間: 11-5-2011 23:41
寵物小精靈DP既結局係pokemon入面最好既a_a
作者: PAPER9999    時間: 6-2-2012 23:29
作者: 此世之罪    時間: 7-2-2012 21:27
我睇超過70套
其中有睇神無月的巫女(神作)
惊爆草莓(暗黑學生會)
闇與帽子與書之旅人(好睇但BAD END..)
聖母在上(睇過少少)
作者: wl02069370    時間: 9-2-2012 02:10
有11套冇睇但知有出!!!!AIR最後我覺得好感人!!
作者: keung~    時間: 17-2-2012 00:30
36.死神(不多說)
作者: et56    時間: 17-2-2012 00:34
原來我有一半都未睇過=.=
作者: 小湊    時間: 19-2-2012 16:03
我睇得好少•••
作者: alextomfaiqq    時間: 24-3-2012 15:51
妖精的尾巴冇睇過?超好睇有d15+囉-.-
作者: 唐小龍    時間: 29-3-2012 17:32
成班都冇良心!咁都可以唔記得!多啦A夢!
作者: 呀楊    時間: 29-3-2012 21:00
我冇你咁勁呀
不過都有d睇過

細路仔時:
數碼暴龍1-4
激鬥戰車
爆旋陀螺 四聖獸篇
Keroro
鋼煉
陰陽大戰記
日式麵包王
超人系列
超級小黑喵
遊戲王
宮崎駿作品
手塚治虫作品
寵物小精靈
百變小櫻Magic咭
洛克人
玻璃面具
龍王傳說

現在:
火影忍者
家庭教師hitman reborn
第一神拳
xxxHolic
高達系列
作者: lovefeel1314    時間: 22-5-2012 09:01
19.笨蛋.測試.召喚獸(好睇 好難形容)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
44.只有神知道的世界(攻略之神模式 始啟 主角好西利-.-)
83.交響情人夢(真人版都有)
90.風之聖痕(風和火 既相愛故事 不過最尾爛尾)
99.羅密歐與朱麗葉(相當感人 最終又係兩個都死)

有D冇睇晒
作者: 199833    時間: 22-5-2012 18:11
好多我睇過既你都冇寫
作者: ya4359    時間: 9-6-2012 14:46
睇過太多
作者: s041117    時間: 9-6-2012 18:06

1.亂馬1/2(冇_
2.數碼暴龍1-5(冇掛....)
3.魔法老師(咩黎)
4.clannad(...)
5.高達系列(好吧...UC派跟新世代派咩時候先打完,AGE?...16集開始睇算)
6.魯魯修(因為玩機戰,最近補左,IF線唔錯)
7.柯南(只睇劇場版+1)
8.化物語(冇)
9.kissXsis(呀...冇)
10.天降之物(...)
11.旋風管家,爆笑管家(TVB配音強大到你)
12.鸚鵡女神=鶺鴒女神(what?咩黎?)
13.龍虎鬥(...)
14.激鬥戰車(...很像沒...看第一季)
15.魔法禁書目錄(...)
16.麻辣教師GTO(幹!!!!!!!!!!!!)
17.我的女神=幸運女神(fuuuuuuuuuuuuuuuuu)
18.零之使魔(呀呀呀呀呀呀呀呀呀)
19.笨蛋.測試.召喚獸(不錯的,等第三季,明久x姬路派)
20.最後的大魔王(冇)
21.聖誕之吻SS(冇)
22.滑頭鬼之孫(第二季出左,可奈真悲劇)
23.爆漫,食夢者(冇)
24.爆旋陀螺 四聖獸篇(咦?)
25.air(...)
26.fate stay night 命運守護夜 (只有看劇場版及tv版最後一集)
27.天元突破(你以為我是誰)
28.灼眼的夏娜(第三季...沒看)
29.涼宮春日的憂鬱(沒)
30.蒼色騎士(唔錯,又是你,又是你!)
31.大神與七位夥伴們(...)
32.Keroro(有人冇睇咩)
33.鋼煉(沒)
34.家教(有)
35.火影(費事睇)
36.死神(同上)
37.赤色的約定 ~FORTUNE ARTERIAL~(?????)
38.少年陰陽師(...)
39.陰陽大戰記(三小)
40.今天是魔王(????)
41.日式麵包王(最後一集沒看呀呀呀呀呀)
42.xxxholic (...)
43.11eyes(...)
44.只有神知道的世界(...)
45.AngelBeats!(...)
46.科學的超電磁炮(...)
47.狼與辛香料(有)
48.MM一族(...!)
49.閃電十一人(...殺人足球..)
50.管家後宮學園(...)
51.肯普法(...)
52.會長是女僕大人(妻)
53.犬夜叉(拖好久的戲,不錯)
54.美少女戰士(我竟然沒看...)
55.超人系列(有有有)
56.超級小黑喵(???)
57.吸血鬼騎士(呀?)
58.遊戲王(....)
59.宮崎駿作品(波兒係最垃圾的作品)
60.手塚治虫作品(新版總是比舊版正)
61.寵物小精靈(有)
62.kanon雪之少女(???)
63.k-on 輕音少女(較喜歡小梓)
64.迷宮塔/龍之塔(...算好la...)
65.君吻(喂= =)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(...)
67.金色琴弦(呀呀呀呀呀呀)
68.銀魂(嗚呀呀呀呀呀)
69.海賊王(呀呀呀呀呀呀)
70.黑執事(咦呀呀呀呀呀呀呀)
71.地獄少女(嗚呀呀呀呀呀呀呀)
72.聖鬥士星矢(我崩潰呀呀呀呀呀呀)
73.Death Note 死亡筆記(睇緊...)
74.黑之契約者(又要崩...等等!下面..)
75.浪客劍心(睇左第一季)
76.鬼太郎(每一季都差幾遠)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲(?)
78.男兒當入樽(?)
79.獸王星(???)
80.網球王子(有)
81.金童卡修(...)
82.蟲師(???)
83.交響情人夢(有)
84.龍珠(有可能睇晒咩????)
85.戰士電童(冇)
86.索斯機械獸系列(冇)
87.踢出我天地(冇)
88.最終兵器彼女(冇)
89.守護甜心(....幹...我都忘記了)
90.風之聖痕(最尾爛尾?唔係!!!!作者死左!!!!作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! 作者死左!!!! )
91.藍龍(有睇少系)
92.百變小櫻Magic咭(...)
93.翼之奇幻旅程(哦...有掛)
94.雙子公主(小!)
95.光之美少女(幹= =)
96.洛克人(玩Zero好過)
97.玻璃面具(死作者!要多久呀!!!!!!!!!!!!!!!)
98.星夢美少女(咩黎)
99.羅密歐與朱麗葉(可惜)
100.龍王傳說(最後都係一個無睇)
作者: 5567    時間: 11-6-2012 21:04
15.魔法禁書目錄(有好多笑位 值得一睇)
18.零之使魔(第一季好好睇 不過第二.第三都開始賣肉為主 唔知有冇第四季呢)
21.聖誕之吻SS(galgame改 故事內容好好 值得一睇)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
37.赤色的約定 ~FORTUNE ARTERIAL~(又一部GALGAME改 故事幾吸引 吸血鬼故事)
45.AngelBeats!(都係S級作品 令人回味的作品)
65.君吻(又一部GALGAME改 好似同聖誕之吻SS有關係咁)
67.金色琴弦(好睇)
作者: 休止符〞    時間: 12-6-2012 15:56
睇過2x套度
作者: kelvin152    時間: 19-6-2012 17:11
我睇過25套 咋~
作者: steven120    時間: 20-6-2012 13:48
好多都有既=] 都係睇番自己口味

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2