打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 蠢人與懶人與讀書人 遊戲對話 你對人地講英文睇法

英文無錯,但係文法錯到七彩既,又或者亂咁打火星文既,一定係學雞
btw我用倉頡
回復

錯grammar
人地意思係唔識用英文就唔好用之類.
不過點講都好 咁樣唔關佢事都可以話人小學雞太過份
叫佢吹幾句完整句子黎睇下
回復

回復 168# 血映雪

第一,你讀Band 1英文中學大燃哂咩,Band 1都有大把垃圾la(我親眼見大把)
第二,你講到自己中六英文好燃柒尻勁甘,又唔見你用英文串番我~廢柴,你連打唔敢打呀,怕我捉你D比我更低級嘅錯誤呀?
第三,我打錯D 英文關你叉燃事咩, 宜家show自己英文勁下話,夠薑就遲D post 大大張DSE成績表出來,等我睇你英文有"幾勁"
第四,好心你讀多兩本英文書先出來串人la~is not any better than me 係informal 說法來嫁~我呢個form1仔都識啦,總講到自己乜燃Band1 EMI School甘,原來淨係地低泥~~, 好心你個F.6, 比D收恥之心啦,身為大哥哥就唔好甘低能係nakuz proofread 人地D英文la~你估你捉到人錯處就好勁咩,我都話我英文唔掂,你梗係要又捉燃錯嫁喎,你係咪連我講果句I admitted that my English is not that good都唔明呢? 另外串人期間我洗燃理你英文程度低咩,串到你咪得囉我亦無狗眼看人低之意,我唔該你呢位大哥哥注意~~~!!!!!

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
kissopen222 -5 注意用詞

查看全部評分

回復

回復 173# Vincal

你嘅回覆已經反映出你自己小學雞嘅一面啦...
我唔需要同你再講...
你未搞清楚我個性別...
你錯埋啲咁基本嘅嘢就已經可以知道你英文水平都幾低...
你講多錯多...
我從來冇講過我自己英文好勁!
我強調嘅係我嘅英文水平絕對唔會好似你咁低!
至少唔會寫"people is"或者"your's"!
我冇話你"is not any better than me"唔啱...
你睇清楚我講咩先啦...
回復

唔知有也問題
回復

打英文都唔一定係小學X既==....
回復

真正英文勁既人係game打英文字係會用網語既....
afk
brb
gratz
.....
等等(如果以上唔明既你可以練你的速成,如果真係學唔明就學呢d簡語,咁樣冇人夠膽串你
回復

真係無乜見過樓上d野--
求解
回復

well,i always see those people when i am playing cso,but do you know why that they said you are the小學雞?it is because they didn't understand what are you talking about,that mean....their english is too bad, so i think that you may forgive them;(
回復