樂古Nakuz

標題: JUBEAT 打 I'M SO HAPPY有咩野秘訣!?-- [打印本頁]

作者: lanceson7958    時間: 28-9-2011 00:14
標題: JUBEAT 打 I'M SO HAPPY有咩野秘訣!?--
I'M SO HAPPY係我最鐘意的一首歌.
但是打極都唔高分><
唔知點解..有人推上3個S好易,有人打成世都係得S=,=
但重點係兩個人既實力其實係好接近的(打其他歌)@@"
所以我就唸,打呢首野會唔會有一定既秘訣技巧呢...

你地打呢首野既心得係=,=...?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-9-2011 00:32
I'M SO HAPPY係我最鐘意的一首歌.
但是打極都唔高分><
唔知點解..有人推上3個S好易,有人打成世都係得S=,=
...
lanceson7958 發表於 2011/9/28 00:14

紅字果度 你講果個人係咪叫POTATO
係既話 咁唔出奇
=============================
我冇咩心得
要記熟既最多都係大同押(開頭既one同two阿 I同S阿 H阿
仲有後面loop位 記住左手入先定右手入先
(入錯手既話會冇左好多分 我之前成日犯呢d錯

其餘都係睇反應算 打到就打 打唔到就算
可能因為呢樣而導致我推唔到分都未定

再順帶一提啦
假如你發現有兩個人 佢地既平均實力都差唔多
但係其中一個人某首歌既成績係特別高
通常都係因為果個人有狂煲過首歌架啦

利申:96萬
作者: moneky    時間: 28-9-2011 01:29
回復 2# Torchic╳小火雞

==96m好惡...我仲系87m/////,,而且好多歌都開始推唔上,,,,唔知背唔背好~~~但系發現背左之後音準又差左(只系背過evans後半段再一半),推上合格之後就推唔上85m/////
作者: 迷幻§    時間: 28-9-2011 01:43
哦,你想學,ok架,你可以去youtube睇數字片

因為我都係咁樣學返黎-.-其他歌就唔見得人

利申:95萬
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-9-2011 01:47
哦,你想學,ok架,你可以去youtube睇數字片

因為我都係咁樣學返黎-.-其他歌就唔見得人

利申:95萬 ...
迷幻§ 發表於 2011/9/28 01:43

樓主你可以信佢
佢真係識轉手 擺手位
佢呢方面好過我
作者: lanceson7958    時間: 28-9-2011 11:07
我首歌得c.....-.-
玩左3個月Jubeat啦.......唉
作者: smw0316    時間: 28-9-2011 12:37
哈... 我都係岩岩先開到首歌 @@
暫時得個A... 想快d 推上S...
得閒咪上Youtube 睇數字片同慢速...
可以易上手之餘... 節拍感都強d...

PS: 我都幾中意I'm so Happy... So 前個排日打夜打先趕及開到首歌... 哈...
作者: lanceson7958    時間: 28-9-2011 16:24
可以易上 ...
smw0316 發表於 28-9-2011 12:37

師兄玩左幾耐JUBEAT-.-"
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-9-2011 17:45
我首歌得c.....-.-
玩左3個月Jubeat啦.......唉
lanceson7958 發表於 2011/9/28 11:07

你玩左3個月就c左 夠啦已經

想當年我玩左3個月 連lv10都打唔到
可以易上 ...
smw0316 發表於 2011/9/28 12:37

恭喜你趕得切開晒歌
作者: lanceson7958    時間: 28-9-2011 18:13
你玩左3個月就c左 夠啦已經

想當年我玩左3個月 連lv10都打唔到

恭喜你趕得切開晒歌 ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-9-2011 17:45

我做親咩都好似會差D咁-.-
師兄你打左幾耐><
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-9-2011 18:17
我做親咩都好似會差D咁-.-
師兄你打左幾耐>
lanceson7958 發表於 2011/9/28 18:13

你當由ripples(2代)開頭開始玩
作者: smw0316    時間: 30-9-2011 14:20
@@ 計計下其實我都玩左成年幾有多...
唉... 我都係差Lv10既歌未識打...
除左Kick It Out ^^"
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-9-2011 22:34
@@ 計計下其實我都玩左成年幾有多...
唉... 我都係差Lv10既歌未識打...
除左Kick It Out ^^" ...
smw0316 發表於 2011/9/30 14:20

一般人跟住落黎都係試far east nightbird

再唔係就搞d突破 試左トルコ行進曲
作者: lanceson7958    時間: 30-9-2011 22:40
Copious好玩嗎
作者: smw0316    時間: 10-10-2011 15:14
一般人跟住落黎都係試far east nightbird

再唔係就搞d突破 試左トルコ行進曲先 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-9-2011 22:34

@@ far east nightbird 都還可以(牛刀小試),,,
トルコ行進曲就有點難度,,, 始終首歌速度快左d,,,
有時可能會跟唔上(可能得我跟唔上嘛 =o =),,,

Copious好玩嗎
lanceson7958 發表於 30-9-2011 22:40

個人意見: 非常好玩,,, 冇咩特別原因,,,
只因佢多左唔少新歌,,, 吸引到我不停去嘗試,,,
作者: Leaf~A    時間: 10-10-2011 15:31
我而家打d快少少既lv8先得個a..
呢d歌我真係唔知幾時打到-_-
作者: smw0316    時間: 10-10-2011 16:19
我而家打d快少少既lv8先得個a..
呢d歌我真係唔知幾時打到-_-
Leaf~A 發表於 10-10-2011 15:31

慢慢黎拉,,, 大家何嘗唔係由一位新手,,,
不停練習同挑戰,,, 變成一位打EXC既神手,,,
我初玩個時都係玩LV5-7 ADV,,,
唔好因為打唔夠其他人好而放棄,,, 反而要向著追上佢地為目標,,,
總有一日一定打到既,,,

加油吧!!!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-10-2011 23:33
樓上冇錯
玩遊戲je 做咩事事都要同人比較(茶
作者: smw0316    時間: 10-10-2011 23:42
恩,,, 打機最緊要開心嘛,,,
俾個讚好俾自己先,,,

作者: 79948994    時間: 11-10-2011 20:32
嗯..
記得3個半月前(6月中),我開始打jubeat
大家都知九龍灣VZ係高手雲集既地方架啦...
打得廢,又要比後面d人望住晒
試過好幾次打到第2tune fail冇人救
跟住張卡彈番出黎= =勁樣衰
但係打打下,我而家總算上到VZ平均實力了吧
有時仲可以望番d新手打(嘿嘿

但佢離8-10lv EXC還有一段日子...
作者: 六神綱    時間: 11-10-2011 21:39
聽過有fd講,有心玩的話用一個月就可以由唔識過evans adv變成S左 LEVEL 10的歌
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2011 00:56
嗯..
記得3個半月前(6月中),我開始打jubeat
大家都知九龍灣VZ係高手雲集既地方架啦...
打得廢,又要比後面d ...
79948994 發表於 2011/10/11 20:32

其實是EXT 不是EXC
EXC可是一件很強大的事

不過論高手雲集
vz都唔算高(因為好多「好後生既年青人」都去果度打jubeat
(雖然vz出左個劉錫豪

我覺得高手雲集既...應該係銅鑼灣GameMax
聽過有fd講,有心玩的話用一個月就可以由唔識過evans adv變成S左 LEVEL 10的歌
六神綱 發表於 2011/10/11 21:39

如果一個月由唔識evans adv(當未pass啦)變成S左LEVEL 10既歌
咁果一個月 我諗要抽四日出黎狂煲先得

當然啦 每人資質唔同
我都識有個朋友玩左五鋪都冇 一玩lv9都pass到
(因為佢有打開太鼓 而且好勁果隻

我就資質差 玩左唔知幾多n個月先pass到lv9
作者: lanceson7958    時間: 12-10-2011 07:32
其實是EXT 不是EXC
EXC可是一件很強大的事

不過論高手雲集
vz都唔算高(因為好多「好後生既年青人」都去果 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2011 00:56

我冇意得罪-.-
但係火雞兄講既「好後生既年青人」係咪指「潮童」...=.=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2011 20:35
我冇意得罪-.-
但係火雞兄講既「好後生既年青人」係咪指「潮童」...=.= ...
lanceson7958 發表於 2011/10/12 07:32

no
係指d唔夠16歲就衝入去vz打jubeat既人

vz其中一樣特別之處就係 果度d場務極少check d人有冇16歲

[循例講句](警告:未滿16歲切勿入機鋪
作者: 六神綱    時間: 12-10-2011 21:16
no

vz其中一樣特別之處就係 果度d場務極少check d人有冇16歲

[循 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2011 20:35

幫你加多句:身穿校服者切勿入機鋪

不過我見過d人就咁搵件冷衫定唔知咩野蓋住件上衫都冇俾人check...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-10-2011 21:48
幫你加多句:身穿校服者切勿入機鋪

不過我見過d人就咁搵件冷衫定唔知咩野蓋住件上衫都冇俾人check... ...
六神綱 發表於 2011/10/12 21:16

感謝

大熱天果陣
除左上身件恤衫 剩係著件背心
都唔會有人理
作者: 惟愛獨有    時間: 22-10-2011 00:15
no

[循 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2011 20:35

不該人士問問 vz好小人check?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 22-10-2011 01:06
不該人士問問 vz好小人check?
惟愛獨有 發表於 2011/10/22 00:15

全港最少應該係vz

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2