樂古Nakuz

標題: [加分]原來 [打印本頁]

作者: 凍檸水OO    時間: 15-6-2008 18:17
標題: [加分]原來
岩岩樂古加多左遊戲資訊
我搵番公測同封測日期
發現吞食已經5年了(以封測至今計)
大家玩左咁耐吞食(新人另計)
對吞食有咩回憶!?

我就仲好記得,
我初初玩吞食果時,
第1個入既團叫
未來水世界
我第1次打巨獸仲係呢個團d人幫我@@"
同埋第1次團p
我記得我係用1隻40幾lv既轉生孫仲同人打-o-"

跟住又試過唔升lv 通宵同d人行黎行去
果時吞食就算凌晨三點,四點,
界橋都仲係有一堆新手,中手係度(100lv↓)
有時仲有d高手行過(100lv↑)

跟住去到鬥陣雷台果隻資料片,
我自己開團, 1個人攻城-.-"
攻到一半 比人搶左

之後
我最後依附既團就開左喇(女女團)
果時女女團同一個大團(遊俠)同盟
我果時就用緊轉生夏侯惇(慶幸我呢隻爆攻)
但係去到轉生萬萬歲吞食既人就開始流失~
到左依家
我都過左去免費。[[onion_60]]
作者: wanmanyan    時間: 15-6-2008 19:06
唉~往事只能回味

記得玩吞食3年
但係火水風地都係玩到90Lv因為見人地玩果種勁,
列子:見到人地玩風勁又轉去玩風

= =冇一個玩到100上
好多有趣古事.有美好既回憶

作者: 浪楓    時間: 16-6-2008 08:05
嗯,吞食出左咁耐
原來我都係玩免費玩得最耐
玩緊收費果時真係原全唔識野,通常玩戰士單升,不過都係因為一個人用人手升,所以幾悶
之後就開始同人組隊升,蠻好玩的說,最少可以在空間的時間可以聊聊,
之後又知道火箭隊才好升,所以雙開咁玩-3-玩到3x就好似因為外掛收費唔玩(唔多記得@.@)
之後相隔左咁耐,係上年新年果陣知道左吞食出左免費又心郁郁番左黎玩
岩岩初玩打任果時真係幾開心,就算無野傾,我地都可以講下點打=3=
比起現在打巨,剛玩的時侯刺激很多=3=
[[onion_73]]
現在我那個ser雖然人流有減少,幸好我的朋友始終還在>﹏<
作者: 凍檸水OO    時間: 16-6-2008 17:07
是的
總係想玩哂四系

是的
果時打巨好似依家打塔(18.3)咁@@"
作者: peterwong1994    時間: 17-6-2008 10:51
「是咁的」囧
我接觸吞食時應該是2006年下半年
我跟同學一起玩吞食免費ser(ser15,已經沒有玩)
當時我很天真很傻,自己用機關盒升lv,當然慢得很

其後我買了一個收費ser2轉ac
都是自己升lv,還是慢得很
我再用某online game裝備換了一個收費ser2轉ac
2個ac一起升當然快很多
之後我加入了咕嚕咕嚕團,認識了不少人,他們都對我好好
之後我才接觸打塔/npc/攻城
直至現在
作者: 凍檸水OO    時間: 17-6-2008 12:44
@@"原來peter哥玩左唔係咁耐
       以為你係好早玩果d老手黎@@"
作者: 浪楓    時間: 18-6-2008 08:11
不過其實幾早玩都好,其實都係差唔多
因為玩吞食好似 好快上到手咁@.@
作者: qqqqasas    時間: 18-6-2008 17:55
吞食出我就玩了好像-.-玩左陣冇玩了不過
之前想過條橋係夢想來的,個時冇人會幫人的....
作者: 凍檸水OO    時間: 18-6-2008 23:04
是的
因為有導師(收費)

是嗎!?
咁真係好早喎 橋都過唔到@@"
作者: 『天秤︴無名﹃    時間: 19-6-2008 01:35
我想想下記起 玩這隻「吞食天地」的遊戲是我
那時的同學同時是現在的樂古吞食天地版版主
想起來真的是很回味,我還記起我初初玩的時候
買了當時的遊戲包,到現在我還保全起來現在看
那遊戲包的封面有當時剛剛出的4系召喚和4大
軍師,真是令這遊戲生息不少,我在吞食天地這
遊戲中慢慢地玩可以提升等級到30,當時真的
很開心,但是我也本有金錢能玩收費版的吞食天地
這樣就結束我在收費版吞食天地的回憶。

以上係我係收費版既回憶
欲知後事如何
請收何我的免費版回憶
作者: 浪楓    時間: 19-6-2008 07:20
原帖由 凍檸水OO 於 18-6-2008 23:04 發表
是的
因為有導師(收費)

是嗎!?
咁真係好早喎 橋都過唔到@@"

ya睇黎佢同我差唔多年代@.@果時d橋都係自己係條橋到狂喊叫人組隊過的@.@

原帖由 『天秤︴無名﹃ 於 19-6-2008 01:35 發表
我想想下記起 玩這隻「吞食天地」的遊戲是我
那時的同學同時是現在的樂古吞食天地版版主
想起來真的是很回味,我還記起我初初玩的時候
買了當時的遊戲包,到現在我還保全起來現在看
那遊戲包的封面有當時剛剛出的4 ...

我玩收費果時,都係升到30lv就結束左收費版既回憶@.@
事關好像x力x雙收費@@"~
作者: 凍檸水OO    時間: 19-6-2008 13:53
原帖由 浪楓 於 19-6-2008 07:20 發表

ya睇黎佢同我差唔多年代@.@果時d橋都係自己係條橋到狂喊叫人組隊過的@.@

我玩收費果時,都係升到30lv就結束左收費版既回憶@.@
事關好像x力x雙收費@@"~

-.-我都試過唔用程式升到30lv
作者: qqqqasas    時間: 19-6-2008 14:04
我就冇咁既恆心,個時又唔識用外掛個D,人手升到20LV到都想死了-.-之後我就冇升LV了,過左唔知幾奈,我個FD借個百幾LV黎玩我先玩,之後發覺佢個AC廢到.....之後就冇玩,而家重玩,努力地升LV[[bao_18]]
作者: 凍檸水OO    時間: 19-6-2008 14:18
加油!
努力重新吧[[onion_48]]
作者: 浪楓    時間: 19-6-2008 21:27
原帖由 qqqqasas 於 19-6-2008 14:04 發表
我就冇咁既恆心,個時又唔識用外掛個D,人手升到20LV到都想死了-.-之後我就冇升LV了,過左唔知幾奈,我個FD借個百幾LV黎玩我先玩,之後發覺佢個AC廢到.....之後就冇玩,而家重玩,努力地升LV[]

唔係架,手動升其實都幾爽,自己開一隻同人組隊,得閒又可以吹下水,都幾好玩@@
不過依加個個用程式,無依支歌仔唱了@.@
作者: 凍檸水OO    時間: 20-6-2008 13:50
原帖由 浪楓 於 19-6-2008 21:27 發表

唔係架,手動升其實都幾爽,自己開一隻同人組隊,得閒又可以吹下水,都幾好玩@@
不過依加個個用程式,無依支歌仔唱了@.@

收費就可以幾爽囉

但係免費[[onion_77]]
作者: 『天秤︴無名﹃    時間: 20-6-2008 15:23
好那想打埋免費但諗得果3分 -- "" 版主 打2個有冇分+成架
作者: 凍檸檬    時間: 20-6-2008 21:02
吞食...岩岩出就玩緊...

同d fd一齊組隊打...

不過...公測完左之後...就收費lu...

d fd都唔玩lu...

得番我一個...雖然只係升到50幾lv...

但係回憶都算唔小...

直到依家...玩番免費版...

已經搵唔番以前咁熱鬧既吞食天地了...
作者: peterwong1994    時間: 20-6-2008 22:55
原帖由 『天秤︴無名﹃ 於 20-6-2008 15:23 發表
好那想打埋免費但諗得果3分 -- "" 版主 打2個有冇分+成架

我想看,我私下加你人緣好了
原帖由 凍檸水OO 於 20-6-2008 13:50 發表

收費就可以幾爽囉

但係免費[[onion_77]]

收費服升lv太易了

作者: 凍檸水OO    時間: 20-6-2008 22:59
睇下詳唔詳細
是的 無論免費定收費,吞食都已經無以前咁熱鬧

是的很易升
+佢人緣都好 起碼係個推動力[[bao_36]]
作者: 英明神武    時間: 21-6-2008 10:02
記得果陣天馬行空送點,我係咁問同學拎,拎黎玩吞食...

點解我會玩?因為我睇到人地可以通行同d npc玩pk,.之後捉npc,覺得幾正,之後就想玩

(記得有個人捉左隻村姑比我= =識擂木,不過之後唔識玩,忠太低,走左)
作者: 浪楓    時間: 21-6-2008 12:28
ya,捉到武將依個系統又ok既,唔知之前其他game會唔會有@@
回番之前,係收費真係易升好多= =
我練到3xv果次都係收費,免費真
的不敢想像怎練@@
作者: 凍檸水OO    時間: 22-6-2008 01:11
是的玩1星期都未必升到30lv[[bao_50]]
作者: 『天秤︴無名﹃    時間: 22-6-2008 02:01
之d搞一日鬥快人手升lv
sever:ser9
地點 新手打包區
活動搞作人:無名二打六
獎品:代訂
作者: 浪楓    時間: 22-6-2008 08:23
到時我地隻手咪要變曬手動既輔助程式XDDDD
作者: 凍檸水OO    時間: 22-6-2008 09:55
原帖由 『天秤︴無名﹃ 於 22-6-2008 02:01 發表
之d搞一日鬥快人手升lv
sever:ser9
地點 新手打包區
活動搞作人:無名二打六
獎品:代訂

係咪咁好玩[[bao_36]]

我第1個參加[[bao_45]]
作者: 浪楓    時間: 23-6-2008 08:19
版主要變身摩打手a_a?
作者: 凍檸水OO    時間: 23-6-2008 18:11
如果有人出古惑咁點[[bao_48]]
作者: 草餅o丫樂    時間: 26-6-2008 19:50
我都講下先,不過唔太記得....

果時我第1次玩吞食,好似就係係4召果時,唔知仲會唔會前d,因為4召個盒仲係度[[bao_29]] , 好懷念,[[bao_29]] 果時,收費ser成個新手城就爆哂人,次次番親去或者係新手廣場去都lag死....但係比著依家....我真係希望佢lag好過唔lag...之後日日係度打響馬,唔知大家記唔記得咩黎呢???同埋江洋大盜,講番起大家都好懷念呀呵???慢慢到左10lv啦,覺得好慢喎,我唔知有得出城門啦,之後我表哥就教左我,果時係第1次出城門......之後日日玩,日日玩,第1次昆到人地ac...28lv,果時對我黎講係超勁!!!仲有隻惡巴,超貴...............之後就開始我既買點生涯,個個月都叫我呀媽同我一齊去買點,自己家境又唔係"太好",諗番起好內疚,哂呀媽d錢。過左2~3個月之後,條友搵番我.....話要比番個帳號佢,如果唔係就放d毒比我,我果時好驚,因為唔知有洗機呢1樣野,就白白咁比番佢..............我呀媽既錢就咁比左佢啦,果時我由28lv人手幫佢升到32lv......我好似記得佢係叫做kk仔....................
仲有好多野,下次先打......
作者: 凍檸水OO    時間: 27-6-2008 00:49
是的

吞食在轉生萬萬歲前仍然好多人
作者: 草餅o丫樂    時間: 27-6-2008 07:42
唔知板主記唔記得邊個係全吞食第1個200lv呢@@??我好記得佢,佢叫做飄逸
作者: 凍檸水OO    時間: 27-6-2008 10:55
金山豆

其實只是青衣1初期最高lv

不過吞食金庸都係青衣1 d人寫

hahaha:lol
作者: 草餅o丫樂    時間: 28-6-2008 23:56
唔係喎,係飄逸喎,全個吞食第1個200LV
作者: 凍檸水OO    時間: 29-6-2008 00:01
青衣1初期最高lv

作者: Chiu    時間: 29-6-2008 09:51
我記得我係公測果陣時玩ge...果陣0忠寵仲可以交易-.-....
雖然有人幫我捉左隻高lv寵,...........但自己無錢買忠買...
都係用程遠志...斬兵人手升-.-....之後斷斷續續....
玩下....又唔玩....因為無fd玩好悶!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: billyfung    時間: 30-6-2008 16:37
唉,,,,吞食天地   我又收費玩到免費-,- 洗左超過幾千蚊  ,, 比人昆了超過幾百點同1個ac=.=
作者: 凍檸水OO    時間: 3-7-2008 00:46
比人昆嗎?
真慘!!!!
其實我應該玩左4年
我都應該用左成幾千蚊-o-(雖然唔係我比錢 , 係我老豆!嘻嘻!!! 因為佢都有玩!)
我仲記得04年遊龍350點我果度係77蚊-vv-
05,06就87--vv--
之後網龍改左400點果時就99-vv-
作者: 浪楓    時間: 5-7-2008 08:55
原帖由 凍檸水OO 於 3-7-2008 00:46 發表
比人昆嗎?
真慘!!!!
其實我應該玩左4年
我都應該用左成幾千蚊-o-(雖然唔係我比錢 , 係我老豆!嘻嘻!!! 因為佢都有玩!)
我仲記得04年遊龍350點我果度係77蚊-vv-
05,06就87--vv--
之後網龍改左400點果時就99-vv-

咁版主係咪比網虫洗劫左幾千蚊A_A?
作者: 凍檸水OO    時間: 5-7-2008 12:53
以前唔識搵錢又會買點放比人
我玩左4年到,
供2個ac
應該有8千幾9千最少-.-
作者: 浪楓    時間: 5-7-2008 13:57
原帖由 凍檸水OO 於 5-7-2008 12:53 發表
以前唔識搵錢又會買點放比人
我玩左4年到,
供2個ac
應該有8千幾9千最少-.-

~O~
玩收費係慘d@@
有時又要用game錢,又要月卡@@~"
作者: 凍檸水OO    時間: 5-7-2008 15:25
收費比免費好玩[[yoyo_177]]
作者: 浪楓    時間: 6-7-2008 07:48
原帖由 凍檸水OO 於 5-7-2008 15:25 發表
收費比免費好玩[[yoyo_177]]

咁又係,更新又快,又多野玩A_A
作者: 凍檸水OO    時間: 6-7-2008 11:43
你玩免費既懇唔到[[yoyo_178]]
作者: 浪楓    時間: 6-7-2008 18:19
yes[[yoyo_163]]

作者: 凍檸水OO    時間: 7-7-2008 18:56
[[yoyo_193]] 我唔係免費又唔係收費

我半年免費 半年收費

都唔知懇收費好定係比佢食錢好[[yoyo_209]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 01:31
我細佬佢玩先...之後我見到好似幾好玩..
咁我就開始玩..唔覺唔覺玩佐2年幾..一開始係自己冇冇聊聊咁玩..
之後我細佬話我不如入團搵人帶我升..佢話不如入真武..真武幾好架..
咁岩果日見到個團長..咁密佢..問下可唔可以比我入團..傾佐一陣..招佐我入團..
係團入面個個都好睇我..因為成團最細係我...
咁我要返學..佢地好好人又幫我升lv又捉寵比我又比裝我又帶我打塔..
由一開始得17lv..玩到2轉132lv..
真係好多回憶..

吞食係我第1隻玩o既online黎[[bao_21]]

作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 10:09
吞食係我第2隻online game[[yoyo_138]]

女女團d人都唔錯[[yoyo_139]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 10:46
我都唔係玩佐好多隻online...
最耐都係e隻..
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 11:29
緊係!!
吞食咁好玩[[yoyo_165]]
作者: anson111    時間: 15-7-2008 13:57
吞食一出我就玩 到現在吞食係2003年出果隻安裝碟我仲係度= =
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 16:59
吞食最老果批@@[[yoyo_165]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 19:00
最老果批依家都應該冇玩lu..

作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 19:35
我咪係最老果批[[yoyo_163]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 20:25
咁又係...[[m117]]
但好多都走佐...冇玩lu
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 20:47
我好有號召力
一叫佢地就番黎[[yoyo_118]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 20:49
@@咁勁,,.
我團d人個個都要返工...冇時間玩
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 20:51
[[yoyo_138]]
我阿爸都番工掛吞食 用公司d電腦~!
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 21:36
@@用公司d電腦..咁型
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 21:37
快d教你d團友用呢招[[yoyo_195]]
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 21:47
佢係機場到做...
之前佢就返工掛...
部機係長開...
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 22:21
[[yoyo_200]] 無得用公司電腦掛吞食
作者: wing穎    時間: 15-7-2008 22:48
是丫...
之前都係佢幫我掛的..
作者: 凍檸水OO    時間: 15-7-2008 23:36
因為佢無玩 所以你無掛 之後唔玩@@"?
作者: wing穎    時間: 16-7-2008 00:12
唔係丫...因為出佐免費ser丫嘛..
果時我日日都要溫書..追成績..都冇時間玩...
作者: 凍檸水OO    時間: 16-7-2008 10:55
哦!!
咁依家玩免費版喇[[yoyo_159]]
作者: wing穎    時間: 16-7-2008 11:30
應該唔玩喇...依家都冇玩online喇...
同埋我依家耍搵工...
作者: 凍檸水OO    時間: 16-7-2008 12:19
[[yoyo_159]] 免費版會少左個吞食人材[[yoyo_148]]
作者: wing穎    時間: 16-7-2008 13:20
我好廢的-口-唔好串我吧
作者: 凍檸水OO    時間: 16-7-2008 13:33
無串你[[yoyo_146]]
吞食真係會少左個人材[[yoyo_160]]

SER9 原來仲有新手[[yoyo_150]]
作者: wing穎    時間: 16-7-2008 13:49
係免費SER我都要重新玩過
做返新手....[[m40]] [[m40]]
作者: 凍檸水OO    時間: 16-7-2008 13:58
有大把人陪你做新手[[yoyo_153]]
作者: wing穎    時間: 16-7-2008 15:10
個個都開幾個AC的...不一定是新手..[[m530]]
作者: 凍檸水OO    時間: 17-7-2008 00:09
佢地招人幫捉寵 一定係新手[[yoyo_153]]
作者: wing穎    時間: 17-7-2008 00:32
原帖由 凍檸水OO 於 17-7-2008 00:09 發表
佢地招人幫捉寵 一定係新手[[yoyo_153]]

咁又係[[m527]]
作者: game101a    時間: 8-9-2008 15:52

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2