樂古Nakuz

標題: jubeat copious 玩後感受 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-9-2011 22:56
標題: jubeat copious 玩後感受

今日襯有時間去試下玩copious
不過成日都係玩左三盤only

第一盤係太子荷李活
果度d機太虧 虧到我都唔係好想提
不過一拍卡之後就會
1. 打密碼
2. 問你同唔同意個條款
3. 打名(仍然係8個位

然後揀歌
因為未打之前 睇人地打果陣
第一首歌之前唔set好個marker既話 就會當你用預設既copious菱形marker
於是我就好自然咁去set返自己既花marker
今次既setting掣再唔係左上角 而係右下角確定鍵既隔離(第15號掣)
(p.s. marker=按鍵圖)

如果你禁左上角既話 就會顯示一堆選歌既選項 很複雜似的
例如選「Level」之後 就可以比你揀lv1~10 之後個畫面就剩係會出現果個lv既歌
我見好多人揀左左上角果舊野 之後就唔識出返返去 最後唔夠時間揀歌

每代第一首要打既歌 通常都係佔左一定既重要性
不過第一首我竟然揀左女々しくて
可惜部機太震掣 最後得970
之後兩首就唔提啦 狂震掣打得唔係幾好

打完之後
首先就會顯示你會拎到咩新稱號同AP
假如各位之前有玩過好耐knit既話
第一次玩copious 你係會見到你有幾頁新既稱號
禁「下一頁」都有排你禁

禁完之後就係copious travel開歌(唔明呢個咩黎就睇呢個
然後見到3條開歌路線 都係火雞進行曲 不過分做ADV BSC EXT(順次序
想心急試下lv10既火雞進行曲 就先選右路線前進吧

不過因為部機太虧既關係 最後都係去第二度

=======================================

之後去左油麻地金龍
本來諗住果度得一部 應該冇人會去掛
點知都ok多人

去到果陣發現仲裝緊機
我就跟定機慢慢等
期間見到整機果條友拎住張紙 跟住紙上既指示去set部機

應該睇唔到架啦
張紙既內容大致係話
play tunes要設定做3 (一鋪3首歌
credits要設定做6 (一鋪6蚊
換言之佢地應該都係收到代理商既指示 被迫要set做6蚊(金龍本來係4蚊ga
所以我預計全線copious都應該係6蚊

set完機之後就繼續玩啦
第二鋪主要係玩d想玩而未玩既歌
其中玩左翻唱好難聽既コネクト

我玩完之後 隔離d人問我係咪之前有玩過
至於我之前係咪有玩過 相信大家睇返上面幅圖都可以搵到答案

第三鋪醒起自己未打火雞進行曲(トルコ行進曲)
我當然要打下啦
未打之前 我覺得呢首得個快字 係值lv9

打左之後 我覺得呢首又的確係值lv9
不過手速唔夠快既 唔夠體力既 依然係唔會打到好成績
點解咁講呢
因為我打完之後我兩隻手臂都好累 仲累過玩AIR RAID
可能係因為我用錯力既關係啦

第二鋪同第三鋪最尾果首都揀左MATCHING LV9~10
目的係要開到キルト / [E] / 量子の海のリントヴルム / Red Goose
點知呢兩次分別開到Sweet Rain同埋IN THE NAME OF LOVE

然後我就走了

=======================================

提醒:
第一次入卡之後 揀歌之前記住set marker
先按右下角既setting掣 然後揀第一個就係
作者: lll161616    時間: 30-9-2011 23:14

跟相,荃金update實況,有幸成為頭4位荃金COPIOUS玩家(茶~

GOODBYE KNIT~

工作人員正將copious的hdd換入

整台機模樣~

KNIT APPEND BYE~

COPIOUS~

PLAYING~

S 0.0

小弟卡名:STEVEN L/KENSB L./JSON L.
作者: maxycy    時間: 30-9-2011 23:17
決定明天去試試看0.0
作者: 惟愛獨有    時間: 30-9-2011 23:18
今日襯有時間去試下玩copious
不過成日都係玩左三盤only

第一盤係太子荷李活
果度d機太虧 虧到我都唔係好 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-9-2011 22:56

唔係claris唱 真係一般..火雞進行曲lol 一開4代就有?
我想問係唔係部機無變個 係入面d野更新?
作者: lll161616    時間: 30-9-2011 23:20
唔係claris唱 真係一般..火雞進行曲lol 一開4代就有?
我想問係唔係部機無變個 係入面d野更新? ...
惟愛獨有 發表於 30/9/2011 23:18

改software only,火雞進行曲要玩左1 po先
作者: 惟愛獨有    時間: 30-9-2011 23:21
改software only,火雞進行曲要玩左1 po先
lll161616 發表於 30-9-2011 23:20

哇 佢都好好搵姐..
作者: lll161616    時間: 30-9-2011 23:21
哇 佢都好好搵姐..
惟愛獨有 發表於 30/9/2011 23:21

jubeat好揾得架~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-9-2011 23:22
火雞進行曲lol 一開4代就有?
我想問係唔係部機無變個 係入面d野更新? ...
惟愛獨有 發表於 2011/9/30 23:18

你當好似係knit既白鳥の湖就ok

部機既外型除左插卡機之外 其餘都冇變過
係入面d野有更新
決定明天去試試看0.0
maxycy 發表於 2011/9/30 23:17

下次同你見面果陣
我可能會送張卡比你
=============================

lll161616 發表於 2011/9/30 23:14

前壇主上鏡
作者: lll161616    時間: 30-9-2011 23:28
你當好似係knit既白鳥の湖就ok

部機既外型除左插卡機之外 其餘都冇變過
係入面d野有更新

下次同你見面果 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30/9/2011 23:22

說起插卡機,8達通可以嗎??
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-9-2011 23:29
說起插卡機,8達通可以嗎??
lll161616 發表於 2011/9/30 23:28

日本表示某交通IC卡可以用到

八達通雖然都係IC卡...你自己去試好了
試完返黎報告
作者: lanceson7958    時間: 1-10-2011 18:04
其實今次呢版升LV係唔係比上一版容易?
5.XX好似上代4.XX咁易升-.-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-10-2011 20:59
其實今次呢版升LV係唔係比上一版容易?
5.XX好似上代4.XX咁易升-.-
lanceson7958 發表於 2011/10/1 18:04

如果你係成日打高lv既話
基本上同上代冇分別
(我上代7.幾 宜家目前7.8

如果你係咩lv都打 而且會打到SSS既話
咁呢方面就真係比上一版易
因為今代同上代其中一個更新點就係
「打到SSS/EXC就一定唔會跌jubility 無論玩咩lv既歌」
作者: Forte    時間: 1-10-2011 22:16
女々しくて女々しくて女々しくて...(RY

拍卡真好........
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 03:01
女々しくて女々しくて女々しくて...(RY

拍卡真好........
Forte 發表於 2011/10/1 22:16

辛いよォォォォォォォォォォ~

http://jubegraph.dyndns.org/jubeat_copious/user/24400016241475/
女々しくて玩左兩次就SSS了
多得jubeat plus
作者: lanceson7958    時間: 2-10-2011 10:18
我未試過玩左4個鐘JUBEAT都玩唔夠8鋪-.-
到底呢個跟機潮大概幾耐先會開始降溫?
作者: 惟愛獨有    時間: 2-10-2011 13:45
到底呢個跟機潮大概幾耐先會開始降溫? ...
lanceson7958 發表於 2-10-2011 10:18

我一個鐘一鋪渣 你汁到啦
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 14:02
到底呢個跟機潮大概幾耐先會開始降溫? ...
lanceson7958 發表於 2011/10/2 10:18

嚴格黎講
過埋星期日就完

不過我唔肯定下個星期六又會唔會黎返跟機潮
我一個鐘一鋪渣 你汁到啦
惟愛獨有 發表於 2011/10/2 13:45

話時話我琴晚一上facebook就見到你比message我

陽炎唔係傳導曲黎 唔駛傳導
人人都有
作者: lanceson7958    時間: 2-10-2011 14:06
嚴格黎講
過埋星期日就完

不過我唔肯定下個星期六又會唔會黎返跟機潮

話時話我琴晚一上facebook就見到你 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 14:02

今日會唔會比琴日多人...?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 14:07
今日會唔會比琴日多人...?
lanceson7958 發表於 2011/10/2 14:06

我估應該差唔多
不過我本身都唔係幾習慣星期六日出去 琴日已經算係一個例外(淚
作者: xdpoke    時間: 2-10-2011 14:10
幾經辛苦今日終於拎晒d傳導歌~
途中玩到卡都唔見左,好彩有善心人仕汁左張卡比場務
真係好感謝佢
作者: lanceson7958    時間: 2-10-2011 14:11
火雞兄尋日去左邊間..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 14:13
幾經辛苦今日終於拎晒d傳導歌~
途中玩到卡都唔見左,好彩有善心人仕汁左張卡比場務
真係好感謝佢:loveli ...
xdpoke 發表於 2011/10/2 14:10

我都開晒
不過量子の海又真係幾難 難過另外果兩首

話時話你點唔見張卡
明明唔駛插卡 剩係嘟卡je
火雞兄尋日去左邊間..
lanceson7958 發表於 2011/10/2 14:11

迫到死既荃金
作者: xdpoke    時間: 2-10-2011 14:20
我都開晒
不過量子の海又真係幾難 難過另外果兩首

話時話你點唔見張卡
明明唔駛插卡 剩係嘟卡je

迫到死 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 14:13

首量子海同red goose 第1次玩d分都係差唔多
張卡我都唔知點解可以玩玩下玩到唔見orz
vz雖然人唔算多,但真係嘈到嘔(隻耳勁快頂唔順)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 14:25
首量子海同red goose 第1次玩d分都係差唔多
張卡我都唔知點解可以玩玩下玩到唔見orz
vz雖然人唔算多,但 ...
xdpoke 發表於 2011/10/2 14:20

我聽我朋友講
vz四部有兩部虧掣

我去荃金仲嘈
不過黎黎去去都係「I love you I need you I want you」
一係就「登登登登登 登登登登登 登登登登登登登登登登登登登」
一係就係翻唱得好難聽既小圓OP
作者: xdpoke    時間: 2-10-2011 14:32
我聽我朋友講
vz四部有兩部虧掣

我去荃金仲嘈
不過黎黎去去都係「I love you I need you I want you」
一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 14:25

我剩係聽到一堆嘈音
今日抽唔中虧機
因為有6部令抽中虧機的機率下降(?)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 14:56
我剩係聽到一堆嘈音
今日抽唔中虧機
因為有6部令抽中虧機的機率下降(?) ...
xdpoke 發表於 2011/10/2 14:32

荃金唔知點解
8部都唔虧

相反地 因為唔虧 所以吸引極多人黎
不過如非必要我都應該唔會再去荃金(因為遠
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 16:04
火雞。你想玩個四隻。我三隻都有
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 17:34
火雞。你想玩個四隻。我三隻都有
﹏柚柚* 發表於 2011/10/2 16:04

咁快?
你咁快搵到人傳歌比你?
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 18:58
咁快?
你咁快搵到人傳歌比你?
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 17:34

[e]同 red goose個隻就系健一傳既xd

仲有個隻就開火雞進行曲個時 開晒3個難度 就抽黎開到
第2首就系緣緣帽
作者: maxycy    時間: 2-10-2011 19:01
[e]同 red goose個隻就系健一傳既xd

仲有個隻就開火雞進行曲個時 開晒3個難度 就抽黎開到
第2首就 ...
﹏柚柚* 發表於 2-10-2011 18:58

最衰琴日火雞重未開到隻鵝
只係玩左火雞進行曲同其他2首唔知乜歌
一首係AKB47既,一首係有好多個Y要禁
(火雞解答一下係咩歌-___-)

我真係想試下玩隻鵝0.0
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 19:47
最衰琴日火雞重未開到隻鵝
只係玩左火雞進行曲同其他2首唔知乜歌
一首係AKB47既,一首係有好多個Y要禁
(火 ...
maxycy 發表於 2-10-2011 19:01

我都開得1隻炸 exc
流砂の嵐 開緊adv炸TAT
好難開甘

=============
我想問 d稱號點拎

我好似仲未拎番個 有好多符號個個稱號....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 20:18
我好似仲未拎番個 有好多符號個個稱號....
﹏柚柚* 發表於 2011/10/2 19:47

我嘗試去wiki睇左睇

一鋪內三曲
- 都用唔同marker、背景、稱號
- 全部來自同一代
- 歌名都擁有特定顏色
- 歌名全部平假名、片假名、英文、符號(包括你講緊果個「好多符號既稱號」
- 全部來自同一artist/歌手
以上既稱號(連AP) 今代全部都刪除了

===========================

不過今次多左稱號拼塊既野
你當係一個「稱號隨機生成器」就好
玩果陣揀稱號果度 有一度寫住RANDOM 就係果度啦
(或者上ea-gate都得 PLAYDATA→稱號→稱號RANDOM

我見到有個日本人(睇人連線玩果陣見到
佢張「覚悟 完了」同埋「jubeat公認 宣伝大使」呢兩個稱號
合併成為「jubeat 完了」稱號
我笑左
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 20:47
我嘗試去wiki睇左睇

一鋪內三曲
- 都用唔同marker、背景、稱號
- 全部來自同一代
- 歌名都擁有特定顏色
- ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 20:18

呃TAT 我仲想用這個

不過d稱號方塊要點set 好似吾見.....我想自己set吾想隨雞
jubeat 完了= =
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 20:49
呃TAT 我仲想用這個

不過d稱號方塊要點set 好似吾見.....我想自己set吾想隨雞
jubeat 完了= = ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/2 20:47

可以自己set.............比錢囉

我諗「jubeat 完了」果條友都應該比左錢 所以先set到咁樣掛
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 20:57
可以自己set.............比錢囉

我諗「jubeat 完了」果條友都應該比左錢 所以先set到咁樣掛 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 20:49

TAT 唉 又比錢好煩
一個月4x都ok不過我吾系好識=w=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-10-2011 22:21
TAT 唉 又比錢好煩
一個月4x都ok不過我吾系好識=w=
﹏柚柚* 發表於 2011/10/2 20:57

此代不同彼代
今代買利用權既方法好難 唔可以用webmoney
連我都唔知點買

不過我只要睇到成績就夠了(反正唔駛比利用權都可以睇到成績
作者: ﹏柚柚*    時間: 2-10-2011 22:35
此代不同彼代
今代買利用權既方法好難 唔可以用webmoney
連我都唔知點買

不過我只要睇到成績就夠了(反正 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-10-2011 22:21

都系既=A=
已經好左好多啦 默
上代真是 什麼都看不到
作者: lll161616    時間: 2-10-2011 22:49
我驚有人冇睇post,在此重覆

八達通可用於jubeat
作者: Forte    時間: 2-10-2011 23:57
今日玩過2場....

basic 女々しくて S

小圓個首都S

最尾得A =.=

算啦,都係唔玩囧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 3-10-2011 00:05
今日玩過2場....

basic 女々しくて S

小圓個首都S

最尾得A =.=

算啦,都係唔玩囧 ...
Forte 發表於 2011/10/2 23:57

放棄得好快(驚
作者: Forte    時間: 3-10-2011 00:50
放棄得好快(驚
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 00:05

6蚊-.-"
作者: Torchic╳小火雞    時間: 3-10-2011 00:59
6蚊-.-"
Forte 發表於 2011/10/3 00:50

你岩既

話時話我本來諗住開副卡(用八達通
方便朋友冇卡又想玩果陣 可以借卡黎用

不過再諗諗下
我冇理由借張八達通出去

不過唯一肯定既係 m大可以用八達通玩jubeat了
作者: ﹏柚柚*    時間: 3-10-2011 01:14
你岩既

不過再諗諗下
我冇理由 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 00:59

不過應該系拍卡先可以吧

(不過我張8達嘟2面都有痛卡 插不入了QAQ
作者: Torchic╳小火雞    時間: 3-10-2011 01:26
不過應該系拍卡先可以吧

(不過我張8達嘟2面都有痛卡 插不入了QAQ
﹏柚柚* 發表於 2011/10/3 01:14

照道理
度度copious都應該係拍卡
插卡器應該絕跡左(除非未換copious
作者: ﹏柚柚*    時間: 3-10-2011 01:55
照道理
度度copious都應該係拍卡
插卡器應該絕跡左(除非未換copious
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 01:26

其他機吾系架嘛=A+
鼓機v8啊 結他機甘=A=

話說呢排玩多左結他機
作者: maxycy    時間: 3-10-2011 18:07
你岩既

不過再諗諗下
我冇理由 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 00:59

已經用左;P

但唔知係我抄錯所謂「卡背號碼」定點
我做唔到步驟17-___-
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4256534
作者: moneky    時間: 3-10-2011 18:51
回復 1# Torchic╳小火雞

==我有個問題,我玩第二鋪戈陣發現佢有兩個制,我按右邊戈個,跟著佢叫我入6蚊(澳門戈邊都係6蚊鋪)
之後我入左6蚊,發現都係得三首歌,我只係想知道戈個制有咩用。
作者: maxycy    時間: 3-10-2011 19:16
回復  Torchic╳小火雞

==我有個問題,我玩第二鋪戈陣發現佢有兩個制,我按右邊戈個,跟著佢叫我入6蚊( ...
moneky 發表於 3-10-2011 18:51

好似係咩ap之類的東東乘3倍
重有一樣野
但我唔記得左-__-
作者: Forte    時間: 3-10-2011 20:41
用八達通..一陣佢整返用唔到...之前d data咪杯具..
作者: maxycy    時間: 3-10-2011 20:51
用八達通..一陣佢整返用唔到...之前d data咪杯具..
Forte 發表於 3-10-2011 20:41

八達通算係一個bug定點-__-?
作者: Forte    時間: 3-10-2011 21:57
八達通算係一個bug定點-__-?
maxycy 發表於 3-10-2011 20:51

佢原本冇預你用八達通玩,咪bug....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 3-10-2011 22:31
話說呢排玩多左結他機
﹏柚柚* 發表於 2011/10/3 01:55

話說呢排我都多左玩鼓機
已經用左

但唔知係我抄錯所謂「卡背號碼」定點
我做唔到步驟17-___-
maxycy 發表於 2011/10/3 18:07

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
你是但搵間有Rb/Jb copious既地方
唔駛入錢 嘟一嘟張八達通
中間(?)應該會有個幾細既字串 16個字母/數字組成既 4個4個咁排
呢個就係你既卡背號碼 請你影低又好抄低又好
回復  Torchic╳小火雞

==我有個問題,我玩第二鋪戈陣發現佢有兩個制,我按右邊戈個,跟著佢叫我入6蚊( ...
moneky 發表於 2011/10/3 18:51

哦 BOX
呢個應該任何地方都有 唔只澳門

BOX既用途係
入兩倍既credits(例如本身6蚊鋪既 入BOX就要12蚊
然後佢會顯示10首歌出黎 你揀其中3首黎打(即係入12蚊都係打得3首
不過所拎到既AP係平時既三倍

我個人就覺得唔抵啦 入兩倍既coins到頭黎都係玩3首
我又唔係話急住要AP
作者: 惟愛獨有    時間: 3-10-2011 23:42
話說呢排我都多左玩鼓機

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
唔駛入錢 嘟 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 22:31

如果係既 狂打 shine on me (!?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-10-2011 00:20
如果係既 狂打 shine on me (!?
惟愛獨有 發表於 2011/10/3 23:42

拎AP唔只打高成績高lv既
作者: ﹏柚柚*    時間: 4-10-2011 01:13
話說呢排我都多左玩鼓機

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
唔駛入錢 嘟 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 22:31

但系我都系玩easy-.-

個個要12個銀
我差d想試1次- - 不過個時覺得真系吾低 所以沒試=..=
不過如果趕住要ap都系吾錯既方法黎既
不過個鋪遇岩打得吾好就慘d啦=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-10-2011 01:31
但系我都系玩easy-.-

個個要12個銀
我差d想試1次- - 不過個時覺得真系吾低 所以沒試=..=
不過如果趕住 ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/4 01:13

我可能有打過太鼓
所以上手速度都算唔錯
不過見到腳踏就會有高達八成既機會會甩

嘛 我只不過係見到d 2蚊3蚊先會手痕玩一鋪咁
======================
我寧願要錢都唔要ap(淚
作者: ﹏柚柚*    時間: 5-10-2011 01:47
我可能有打過太鼓
所以上手速度都算唔錯
不過見到腳踏就會有高達八成既機會會甩

嘛 我只不過係見到d 2蚊3 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-10-2011 01:31

玩easy啊?如果吾系的話可以set 自動打
作者: lanceson7958    時間: 5-10-2011 16:57
火雞兄.
我入GAME時SET左左上角個制(一號制)
即係幫手將D歌分類比玩家選果個制呢....

有冇方法取消番佢....
正常如果冇搞過一號制既話
個一號制係選緊歌時應該會就咁顯示"TOP"一個字
但係我有兩個字..."Level"同"TOP"--
點整番佢做一開始果時的預設選擇..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2011 17:14
火雞兄.
我入GAME時SET左左上角個制(一號制)
即係幫手將D歌分類比玩家選果個制呢....

有冇方法取消番佢... ...
lanceson7958 發表於 2011/10/5 16:57

其實我唔明TOP畫面即係咩
我諗可能係講緊下面五顏六色分晒類果個畫面?

應該搞過一次既話 就永遠唔可以set返做「剩係見到TOP」既設定
不過假如你想返去五顏六色既TOP畫面既話
按一下左上角 照計應該會顯示Lv1~10吧
然後再按一下左上角就行了
作者: hinhin2006    時間: 5-10-2011 20:50
琴 晚 去 玩
Random 中 了 很 多 歌 ( 話 說 很 易 Match 中 Red Goose 嘛 )
可 惜 match 不 到 [E] / 量 子 / キルト 有 點 sosad ~
我 開 緊 第 二 層 ( 姐 係 流 砂 の 嵐 戈 d ) , 我 記 得 好 似 有
一 首 抽 到 第 三 層 既 Electro Peaceful 咁 係 咪 當 開 第 三 層
果 時 就 唔 洗 開 戈 邊 既 歌 ?! 還 有 如 果 我 傳 流 砂 比 未 開
到 既 fd , 咁 佢 係 咪 唔 洗 再 去 開 流 砂 の 嵐 戈 邊 ?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2011 21:17
琴 晚 去 玩
Random 中 了 很 多 歌 ( 話 說 很 易 Match 中 Red Goose 嘛 )
可 惜 match 不 到 [E] / 量  ...
hinhin2006 發表於 2011/10/5 20:50

你都係搵人幫手傳比你把啦(拍肩

我 記 得 好 似 有 一 首 抽 到 第 三 層 既 Electro Peaceful 咁 係 咪 當 開 第 三 層

唔算
總之果一二三四五層既所有歌 就算你打過 都唔當你開左
一定要靠隻飛船飛到過去先可以開

換言之你去到要開Electro Peaceful果陣 你仍然要重新開過(就算你之前打過都好
流砂同上 人地打完都唔代表佢會即刻有果首歌

總之可以傳既歌就只有
- [E] / 量子 / RedGoose
- 全部未開既隱藏歌(Evans阿 I'm so Happy阿 FLOWER阿 隅田川阿等等...
作者: hinhin2006    時間: 5-10-2011 21:53
呃 ~
我 想 這 時 段 matching 有 [E] 和 量 子 之 海 的 機 率 還 高 吧
畢 竟 copious 才 剛 剛 開 始 稼 動
可 惜 可 惜
還 打 算 可 以 節 省 金 錢 ( 泣 , 看 錢 包
話 說 matching 真 的 好 像 有 bug 的 說
1. matching 3 場 都 是 AIR RAID FROM THA UNDERGROUND
  問 題 是 , 有 兩 場 都 是 沒 有 match 到 其 他 人 ( ? )
  當 時 3 fds 同 時 local matching 所 以 同 時 random match 的
※ 就 當 其 中 一 個 抽 到 , 所 以 其 餘 兩 個 就 . . . ( ? )

2. 當 matching 時 顯 示 是 " 防衛本脳 " 時 , 又 是 只 有 local match 的 人 玩
  重 點 是 嘛 . . . 那 首 歌 不 是 防衛本脳 , 是 SWEET ANGLE 來 的 , 我 囧 了
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-10-2011 22:43
1. matching 3 場 都 是 AIR RAID FROM THA UNDERGROUND
  問 題 是 , 有 兩 場 都 是 沒 有 match 到 其 他 人 ( ? )
  當 時 3 fds 同 時 local matching 所 以 同 時 random match 的
※ 就 當 其 中 一 個 抽 到 , 所 以 其 餘 兩 個 就 . . . ( ? )
hinhin2006 發表於 2011/10/5 21:53

那倒很不幸 你三場也是AIR RAID
不過我也聽說今代有「就算Local Matching之後也連不到身邊的朋友」的bug
之前還是半信半疑的 不過現在也開始肯定到這是一個bug了

2. 當 matching 時 顯 示 是 " 防衛本脳 " 時 , 又 是 只 有 local match 的 人 玩
  重 點 是 嘛 . . . 那 首 歌 不 是 防衛本脳 , 是 SWEET ANGLE 來 的 , 我 囧 了
hinhin2006 發表於 2011/10/5 21:53

你遇到的情況是不是這個
也就是上面顯示著一首歌 下面玩緊的與音樂卻是另一首歌
[youtube]NdCWh7W49ag[/youtube]
作者: hinhin2006    時間: 5-10-2011 23:50
那倒很不幸 你三場也是AIR RAID
不過我也聽說今代有「就算Local Matching之後也連不到身邊的朋友」的bug
...
Torchic╳小火雞 發表於 2011/10/5 22:43

還 好 玩 EXT. 不 是 我 , 是 我 fd ( 竊 笑
就 是 那 個 bug - . -
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-10-2011 01:25
就 是 那 個 bug - . -
hinhin2006 發表於 2011/10/5 23:50

有樣好重要 好重要既問題想問你
(呢個問題關乎於我可唔可以AIR RAID拎SSS

你既然話上面寫住防衛本腦 下面係打緊SWEET ANGEL
你記唔記得 果次打出黎果個分 係計SWEET ANGEL定係防衛本腦?
作者: hinhin2006    時間: 6-10-2011 22:38

um . . . 我 無 留 意 - . -
不 過 戈 首 係 FINAL TUNE
再 入 game 時 是 顯 示 SWEET ANGLE
應 該 是 計 SWEET ANGLE 嘛
剛 上 ea GATE 查 看
SWEET ANGLE 和 防衛本脳
防衛本脳 沒 有 data ( 我 沒 玩 過 )
那 就 是 指 分 數 計 算 你 玩 的 音 樂
新 一 代 掩 人 耳 目 ?!
----------------------------------------------
好 了 好 了 , 顯 示 一 下 證 據 ~
成 績 強 差 人 意 所 以 不 供 觀 賞 ( 拖 走

作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 11:25
um . . . 我 無 留 意 - . -
不 過 戈 首 係 FINAL TUNE
再 入 game 時 是 顯 示 SWEET ANGLE
應 該 是 計  ...
hinhin2006 發表於 2011/10/6 22:38

..........................
可惜係計SWEET ANGEL
假如計防禦本腦既話咪好囉..........

........仲諗住萬一下次見到上面係AIR RAID 下面打緊既係Shine On Me
咁樣99萬就可以計落AIR RAID啦(拖
作者: ﹏柚柚*    時間: 7-10-2011 13:38
..........................
可惜係計SWEET ANGEL
假如計防禦本腦既話咪好囉..........

........仲諗住萬 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2011 11:25

哈哈哈哈 我都想甘啦
不過我有一次ran都沒問題QAQ
可惜可惜 以後都系玩多d''除雞''先
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-10-2011 17:57
哈哈哈哈 我都想甘啦
不過我有一次ran都沒問題QAQ
可惜可惜 以後都系玩多d''除雞''先 ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/7 13:38

講真
我最近都玩多左Matching
因為我想試下撞This Night/HEAVENLY MOON/Devil Fish Dumplings
作者: 六神綱    時間: 9-10-2011 22:14
講真
我最近都玩多左Matching
因為我想試下撞This Night/HEAVENLY MOON/Devil Fish Dumplings ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2011 17:57

很遺憾中左你講的兩首歌,一首HEAVENLY MOON,一首This Night,This Night仲要中左兩次
至於成績....唔提也罷,自認唔係好勁,連AIR RAID都B唔到
作者: Torchic╳小火雞    時間: 9-10-2011 22:18
很遺憾中左你講的兩首歌,一首HEAVENLY MOON,一首This Night,This Night仲要中左兩次
至於成績....唔提也 ...
六神綱 發表於 2011/10/9 22:14

阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿

沒差 我終有一日都可以開到果兩首(拖

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2