我係個謎 發表於 1-10-2008 23:36:30

刀遊打雙手戰士心得

其實你地覺得刀遊打雙手戰士,雙手戰士大機會win多,你咁睇就錯哂,打雙手戰士要有一套特別既方法,重壓你都唔屎怕,e個方法係比35lv上邊既人用,重壓一下扣刀遊3xx,有個方法可以令佢扣得多過你好多陪,e個方法係本人係一個偶然既機會下知道,首先用減速=>破防=>毒蛇=>跳走,再用完2-3下毒蛇再減佢速,咁樣佢無食hp水佢就大獲,毒蛇如果唔食hp水,會附+傷扣200,破左防既雙手戰一下毒蛇攻擊,本人35lv打個騎士裝既雙手戰扣左佢1xx一下,再附+傷扣200,佢得返1血,刀遊們你地可以試下

亂世之奸雄 發表於 2-10-2008 00:25:48

你毒蛇過黎我重壓掃你落地

就這樣

基本上有痛剋情況下
你每打我一野我送你一下重壓,著數的永遠係戰士方

我認識既刀遊應該係減速>破武>繼續接其他

我係new手 發表於 2-10-2008 00:28:05

樓主點解唔用除武 ... []

屎眼狂刀 發表於 2-10-2008 11:53:08

樓主我覺得你係經驗尚淺既遊俠.......[] 唔好見怪,,,,如果以你講既方法有經驗既戰士唔大炒遊俠.....係個戰士問題,,,,你講既方法跟本冇可能[]對方應該唔駛一陣就殺左你。好似你咁講既情況用破足=>破防=>毒蛇。對於有經驗既戰士,,你用第1下毒蛇前已經掛左。

破足=>破防你已經食左佢3招重壓etc(破足前第1下...食破足第2下..破防第3下)。3招技...好似係咁講1招3xx血....所以用毒蛇前你已經返城。出唔出到毒蛇都好大問題[](我已經排除左cut你技既可能性同埋音爆扣血既可能性,計埋音爆你冇可能食到3招,2招已經升天....)如果順利冇cut技就好似以上講法.....cut埋技既自己諗。 如果你有心直接硬食既就應該破武先。
遊俠同戰士打......好少機會夠打[] 永遠遊俠都屬於不利 ps:遊戲設定

所以如果你夠打戰士....代表你既經驗都唔錯,當然對方技術都相若。可以測試自己既技術程度

=以下係個人經驗=

*以下只係完全1p1情況....

從戰士觀點:

1.毒蛇時被重壓....你會倒地~對方唔中毒蛇
2.音爆拉遠距
3.如果你係雙修遊,,,換弓就轉戰士做主攻

只要個戰士識同遊俠保持一定距離....遊俠最不利0.0

1 on 1 既情況通常係以血換血。

=方法1=
1.盡想辦法埋身....大前提冇血一半血都唔去搏
2.千萬不要小跳(被捉音爆)
3.閃過音爆埋身
4.埋身前嘗試引對方使用技能
5.如果成功引對方出技,而你又成功避開再反擊(破足)
6.再重覆(4.)(5.)....破武狂接咁就ok

以上建議對自己技術有一定程度才使用

=方法2=

重覆(1.)(2.)(3.)

(4.)另外如果對方極為被動.....就直接食對方一招/二招換破武,,,,再嘗試捉對方(大/小跳)再破足。別一用完破武立即破足(排除對方即時小跳miss破足可能性)

(5.)當然如果你食對方重壓後仍保持2-3個身位.....再接破足難道極高命中極低,所以盡量埋身

=方法3=

對方唔識捉毒蛇重壓....咁你放心KO佢啦,用d好普通既方法唔駛咁多花巧野-.-應該唔難KO

以上只是某方法,,只供參考...都是隨機應變

問題:點解唔用毒蛇埋身!?

A:唔建議亂用毒蛇....如對方有經驗既戰士唔小跳,你實會倒地。如對方有個缺點經常小跳就實用硬啦,唔用會對唔住自己(一個扣血機會)....開打時亦可以嘗試一次測試對方經驗,當毒蛇命中時雙方距離保持1個身位...立即接破武 etc

重點:由於遊俠被攻擊會硬直一少段時間.....而且對方有痛楚無視硬直,,所以遊俠埋身出1招技=換對方2招技能(2個重壓/2個碎擊/1個重壓1個碎擊)。當然對方無痛楚就好易KO

其實對方出得2個重壓已經over time,,,,已經可以食到你2招

ps:以上都是1on1情況而沒有人打擾....騙招越高勝算越大

點解我會話同戰士打係最考技術?最難?

因為埋身已經難,,,,之後仲要埋身打(由於點講遊俠都屬於不利,,遊戲職業技能相剋)。你話遊俠炒戰士perfect唔係冇可能,因為我都試過..其實e d真係睇你既經驗同對方經驗,最後一句一個有經驗既遊俠對一個有經驗既戰士難免以血換血。

因為本人經常玩1on1所以好清楚=]遊俠對各職既技能應用及方法等。國戰不需用以上既方法=]

0odarko0 發表於 2-10-2008 16:56:39

樓主有興趣切磋一下嗎?
在下紫國雙手戰士

鬼整你 發表於 3-10-2008 15:24:48

唔洗搞咁多,好多雙手戰係開住重壓/巨龍跑,一路行一路留意紅色圈出現...

唔隱身死得仲快,你打人扣幾多,佢打你扣幾多,心裡有數la,最多打死你之後補血........

0odarko0 發表於 4-10-2008 14:59:12

其實唔用破武就係找死--

danny123 發表於 4-10-2008 22:36:55

單一既想法
你當左戰士唔識反擊呀-口-
如果你咁樣殺到人
咁肯定係被你殺果個人有問題

例如:
1.佢掛機
2.佢新手
3.佢lag機
4.佢比人暈
5.佢無買武
6.佢打緊字
7.佢唔識攻擊
8.佢wasd鍵失靈
9.佢滑鼠左鍵失靈
10.佢比人熄燈又搵唔到你
11.佢想暈你但又唔記得轉盾同劍
12.佢想重壓你但又唔記得轉雙手劍

132231 發表於 5-10-2008 00:47:11

原帖由 danny123 於 4-10-2008 22:36 發表 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
單一既想法
你當左戰士唔識反擊呀-口-
如果你咁樣殺到人
咁肯定係被你殺果個人有問題

例如:
1.佢掛機
2.佢新手
3.佢lag機
4.佢比人暈
5.佢無買武
6.佢打緊字
7.佢唔識攻擊
8.佢wasd鍵失靈
9.佢滑鼠左 ...

好野好野,列到咁多原因...=口=

回題:你唔除械...=.=??

帥霆* 發表於 5-10-2008 00:56:16

咁樣既雙手戰除左佢冇咩血/技術差
根本上你都唔洗點埋佢身=][]
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 刀遊打雙手戰士心得